Zobacz wyniki ankiety: Na jaką partię będziesz głosować w nadchodzących wyborach ?

Głosujących
314. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 80 z 109 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 791 do 800 z 1084

Wątek: Wątek polityczny

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Owszem, na gorszą lub taką samą. Np. teraz na PO. I to nie ty zmienisz, tylko miliony ludzi razem. Ty jesteś w tym procesie zupełnie zbyteczny i gdybyś miał inne zdanie - nic by się nie stało.
    Czemu nie wierzysz ze narod okaze sie nie taki glupi jak sadzisz i wygra UPR?
    Sędzia sądu apelacyjnego też się myli. Może nawet zepsuć dobry wyrok. I co? Jak rzucasz dwa razy kością - to nie ma statystycznie reguły, że na drugiej będzie więcej niż na pierwszej... Równie dobrze można pierwszą nie rzucać, jeśli liczy się wynik z drugiej.
    To popatrz ile zlych wyrokow naprawily sady apelacyjne, a ile dobrych zepsuly. Jak dalej chcesz polemizowac z zasadnoscia sadow apelacyjnych to pogadaj z jakims prawnikiem (ja wlasnie to zrobilem).
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Czemu nie wierzysz ze narod okaze sie nie taki glupi jak sadzisz i wygra UPR?
    To się nazywa realizm

To popatrz ile zlych wyrokow naprawily sady apelacyjne, a ile dobrych zepsuly. Jak dalej chcesz polemizowac z zasadnoscia sadow apelacyjnych to pogadaj z jakims prawnikiem (ja wlasnie to zrobilem).
    Więc spytam ponownie - po co są sądy pierwszej instancji? (I czytałem opinie prawnika na ten temat, pewnie teraz nie znajdę). Poza tym, jasne, ze prawnik będzie bronił systemu sądów wieloinstancyjnych - ma dzięki temu pracę :P
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Zwlaszcza radca prawny Sa po to, zeby wydac wyrok, a 2 instancji po to, zeby w razie pretensji ten wyrok zweryfikowac.
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

To akurat twoje zdanie, sam napisałeś, że ten co przeżyje jest lepszy. Ale nie widzisz oczywiście sprzeczności...
    czym innym jest ewolucja a czym innym morderstwo... jestem pewien ze znasz roznice

Jasne, jak znajdę kasę, to wyślę Cię do USA, popatrzysz w oczy rodzin ofiar IIWŚ, pomyślisz, czy był sens, żeby USA brały udział w tej wojnie, może można było to inaczej rozwiązać... W końcu Hitler to był postępowy socjalista... Piszesz jakieś smętne, nostalgiczne teksty bez większego sensu.
    jesli nie rozrozniasz losu zolnierzy ktorzy poszli na ochotnika na wojne od ofiar systemu totalitarnego a takim przeciez jest dyktatura wyciaganych noca i mordowanych ludzi ktorych cial do dzis wielu nie znaleziono czesto malych dzieci, ktore chcesz powieidziec iz byly wrogami systemu albo partyzantami walczacymi o komunizm?
    gratuluje wyczucia i polecam lekture:
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Raport_Rettiga
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Raport_Valecha

A kto mi zarzucał jeszcze parę postów wyżej nadmierny humanitaryzm?
    czytaj uwazniej co zarzucalem...
    To odśwież pamięć, przypomnij mi kiedy w Hong-Kongu były wybory? Kogo wybrano?
    podlegal prawodastwu panstwa demokratycznego a nie dyktatury, obecnosc gubernatora tu nic nie zmienia bo on sam odpowiadal wobec parlamentu wiec nie byl samozwanczym dyktatorem..

Fajnie piszesz.
    W UE i innych krajach socjalistycznych - tak. W wolnych nie. Edukacja PRL-owska była znakomita - wbiła ci do głowy, że nie da się stworzyć wolnej gospodarki...
    Socjalistyczny kraj - tak. Ale tylko socjalistyczny.
    wiem ze fajnie i jak juz ustalilismy jednak mialem racje a Tomku na temat wolnego rynku to jeszcze musialbys sie bardzo dlugo uczyc by dojsc do tego poziomu swiadomosci tego czym on jest bo teoretyzowanie to zdecydowanie za malo gdyz praktyka, szczegolnie wlasna cwiczona juz nascie lat potrfi nauczyc znacznie wiecej jak tylko powielanie wiedzy gdzies przeczytanej a nie poddanej nigdy weryfikacji...
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 30-09-2007 o 20:02
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    czym innym jest ewolucja a czym innym morderstwo... jestem pewien ze znasz roznice
    Podałeś proste kryterium. Rozumiem, że teraz się wycofujesz?

W Związku Sowieckim też tworzono takie raporty. Też można było poczytać, jak AK mordowała ludność cywilną itd. Przykłady można mnożyć: http://pl.wikipedia.org/wiki/Zygmunt_Szendzielarz
    http://pl.wikipedia.org/wiki/August_Emil_Fieldorf

podlegal prawodastwu panstwa demokratycznego a nie dyktatury, obecnosc gubernatora tu nic nie zmienia bo on sam odpowiadal wobec parlamentu wiec nie byl samozwanczym dyktatorem..
    Ale miał władzę dyktatorską na terenie mu podległym. Prawodawstwo brytyjskie tam nie działało.

wiem ze fajnie i jak juz ustalilismy jednak mialem racje
    Mówisz o sobie w liczbie mnogiej??
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zwlaszcza radca prawny Sa po to, zeby wydac wyrok, a 2 instancji po to, zeby w razie pretensji ten wyrok zweryfikowac.
    Ale po co dwa etapy? Jeżeli drugi jest ostateczny, to sprawa de facto jest jednoetapowa, a pierwsza rozprawa to próżna próba sił. A radca prawny też ma w tym interes...
    Ostatnio edytowane przez Tomasz Golinski ; 30-09-2007 o 20:12 Powód: Automerged Doublepost
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto

Domyślnie

a niby z czego? podwazysz moze teraz teorie ewolucji?

W Związku Sowieckim też tworzono takie raporty. Też można było poczytać, jak AK mordowała ludność cywilną itd. Przykłady można mnożyć: http://pl.wikipedia.org/wiki/Zygmunt_Szendzielarz
    tu to juz bredzisz... nie porownuj propagandy sowieckiej z komisja powolana w demokratycznym panstwie tym bardziej ze Pinochet nigdy nie podwazyl ich wiarygodnosci, wiec skoro on tego nie zrobil to na jakiej podstawie ty to podwazasz? myslisz ze wiesz lepiej od niego co tam sie dzialo kiedy on rzadzil?

Ale miał władzę dyktatorską na terenie mu podległym. Prawodawstwo brytyjskie tam nie działało.
    byl rozliczany wiec musial szanowac prawa czlowieka
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 30-09-2007 o 20:21

Miasto
    Kraków

Domyślnie

A niebo jest zielone: udowodnij mi ze sie myle. Jak sprowadzisz dyskusje do takiego absurdu to nikt nie bedzie mial zadnej mozliwosci Cie przekonac. Poza tym o ile sie nie myle sam Pinochet powiedzial, ze jego rzady 'wymagaly poswiecenia ze strony niektorych osob', a dodatkowo znaleziono swiadkow i osoby represjonowane...mam rozumiec ze to wszystko negujesz?
    Ale po co dwa etapy? Jeżeli drugi jest ostateczny, to sprawa de facto jest jednoetapowa, a pierwsza rozprawa to próżna próba sił. A radca prawny też ma w tym interes...
    A po co w komisjach sprawdzajacych mature zawsze jest osoba korygujaca ocene sprawdzajacych? Moze wlasnie po to, zeby zweryfikowac ewentualne bledy w ocenie pracy? Jak dalej tego nie rozumiesz, to przykro mi, ale bardziej lopatologicznie tego wyjasnic nie potrafie.
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Poza tym o ile sie nie myle sam Pinochet powiedzial, ze jego rzady 'wymagaly poswiecenia ze strony niektorych osob', a dodatkowo znaleziono swiadkow i osoby represjonowane...mam rozumiec ze to wszystko negujesz?
    Ale nie potwierdził tych raportów. Zawsze są osoby prześladowane, w każdym systemie. Jednak przedstawianie Chile jako miejsca, gdzie mordowano bez pamięci dzieci i wdowy jest całkiem nie na miejscu.

A po co w komisjach sprawdzajacych mature zawsze jest osoba korygujaca ocene sprawdzajacych? Moze wlasnie po to, zeby zweryfikowac ewentualne bledy w ocenie pracy? Jak dalej tego nie rozumiesz, to przykro mi, ale bardziej lopatologicznie tego wyjasnic nie potrafie.
    Właśnie, po co? Jeżeli nie rozumiesz, że weryfikator równie często się myli, jak sprawdzający, to lepiej tego nie wytłumaczę. BTW. Kto sprawdza osobę weryfikującą? Co będzie, jak ona się pomyli?

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    a niby z czego? podwazysz moze teraz teorie ewolucji?
    To swoją drogą ale nie tu. Podważam tylko twoje prymitywne jej rozumienie w terminach etyki.

byl rozliczany wiec musial szanowac prawa czlowieka
    Tzw. prawa człowieka (w sumie nie wiadomo co to jest...) to każdy władca musi szanować na podobnej zasadzie.

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto

Domyślnie

To swoją drogą ale nie tu. Podważam tylko twoje prymitywne jej rozumienie w terminach etyki.
    cos przegapilem

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ale nie potwierdził tych raportów. Zawsze są osoby prześladowane, w każdym systemie. Jednak przedstawianie Chile jako miejsca, gdzie mordowano bez pamięci dzieci i wdowy jest całkiem nie na miejscu.
    A co wg Ciebie mial zrobic? Poprosic o 5min po wiadomosciach w TV i powiedziec: 'Tak, to ja jestem odpowiedzialny za torturowanie i mordowanie waszych rodzin! To ja bylem przyczyna waszych przesladowan! A i tak mi sie teraz nienajgorzej zyje, demokratyczni idioci'
    Wez sie nie wyglupiaj, bo to nawet wesole nie jest.

Właśnie, po co? Jeżeli nie rozumiesz, że weryfikator równie często się myli, jak sprawdzający, to lepiej tego nie wytłumaczę. BTW. Kto sprawdza osobę weryfikującą? Co będzie, jak ona się pomyli?
    To po co wo ogole sprawdzac matury czy isc do sadu? Przeciez Ty sie nigdy nie mylisz! Jak wyzej, nie rob z siebie pajaca (nie chce Cie obrazac, ale dokladnie takie mam odczucia).
    Kreacjonista?
    Tzw. prawa człowieka (w sumie nie wiadomo co to jest...) to każdy władca musi szanować na podobnej zasadzie.
    Nie, bo z reguly taki wladca nie odpowiada przed nikim, a jak wspomnial wczesniej Skipper tamtejszy gubernator odpowiadal przed (jakamstam, nie zaglebialem sie w temat wladzy w Hong-Kongu na przestrzeni lat) komisja. A to robi wielka roznice. A jak nie wiesz co to prawa czlowieka, to boleje nad twoja niewiedza, i ten tekst wcale nie ma na celu rozsmieszenia kogokolwiek.
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Strona 80 z 109 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów