Zobacz wyniki ankiety: Na jaką partię będziesz głosować w nadchodzących wyborach ?

Głosujących
314. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 74 z 109 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 731 do 740 z 1084

Wątek: Wątek polityczny

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    I udalo Ci sie cos osiagnac?
    No zarabiałem, normalnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Co za skonczony SK..syn...
    Powtórnie proszę o kulturę wypowiedzi.

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    I co? Porozmawia sobie dwóch grzecznych, kulturalnych panów, bez rzucania mięsem, aferami itp. Po ludziach (a przynajmniej po większości "radiomaryjnej", rolniczej, górniczej, nie wiem jeszcze jakiej) spłynie to jak świeży deszcz i nie zmieni nic.
    Kaczyński też w pewnych sytuacjach gra kulturalnego i robi to równie skutecznie.

Zresztą - wciąż nie rozumiem, jaka to różnica, czy wygra PiS czy PO? Polsce potrzeba gwałtownej zmiany - to co się dzieje teraz przypomina zmianę ruchu prawostronnego na lewostronny etapami - vide podany przykład z Hayeka. Obie z tych partii nie mają programu, nie mają poglądów, nie prowadzi ich idea. To typowe partie władzy... Zrozumiałbym socjalistów, gdyby chcieli głosować na PPS... Ale te potworki?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    albo ja mam cos z oczami bo ostatnio wlasnie jakbym ich wiecej widzial...
    Nie masz - ale dlatego napisałem "starały się", a nie "starają". Powinienem był napisać dobitniej "starały się były"
    A widać je teraz, bo jak pisał Stanisław Jerzy Lec: Kiedy tylko coś wrze, to szumowiny wychodzą na wierzch.

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Zresztą - wciąż nie rozumiem, jaka to różnica, czy wygra PiS czy PO? Polsce potrzeba gwałtownej zmiany - to co się dzieje teraz przypomina zmianę ruchu prawostronnego na lewostronny etapami - vide podany przykład z Hayeka. Obie z tych partii nie mają programu, nie mają poglądów, nie prowadzi ich idea. To typowe partie władzy... Zrozumiałbym socjalistów, gdyby chcieli głosować na PPS... Ale te potworki?
    No właśnie - kibicuję UPR i JKM w szczególności od czasów kiedy żył jeszcze Stefan Kisielewski. I zgadzam się, że były dwie szanse, pierwsza - w dużej mierze jednak iluzoryczna - gdyby gen. W. Jaruzelski poszedł drogą Pinocheta (żeby nie budzić kontrowersji - chodzi mi li tylko o posunięcia gospodarcze) i druga realna (rozpoczęta i odrzucona!), zapoczątkowana przez M.F. Rakowskiego w 1988 (z min. Wilczkiem) ustawą o działalności gospodarczej i świetnie przez niego ją streszczającym hasłem: wszystko, co nie jest zabronione, jest dozwolone.
    To są moje jedyne kandydatury na "momenty", kiedy były szanse bezwładność (tyranię status quo pokonać i ludzi poderwać...

Nie żebym narzekał Może tak być musi - niejaki Mojżesz przegonił swoich czterdzieści lat, żeby zdemoralizowani niewolą poginęli po drodze...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Juz nawet biskup nie wytrzymuje:

Nietyczne, karygodne, orwellowskie zdziczałe państwo totalitarne - tak o sytuacji w kraju wypowiada się bp Tadeusz Pieronek.

- Napady na domy o świcie, zakuwanie ludzi w kajdany, aresztowanie profesorów w trakcie międzynarodowych kongresów, tymczasowe aresztowania bez postawienia zarzutów (...). To są rzeczy karygodne - mówi biskup Pieronek w wywiadzie dla Dziennika. W jego ocenie, jeżeli wymiar sprawiedliwości ucieka się do podsłuchów i jeśli minister nagrywa innego ministra, "to już przekracza orwellowski obraz zdziczałego państwa totalitarnego".

Bp Pieronek kpi z programów partii. - To one mają jakiś program? Nie słyszałem żadnego. Docierają do mnie hasła, że będziemy mieli na przykład Polskę solidarną, bez korupcji. Świetnie, chciałbym, aby tak było, ale mam obawy, czy ci, którzy takie hasła głoszą, będą w stanie wprowadzić je w życie. Dotychczas tego nie potrafili - mówi biskup.

Nigdy nie przypuszczaem, ze sie kiedys zgodze z ksiedzem...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Nigdy nie przypuszczaem, ze sie kiedys zgodze z ksiedzem...
    Hehe, jeśli Cię to pocieszy, to ten biskup jest stosunkowo "mało reprezentatywny" A i gada jakby wczoraj na Ziemię przybył - eh, kampania wyborcza pełną parą - ale to tylko trzy tygodnie.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Kaczyński też w pewnych sytuacjach gra kulturalnego i robi to równie skutecznie.
    Ale ma słabe nerwy I w gruncie rzeczy jest głupi jak nie przymierzając małpa zza oceanu - ja jestem pewny, że cała ta genialna strategia to wymysł znacznie większego sztabu ludzi typu Kurski, Macierewicz itp.

