Zobacz wyniki ankiety: Na jaką partię będziesz głosować w nadchodzących wyborach ?

Głosujących
314. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 66 z 109 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 651 do 660 z 1084

Wątek: Wątek polityczny

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez i3ill Zobacz posta
    bez sensu się przekonywać.. niech każdy ma swoje zdanie !! żyjemy w wolnym kraju !!!!!!!
    Jak dla mnie jest sens, bo a nuz komus uda sie kogos innego sprowadzic na wlasciwa droge (tej nie precyzuje)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Dotacje zazwyczaj nie są dobrze wykorzystane. Gdyby były dobrze wykorzystane, to były zbyteczne :P
    Ło jezu, a dlaczego mialyby byc zbyteczne? Wybuduje to co mam w planie zostanie mi kasa, to dlaczego mam nie budowac jeszcze troche zeby mi bylo jeszcze lepiej? To tak jakbym super tanio kupil jakies szklo i stwierdzil ze zamiast wydac reszte na np. filtry to to wyrzuce bo mi juz kasa jest zbyteczna
    "Nie sa dobrze wykorzystane" --> a przepraszam to moze jeszcze powiesz ze to wina unii, a nie polski/polakow?
    Ostatnio edytowane przez sniper88 ; 26-09-2007 o 13:23 Powód: Automerged Doublepost
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jedz gówno, miliony much nie mogą się mylić :lol .
    TEORIA TŁUMU !? znów psychologia?

Skipper Ci opisał.
    Mi? czy Tobie?

Tego też nie rozumiem
    Ja Ciebie też w kilku kwestiach ale już chyba niechcę.. bo po co się kłócić

Podałem przykład wyżej, a Ty nawet się zgodziłeś.
    POLITYKA! przeczytaj dokładnie na co się zgodziłem, argumentację zgody itd...

Główną szkodą jest to, że dotacje niszczą prawo podaży-popytu. Głupie inwestycje stają się opłacalne, a porządane nie. To jest immanentna cecha socjalizmu. Jeżeli urzędnik o czymś decyduje, to zawsze będzie to decyzja gorsza, mniej optymalna.
    jak to niszczą? przecież właśnie tworzą PODAŻ !! to jak go niszczą?
    Głupie ? które .. niechcesz autostrad? dróg expressowych? stadionów?
    socjalizm był! i wraca.. bo niektóre zachowania Panów K.. są rodem z tamtych lat...
    P.S.
    Nadal wnoszę o oddanie głosu w wyborach i nie przekonywanie się na siłę sznuję Twoje zdanie, a że się rozmijamy .. cóż.. spać razem nie będziemy

Pkt 8 regulaminu forum

CANON 5D MARK II[BG-E6] + 35L + 50 + 85 + 17-40L + 24-105L + 70-200L

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Na jakiej podstawie? Ze środowiska ludzi ktorych stac na obijanie sie przez caly czas wiekszasc dalej pracuje...na czym opierasz swoje zdanie?
    Bo na obijanie się stać zazwyczaj tych, którzy lubią i umieją pracować Po prostu to wyselekcjonowana grupa i jej zachowanie nie świadczy o ogóle. Wyobraź sobie, że każdy rolnik dostaje olbrzymią dopłate do hektara. Ilu by siało?

-ograniczenie administracji (tanie panstwo)=bezrobocie=zasilki=problem
    Ograniczenie adm=niskie podatki=duża opłacalność inwestycji=dużo miejsc pracy=brak bezrobocia. Oczywiście pod warunkiem skasowania zasiłków.

-prywatyzacja niepotrzebnych sektorow publicznych=brak chetnych na zakup+protesty+oskarzenia o korupcje sratatata itp.
    Jak brak chętnych, to sprzedać na części albo zlikwidować. Prostesty=policja (vide Małgorzata Thatcher). Oskrarżenia o korupcję? Trzeba sprzedać z licytacji. Nikt allegro nie oskraża o korupcję

-reforma niezbednych sektorow publicznych=duze koszty+protesty+zamykanie nieefektywnych miejsc pracy=chwilowo wieksza dziura budzetowa+bezrobocie+protesty
    Jakie koszty? Dobra reforma sprowadza sie do likwidacji większości rzeczy (np. min.edukacji i min. zdrowia), więc nie pociąga za sobą kosztów. "Reformy" solidarnościowe i sldowskie zwiększają koszty, ale to nie efekt uboczny, a zamierzony...

Wiec tak naprawde zmiany moze i wprowadzisz, ale nie da sie wszystkiego na raz, a co za tym idzie bez unijnych pieniedzy (albo pieniedzy kogos innego) mamy nie lada problem....
    Właśnie się da. Chile sobie poradziło.

W takim razie na jakiej podstawie Skoro unia wyplaca nam pieniadze tylko w ramach rekompensaty za inwestycje (co moim zdaniem tylko pobudza gospodarke do dalszego inwestowania), to niby dlaczego nas rozleniwia?
    Bo promują złe inwestycje. Dlaczego złe? Dlatego, że bez dotacji były nieopłacalne. A zdobyć kasę na 50% inwestycji jest łatwiej niż na 100%, stąd rozleniwienie.

Cytat Zamieszczone przez i3ill Zobacz posta
    ...
    Dla Ciebie EOT

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    "Nie sa dobrze wykorzystane" --> a przepraszam to moze jeszcze powiesz ze to wina unii, a nie polski/polakow?
    Nie, to cecha samego etatyzmu. Każde dotacje państwowe są źle wykorzystywane.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    a do czego maja wracac? gdyby mieli to by nie wyjezdzali...
    dokad nie ograniczy sie tego chorego socjalu choc odrobine, nie zniesie sie absurdalnych praw pracowniczych, nie uprosci sie podatkow i nie ograniczy wszechwladzy urzednikow i nie przywroci sie wyzszosci prawa wlasnosci to nie ma poco wracac.... wczesniej to naprawde nie ma po prostu sensu jesli mozesz zyc spokojniej i nie miec glowy pelnej tego polskiego bagienka...
    Masz rację: "dokąd nie nie ograniczy się,nie zniesie się,nie uprości się...",tylko znowu nie wskazałeś kto ma to zrobić,konkretnie jaka partia lub jacy ludzie,bo "samo się" nie zrobi!Skoro jest tylu mądrych ludzi na tym forum to juz powinna powstać nowa partia,która to wszystko załatwi,a może Ty sam weźmiesz w tym udział ?!

dlatego moze jednak odrobine szacunku dla ludzi ktorzy maja dosc odwagi by wziac los w swoje rece a nie wyciagac reke po pieniadze z socjalu u zyc na koszt podatnikow?

tym bardziej iz ten przyslowiowy "zmywak" dla wielu ludzi jest tylko punktem zaczepienia. osobiscie znam wiele osob ktore rzeczywiscie przeszly "zmywak" a w tej chwili pracuja czesto w swoim zawodzie lub wykonuja inna dobra prace za pieniadze ktore pozwalaja im kupic mieszkanie i zyc godnie bez tej ciaglej walki o to by starczylo do pierwszego...
    Próbujesz mi chyba wmówić inną rzeczywistość,bo fakty są takie,że w większości "polacy" wykonują prace zarezerwowane jak dotąd dla emigrantów z krajów trzeciego świata,nawet jeżeli mają wyższe wykształcenie to i tak robią robotę za przysłowiowych "Murzynów".NIE CZARUJ Skipper!

chyba nie zdajesz sobie sprawy ile trzeba miec w sobie sily by sprzedac wszystko spakowac sie i pojechac w nieznane do innego kraju by zaczynac od nowa czesto wsadzajac dume w kieszen zaciskajac zeby i walczyc o swoje, bo nie jest to lekki kawalek chleba i jesli ktos ma dosc odwagi by sie tego podjac to nalezy mu sie szacunek a nie obrazliwe uwagi...
    Zdaję sobie sprawę,ile trzeba mieć w sobie siły,żeby zostać w kraju i pracować na swoją rodzinę mimo tego,że nie jest łatwo! Spakować się i wyjechać to najprostsza droga,więc nie mydl nikomu oczu,że jesteś odważny i waleczny wyjeżdżając za granicę,bo to zwykłe tchórzostwo!A szacunek należy się tym co zostali w ojczyźnie i ciężko pracują na utrzymanie swojej rodziny!

