Racja, ale jak mu dasz wielka dotacje od zbiorow to zacznie popi3przac jak nigdy wczesniej
Jakos nie wierze zeby zmniejszono podatki, zasilkow zlikwidowac sie nie da (chyba sam w to nie wierzyszOgraniczenie adm=niskie podatki=duża opłacalność inwestycji=dużo miejsc pracy=brak bezrobocia. Oczywiście pod warunkiem skasowania zasiłków.), wiec kasa poszla by po prostu na cos innego.
A jak i tak nikt nie kupi? Zlikwidowalbys np. pkp przewozy regionalne? No i co Ci wtedy ludzie powiedza, jak nawet busom nie oplaca sie na ich trasie jezdzic?Jak brak chętnych, to sprzedać na części albo zlikwidować. Prostesty=policja (vide Małgorzata Thatcher). Oskrarżenia o korupcję? Trzeba sprzedać z licytacji. Nikt allegro nie oskraża o korupcję![]()
Niee, likwidacja sluzby zdrowia i edukacji nie wiaze sie z kosztami, w koncu ludzie umieraja za friko a debile moga zyc na drzewachJakie koszty? Dobra reforma sprowadza sie do likwidacji większości rzeczy (np. min.edukacji i min. zdrowia), więc nie pociąga za sobą kosztów.Bez przesady, tu to przegiales moim zdaniem
Tylko trzeba bylo pomordowac i potorturowac troche osob zeby sie nie rzucali ze jest bieda i zamordyzmWłaśnie się da. Chile sobie poradziło.(30.000 torturowanych, ok 4000 zabitych/zaginiętych)
Ale te kase trzeba zebrac, a jak nikt Ci nic nie zwroci to sobie myslisz aaa, pi3rdole nie robie, i nie ma nic. Przyklad: chcialem sie nauczyc flasha, patrze ksiazka 100zl, to stwierdzilem, ze za drogo jak dla mnie tyle wydac na jedna ksiazke, skoro i tak sie moze do niczego nie przydac, rodzice powiedzieli, ze jak kupie to mi oddadza polowe pieniedzy, kupilem i teraz wiem ze sie oplacalo. A bez dofinansowania od rodzicow (podstaw UE) ja (podstaw polska) mialbym 50zl bym pewnie wydal na cos glupiego, albo bym nie wydal i trzymal je dalej, zamiast sie za nie czegos pozytecznego nauczyc.Bo promują złe inwestycje. Dlaczego złe? Dlatego, że bez dotacji były nieopłacalne. A zdobyć kasę na 50% inwestycji jest łatwiej niż na 100%, stąd rozleniwienie.