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Goliński
    Zresztą - wciąż nie rozumiem, jaka to różnica, czy wygra PiS czy PO? Polsce potrzeba gwałtownej zmiany
    Cytat Zamieszczone przez Bahrd
    gdyby gen. W. Jaruzelski poszedł drogą Pinocheta (żeby nie budzić kontrowersji - chodzi mi li tylko o posunięcia gospodarcze)
    Pitolicie Hipolicie Było o Hitlerze który w końcu dał mocnego kopa rozwojowi Niemiec.. teraz Pinochet.. i każdy się zastrzega, że "chodzi tylko o gospodarkę". Problem polega na tym, że nie da się tego rozpatrywać w oderwaniu od przysłowiowego trzymania za mordę "ciemnej masy" Kurskiego. Jak Wam nagle przed Sejm wyskoczy nie sto tysięcy ale milion emerytów to będzie wybór:
    • strzelać/pałować (i zaraz potem wprowadzić dyktaturę/stan wojenny, bo w innym przypadku... życzę powodzenia w następnych wyborach )
    • zignorować (i spieprzać rządowym helikopterem na Kanary, skąd będzie można oglądać rewolucję w TV)
    • albo pęknąć (i cała genialna koncepcja pójdzie sobie w p**du).

I, odpowiadając na pytanie, jakie ktoś pewnie zaraz zada, jaki jest mój pomysł na ten cały burdel: Niestety nie mam koncepcji

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Pitolicie Hipolicie Było o Hitlerze który w końcu dał mocnego kopa rozwojowi Niemiec.. teraz Pinochet.. i każdy się zastrzega, że "chodzi tylko o gospodarkę".
    Toż napisałem "iluzoryczną", nie? Natomiast, jeśli chodzi o pozostałe scenariusze - szczęśliwie nie musisz mieć na nich remedium - żaden z nich nie będzie miał miejsca - teraz jest kampania i kandydaci wszystko powiedzą, żeby "zaistnieć", a media powtórzą co im wygodne.
    Trzy tygodnie i będzie spokój.

A wczoraj już się zaloty zaczęły:
    - Pójdę z tobą, jak obiecasz, że nie pójdziesz z LiDką.
    - No to ty obiecaj, że nie pójdziesz z LePpeRem.

I tak w kółko Macieju i dookoła Wojtek (Round Robin )

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ale ma słabe nerwy I w gruncie rzeczy jest głupi jak nie przymierzając małpa zza oceanu - ja jestem pewny, że cała ta genialna strategia to wymysł znacznie większego sztabu ludzi typu Kurski, Macierewicz itp.
    Z tym się nie zgodzę. Sztab pewnie jest większy, ale Kaczyńscy są jednak niewątpliwie inteligentni.

Pitolicie Hipolicie Było o Hitlerze który w końcu dał mocnego kopa rozwojowi Niemiec.. teraz Pinochet.. i każdy się zastrzega, że "chodzi tylko o gospodarkę".
    Hitler nie, ale Pinochet tak. Włącznie z trzymaniem za mordę. Nie robiłem takich zastrzeżeń.

Problem polega na tym, że nie da się tego rozpatrywać w oderwaniu od przysłowiowego trzymania za mordę "ciemnej masy" Kurskiego. Jak Wam nagle przed Sejm wyskoczy nie sto tysięcy ale milion emerytów to będzie wybór:
    • strzelać/pałować (i zaraz potem wprowadzić dyktaturę/stan wojenny, bo w innym przypadku... życzę powodzenia w następnych wyborach )
    • zignorować (i spieprzać rządowym helikopterem na Kanary, skąd będzie można oglądać rewolucję w TV)
    • albo pęknąć (i cała genialna koncepcja pójdzie sobie w p**du).

I, odpowiadając na pytanie, jakie ktoś pewnie zaraz zada, jaki jest mój pomysł na ten cały burdel: Niestety nie mam koncepcji
    Strzelać/pałować i wprowadzić dyktaturę oczywiście! Tylko, że nie widzę powodu protestu akurat emerytów, raczej górników i innych leserów.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Z tym się nie zgodzę. Sztab pewnie jest większy, ale Kaczyńscy są jednak niewątpliwie inteligentni.
    to fakt inteligencji im odmowic nie mozna jak rowniez cynizmu i jaj... szkoda tylko ze maja takie obsesje...

Strzelać/pałować i wprowadzić dyktaturę oczywiście! Tylko, że nie widzę powodu protestu akurat emerytów, raczej górników i innych leserów.
    tia... w birmie to testuja wlasnie... i zobacz co sie dzieje...
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Strzelać/pałować i wprowadzić dyktaturę oczywiście!
    [...] czym dla początkującego dyplomaty jest mercedes jako środek poprawy samopoczucia, tym dla początkującego intelektualisty jest radykalizm prostej wizji świata [...]
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    to fakt inteligencji im odmowic nie mozna jak rowniez cynizmu i jaj
    Inni nazwaliby to pragmatyzmem
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 28-09-2007 o 13:59 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Strzelać/pałować i wprowadzić dyktaturę oczywiście!
    Kupiłeś już bilet w jedną stronę do Birmy? Powinieneś się tam doskonale czuć ;-)

Strona 74 z 109 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów