Cytat Zamieszczone przez velvia Zobacz posta
(...) a niektórzy byli tak dawno w kraju,że już prawie mówić po polsku nie umieją.
Cytat Zamieszczone przez velvia Zobacz posta
Nie wymyśliłem sobie żadnego spotkania klasowego -takie są fakty i nie mówię o tym(co trzeba rozumieć),że koledzy mają wszystko rzucić i przyjechać mnie zobaczyć, tylko o tym, jak sprawnie funkcjonuje mit o wracaniu z zagranicy i przywożeniu z tamtąd doświadczenia! Największy kit emigracyjny!Większość z ludzi których znam i wyjechała z kraju, dawno tam siedzi z rodzinami i nie ma zamiaru,ani chęci wracać!
Może umieją chociaż pisać
Wiesz,szkoda,że przebywając w słonecznej Italii nie przejąłeś trochę z ducha południowców,bo Biella to nie to samo co bella i smutki to sam roznosisz,niestety.
Mylisz się, cieszę się, że jestem tutaj, a w Polsce też nie byłem nieszczęśliwy.
Ja raczej Twoje poglądy określiłbym na ograniczone,skoro nie rozumiesz zagadnienia,że można dobrze zarobić w kraju i tylko o tym mówię.
Jesteś w błędzie, bo ja rozumiem, że w Polsce można zarobić, ale nie rozumiem wypowiedzi o tchórzliwości ludzi, którzy wyjechali za granicę, a uogólnianie świadczy wg mnie o pewnym ograniczeniu umysłowym.