Zobacz wyniki ankiety: Na jaką partię będziesz głosować w nadchodzących wyborach ?

Głosujących
314. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 6 z 109 PierwszyPierwszy ... 456781656106 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 1084

Wątek: Wątek polityczny

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    OK Demokracja to system polityczny niewątpliwie społeczny system polityczny , ale istniejący w odpowiednich io sprzyjających warunkach społeczno-ekonomicznych .....
    Te "sprzyjające warunki" to eufemizm na państwowy system łupieżczy zwany socjalizmem?

a monarchia absolutna no cóż z chwilą kiedy ludzie "wynaleźli" rewolucje przestaje być możliwa ...
    Tak się wam demokratom tylko wydaje.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Początki nałogu
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

hmm znów się pewnie rozpiszę za co z góry przepraszam - PiSu nie lubię - przedewszystkim za ich radykalizm jednak historia uczy nas że w pewnych sytuacjach są potrzebne działania na które w innych warunkach nie było by przyzwolenia problem polega jednak na tym że ich radykalizm rzejawia się głównie w tym co mówią a nie w tym co robią - praca jaką mają do wykonania i jaką deklarowali, że wykonają można by porównać do tego co w czasach prohibicji zrobił Eliot Ness tępiąc mafię. Niestety skończyło się na słowach a nasi "nietykalni" uwikłali się w układy jeśli nie stare to w nowe. Zadziwiające jest dla mnie to że mimo takiej a nie innej sytuacji politycznej gospodarka prze na przód - paradoksalnie ma to swoje plusy ponieważ zagraniczni inwestorzy z dużą tolerancją podchodzą do tego co dzieje się na naszej scenie politycznej i o ile w innej sytuacji pewne posunięcia rządu wiązały by się z natychmiastowym wycofaniem aktywów z giełdy to u nas tak się nie dzieje - po prostu gospodarka swoje a polityka swoje (zawsze mówię że polacy radzili sobie z zaborcami - mam na myśli wielkopolskę- więc z naszym rządem też sobie poradzimy) Można jednak się tylko domyślać jak rozwijała by sie nasza gospodarka gdyby rząd ADMINISTROWAŁ tym krajem prawidłowo i wpomagał przedsiębiorczych a nie pielęgnował nieudacznictwo. Swego czasu pewien holenderski bodajże ksiądz - Phill Bosmans zajmujący się problemami społecznymi w kapitaliźmie napisał bardzo mądrą rzecz: "Zadbajmy o to żeby bogatci byli jeszcze bogatsi tak żeby okróchy z ich stołu którymi żywią się biedni były jak największe"

Co do demokracji - są różne jej np demokracja ludowa która jest swego rodzaju masłem maślanym które z masłem nie ma nic wspólnego My mamy demokrację parlamentarną czyli decyzję podejmują w naszym imieniu osoby przez nas wybierane i jeżeli są jakieś słabe punkty tego systemu to nie są nimi ci wybrani tylko ci co wybierają - bo jaka część społeczeństwawie na kogo głosuje tzn - zna te osoby ich poglądy i czyny? Mówić można wiele - można udawać, że jest się osobą wykształconą można udawać, że ma się takie poglądy a nie inne ale gdzieś poza kamerami przy wyłączonych mikrofonach za zamkniętymi drzwiami wychodzi kto jest kim. I żenujące jest dla mnie jeżeli w rzadzie są osoby którym "słoma z butów wystaje" i nawet nie chodzi o to jakie kto ma wykszałcenie ale co sobą reprezentuje, ba nawet dalece bardziej żenujące jest dla mnie to jak zachowują się Ci prawnicy z doktoratami bo po chłopie po zawodówce mogę sie spodziewać wszystkiego - nawet opini w stylu że prostytutki nie można zgwałcić - ale jak magistrzy, doktorzy, profesorowie prawa używają języka i argumentów na poziomie wiejskiego głupka to krew mnie zalewa i niech nikt mi nie pisze że to nic nie oznacza bo spotykam wielu ludzi w swoim życiu i wielu z nich serdecznie nie lubiłem ale nigdy w życiu nie przyszło mi nawet na myśl żeby kogoś określać takim językiem a wychowałem się w robotniczej rodzinie i moi rodzice nie mieli nawet sredniego wykształcenia ale nauczyli mnie szacunku dla drugiego człowieka kimkolwiek by on był - bo nawet pijaczek z pod budki z piwem ma swoją godność i jest człowiekiem który może okazać siębardziej przydatny niż taki Pan Prezydent czy Premier.

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

A tam od razu radykalizm...będzeimy mieli króla Jest już usrawa...wszystko tutaj...

http://wiadomosci.onet.pl/1453266,11,item.html
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mattnick Zobacz posta
    A tam od razu radykalizm...będzeimy mieli króla Jest już usrawa...wszystko tutaj...

Witajcie w Panstwie koscielnym
    To co wymyslaja nasi kochani politycy to jest zenada i dramat. Nie mam sily tego komentowac bo opadly mi z wrazenia wszystkie konczyny

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Panowie kochani, ale co do tego ma Kościół
    Witajcie w Państwie Giertycha, który ma 1% poparcia i chce zdobyć dodatkowe 3% na staruszkach i wiejskich proboszczach z dalekiej prowincji. Czy to dla Was jest aż tak nieprzejrzyste, czy może prowokujecie, bo nie lubicie chrześcijan

BTW dobrze wiecie, że to nie przejdzie - to czysty PR, i jak widać po waszych reakcjach - działa. A należałoby na to nasikać i nawet nie wspominać.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

A Marek Jurek powinien być mianowany królewskim błaznem.

Początki nałogu Awatar Przemoc
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    .......To co wymyslaja nasi kochani politycy to jest zenada i dramat. Nie mam sily tego komentowac bo opadly mi z wrazenia wszystkie konczyny..............
    Dokładnie, ręce opadają.

Tych ludzi trzeba zbadać i dać im odpocząć, to nie jest robota dla nich.
    Pozdrawiam

PrzemoC

Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Czy to dla Was jest aż tak nieprzejrzyste, czy może prowokujecie, bo nie lubicie chrześcijan
    No ja osobiscie nie lubie ale co to ma wspolnego z tym co te oszolomy w sejmie wyprawiaja?

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    BTW dobrze wiecie, że to nie przejdzie - to czysty PR, i jak widać po waszych reakcjach - działa. A należałoby na to nasikać i nawet nie wspominać.
    Kubaman, ockij sie wreszcie Za kazdym razem macie z Jacem jakies usprawiedliwienie dla duronty jaka obdarza nas PIS i LPR. Uwazasz, ze takie pomysly sa normalne? Nie boisz sie co oni moga wymyslij jutro? Ja juz sie boje sprawdzac poranne wiadomosci :rolleyes:

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Królową już mamy i raczej nikomu to nie przeszkadza.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Królową już mamy i raczej nikomu to nie przeszkadza.
    To znaczy, ze teraz matka jest krolowa a Syn bedzie krolem? To w ogole jest zgodne z prawem?

Strona 6 z 109 PierwszyPierwszy ... 456781656106 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów