Analogicznie (i w realu a nie zabawie z kostkami) przeanalizuj dane o poprawieniu zlych wyrokow w sadzie apelacyjnym, i 'zepsucie' dobrych. Kostki to jest dobry temat na zadanka o prawdobodobienstwie na matmie, ale w tak prosty sposob jak Ty to robisz do swiata sprowadzic sie tego nie da.
To w jaka teorie wierzysz? Skoro nie kreacjonistyczna i nie ewolucji to co? Ja innych nie znam (nie licze tych o kosmitach, matrixie itp.).Kreacjonizm nie jest teorią naukową, gdyż nie jest falsyfikowalny. Ewolucja też jest w niewielkiej części falsyfikowalna...
Nie wiem, poszukam. O komisji napisal Skipper, ja tylko zauwazylem ze jej brak znaczaco zmienilby sytuacje gubernatora (zalozylem ze komisja jest niezalezna). Ale skoro jestes tak przekonany w tej materii, a ja jak narazie sie z Toba prawie w ogole nie zgadzalem, to sprawdze jak bylo dla swietego spokojuNo to niech będzie - ta komisja była zbiorowym ciałem dyktatorskim. Chyba mnie nie chcesz przekonać, że w HK była demokracja? A jeśli nie demokracja - to jaki ustrój?
Tak, odbiera Ci sie napewno prawo do zycia (w tym w swietym spokoju), jak to sie robi w dyktaturach.Są prawa naturalne, jak wolność, własność i sprawiedliwość. Ale mówiąc o "prawach człowieka" popularnie ma się na myśli ich socjalistyczne wypaczenie. Aha, prawa człowieka (bez "") są w Polsce ewidentnie łamane na okrągło.
EDIT: Z pierwszych poszukiwanGubernator byl bezposrednio podlegly królowej brytyjskiej, czyli juz wiadomo, ze nie bylo tam dyktatury
![]()