mimo iz ja nigdy tak nie pracowalem, prowadze wlasna firme za granica gdzie i to ne ja pracuje u niemcow tylko oni u mnie, to mam wielki szacunek dla ludzi ktorzy gotowi sa wziac prace nawet ponizej swoich umijetnosci a nie tylko siedziec biadolic, obrazac innych, zyjac z raczka w kieszeniu swoich rodzicow lub na garnuszku panstwa
    No to gratuluję! Tylko weź to pod uwagę, ile jest takich osób,które prowadzą działalność za granicą? A reszta? Ilu jest bezdomnych "polaków" w samym Londynie-jak ktoś nie potrafi pracować w Polsce,to i nie będzie umiał pracować nigdzie,nawet na obczyźnie.A najciekawszy jest wniosek jaki nasuwa się po czymś takim co spotkałem będąc w Holandii-na drzwiach jednego ze sklepów wisiała tabliczka w języku polskim:"NIE KRADNIJ !".Ręce opadają po czymś takim i nie wymagaj ode mnie szacunku dla "polaków",którzy ten lub podobny sposób pracują na opinię o swoich rodakach!

Nigdy nie będę szanował żadnego "polaka" tylko dlatego,że miał w sobie odwagę ( a dla mnie tchórzostwo ) wyjechać za granicę Polski !
    I najlepiej krytykować wszystkich polityków, samemu nic nie robiąc dla tego kraju! Żyjcie i myślcie tak dalej!

Narzekajcie dalej "polaczki" - macie to we krwi!

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Velwia dla mnie EOT zenujacy jest poziom Twojej argumentacji... tym bardziej iz piszesz o rzeczach o ktorych nie masz pojecia
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velvia Zobacz posta
    Zdaję sobie sprawę,ile trzeba mieć w sobie siły,żeby zostać w kraju i pracować na swoją rodzinę mimo tego,że nie jest łatwo! Spakować się i wyjechać to najprostsza droga,więc nie mydl nikomu oczu,że jesteś odważny i waleczny wyjeżdżając za granicę,bo to zwykłe tchórzostwo!A szacunek należy się tym co zostali w ojczyźnie i ciężko pracują na utrzymanie swojej rodziny!
    z calym szacunkiem, ale upraszczasz i jeszcze obrazasz innych. pieprzac jeszcze smuty o jakichs gornolotnych ideach.

z checia poczytam jak strzelasz canika, kiedy Ci przyjdzie za 2-3 lata wyjezdzac za granice do ciekawej pracy, do jakiejs fajnej szansy zyciowej, albo po prostu z dala od wk* biurokracji i ciasnoty umyslowej ludzi. bardzo jestem ciekaw jak zjesz to gowno, jesli Ci sie taka sytuacja przytrafi. czy wtedy tez przylozysz jednakowa miarke o prostocie iscie rodem z propagandy Kaczorow
    www albo tez flickr

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Masz rację: "dokąd nie nie ograniczy się,nie zniesie się,nie uprości się...",tylko znowu nie wskazałeś kto ma to zrobić,konkretnie jaka partia lub jacy ludzie,bo "samo się" nie zrobi!Skoro jest tylu mądrych ludzi na tym forum to juz powinna powstać nowa partia,która to wszystko załatwi,a może Ty sam weźmiesz w tym udział ?!
    Ja się piszę.. nie wiem tylko czy spełniam wymagania ;-p

Próbujesz mi chyba wmówić inną rzeczywistość,bo fakty są takie,że w większości "polacy" wykonują prace zarezerwowane jak dotąd dla emigrantów z krajów trzeciego świata,nawet jeżeli mają wyższe wykształcenie to i tak robią robotę za przysłowiowych "Murzynów".NIE CZARUJ Skipper!
    To wyobraż sobie co stanie się jak przyjadą " murzyni " i będą pracować po 600 zł... raj dla pracodawców .. a dla Polaka?

ZGADZAM SIĘ 3 RĘCAMI ( pisownia specjalnie ) choć rozumiem że kiedyś Panstwo Polskie nie dawało tyle możliwości co dziś.. !!!!!( więdz to też trzeba brać pod uwagę ) ALE zawsze mogą wrócić.. Polska ich kocha i czeka na nich właśnie gorzej jak Polak pojedzie za granicę i mówi o sobie że on to jest Anglik a nie ..

No to gratuluję! Tylko weź to pod uwagę, ile jest takich osób,które prowadzą działalność za granicą? A reszta? Ilu jest bezdomnych "polaków" w samym Londynie-jak ktoś nie potrafi pracować w Polsce,to i nie będzie umiał pracować nigdzie,nawet na obczyźnie.A najciekawszy jest wniosek jaki nasuwa się po czymś takim co spotkałem będąc w Holandii-na drzwiach jednego ze sklepów wisiała tabliczka w języku polskim:"NIE KRADNIJ !".Ręce opadają po czymś takim i nie wymagaj ode mnie szacunku dla "polaków",którzy ten lub podobny sposób pracują na opinię o swoich rodakach!
    hmm coś mi się nasuneło .. sytuacja miała miejsce w ok miesiąc temu w tramwaju :

jedzie dziewczyna za nią bezdomy, żal się zrobiło dziewczynie bezdomnego i mówi do niego czy ma na chleb .. on odpowida że nie ma i zaczyna biadolić...
    po czym dziewczyna dała mu 2 złote .. ale pyta.. czy próbował Pan prace znaleść?... a on ..

TAK .. ale chce tylko na pół etatu .. i nikt niechce mi dać..

****.... być bezdomnym i mieć jeszcze wymagania .. rozumiesz?

Nigdy nie będę szanował żadnego "polaka" tylko dlatego,że miał w sobie odwagę ( a dla mnie tchórzostwo ) wyjechać za granicę Polski !
    I najlepiej krytykować wszystkich polityków, samemu nic nie robiąc dla tego kraju! Żyjcie i myślcie tak dalej!

Narzekajcie dalej "polaczki" - macie to we krwi!
    zgadzam się znów 5 ręcami ( ale my tylko komentujemy !! mamy takie prawo !! nikt tu nie narzeka!! ) a czy Ty coś robisz dla Polski?
    Ostatnio edytowane przez i3ill ; 26-09-2007 o 13:43

Pkt 8 regulaminu forum

CANON 5D MARK II[BG-E6] + 35L + 50 + 85 + 17-40L + 24-105L + 70-200L

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Bo na obijanie się stać zazwyczaj tych, którzy lubią i umieją pracować Po prostu to wyselekcjonowana grupa i jej zachowanie nie świadczy o ogóle. Wyobraź sobie, że każdy rolnik dostaje olbrzymią dopłate do hektara. Ilu by siało?
    Racja, ale jak mu dasz wielka dotacje od zbiorow to zacznie popi3przac jak nigdy wczesniej
    Ograniczenie adm=niskie podatki=duża opłacalność inwestycji=dużo miejsc pracy=brak bezrobocia. Oczywiście pod warunkiem skasowania zasiłków.
    Jakos nie wierze zeby zmniejszono podatki, zasilkow zlikwidowac sie nie da (chyba sam w to nie wierzysz), wiec kasa poszla by po prostu na cos innego.
    Jak brak chętnych, to sprzedać na części albo zlikwidować. Prostesty=policja (vide Małgorzata Thatcher). Oskrarżenia o korupcję? Trzeba sprzedać z licytacji. Nikt allegro nie oskraża o korupcję
    A jak i tak nikt nie kupi? Zlikwidowalbys np. pkp przewozy regionalne? No i co Ci wtedy ludzie powiedza, jak nawet busom nie oplaca sie na ich trasie jezdzic?
    Jakie koszty? Dobra reforma sprowadza sie do likwidacji większości rzeczy (np. min.edukacji i min. zdrowia), więc nie pociąga za sobą kosztów.
    Niee, likwidacja sluzby zdrowia i edukacji nie wiaze sie z kosztami, w koncu ludzie umieraja za friko a debile moga zyc na drzewach Bez przesady, tu to przegiales moim zdaniem
    Właśnie się da. Chile sobie poradziło.
    Tylko trzeba bylo pomordowac i potorturowac troche osob zeby sie nie rzucali ze jest bieda i zamordyzm (30.000 torturowanych, ok 4000 zabitych/zaginiętych)
    Bo promują złe inwestycje. Dlaczego złe? Dlatego, że bez dotacji były nieopłacalne. A zdobyć kasę na 50% inwestycji jest łatwiej niż na 100%, stąd rozleniwienie.
    Ale te kase trzeba zebrac, a jak nikt Ci nic nie zwroci to sobie myslisz aaa, pi3rdole nie robie, i nie ma nic. Przyklad: chcialem sie nauczyc flasha, patrze ksiazka 100zl, to stwierdzilem, ze za drogo jak dla mnie tyle wydac na jedna ksiazke, skoro i tak sie moze do niczego nie przydac, rodzice powiedzieli, ze jak kupie to mi oddadza polowe pieniedzy, kupilem i teraz wiem ze sie oplacalo. A bez dofinansowania od rodzicow (podstaw UE) ja (podstaw polska) mialbym 50zl bym pewnie wydal na cos glupiego, albo bym nie wydal i trzymal je dalej, zamiast sie za nie czegos pozytecznego nauczyc.
    Ostatnio edytowane przez sniper88 ; 26-09-2007 o 13:49
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Velwia dla mnie EOT zenujacy jest poziom Twojej argumentacji... tym bardziej iz piszesz o rzeczach o ktorych nie masz pojecia
    Gwoli ścisłości:Velvia-to od slajdu Fuji Velvia,którego najchętniej używam...
    Żenujący poziom argumentacji? W którym punkcie? Wiesz,jak o czymś piszę to zazwyczaj wiem o czym mówię i nie przypisuj sobie wyłączności na "pojęcie".

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    z calym szacunkiem, ale upraszczasz i jeszcze obrazasz innych. pieprzac jeszcze smuty o jakichs gornolotnych ideach.
    To mnie teraz zabiłeś kolego! Idea w polityce jest jak najbardziej wskazana i powiem wprost : dla mnie racja stanu Polski nie jest obojętna i rozumiem,że dla Ciebie patriotyzm to coś zupełnie innego?!? Obrażam innych? Możliwe,ale to tylko tych co sami siebie obrażają mówiąc "o jak mi źle w Polsce,więc gdzieś tam za granicą będzie mi na pewno lepiej,a wrócę dopiero wtedy, jak inni co zostali w kraju zrobią porządek po panowaniu pół wieku komuny".

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    z checia poczytam jak strzelasz canika, kiedy Ci przyjdzie za 2-3 lata wyjezdzac za granice do ciekawej pracy, do jakiejs fajnej szansy zyciowej, albo po prostu z dala od wk* biurokracji i ciasnoty umyslowej ludzi. bardzo jestem ciekaw jak zjesz to gowno, jesli Ci sie taka sytuacja przytrafi. czy wtedy tez przylozysz jednakowa miarke o prostocie iscie rodem z propagandy Kaczorow
    Nie zdajesz sobie sprawy z tego,że w pełni świadomie nie wyjadę z Polski,a to tylko dlatego,że tutaj jest moja rodzina i moja ojczyzna,więc może zabrzmi to dla niektórych,w tym Ciebie, górnolotnie,ale wolę pracować na dobrobyt własnego kraju! Z drugiej strony sam sobie stworzyłem życiową szansę we własnym kraju, całkowicie zdając sobie sprawę z ciasnoty umysłowej innych i wszechobecnej biurokracji,więc do jedzenia jakiegoś gówna nie przymierzam się. A pod kątem Kaczorów to wolałbym,żebyś nie podsuwał mi tego dania,bo w nim nie gustuję,więc daruj sobie ( i mi ) takie menu. Tytułem wyjaśnienia to zagłosuję na PO,nie dlatego,że są idealni,ale dlatego,że w moim przekonaniu mogą (wg mnie mają największe szanse) podnieść kraj z takiego właśnie marazmu.

I wolałbym dla przykładu pracować we Wrocławiu niż w Breslau ...

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Velvia: problem (tym razem Twoj) polega na tym, ze jak ktos woli zyc za granica i zmywac gary w restauracji to jest tylko i wylacznie jego/jej sprawa, nie Twoja, nie moja, ani niczyja inna. Co z tego ze ktos ma mgr inż i cos jeszcze przed nazwiskiem, skoro stwierdza, ze nie pracujac w swoim fachu, ale w jakiejs robocie dla, jak sam ich nazwales, przyslowiowych murzynow, zarobi wiecej? Czy to jest takie zle, ze ktos patrzy co sie dzieje w jego kraju i stwierdza, ze nie ma do tego cierpliwosci, ze nie chce aby jego podatki szly w bloto i woli aby to co zarobi wspomagalo panstwo, w ktorym zyje i jest z tego szczesliwy? W koncu miejsca urodzenia sobie nikt nie wybiera...
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Strona 66 z 109 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów