Zobacz wyniki ankiety: Na jaką partię będziesz głosować w nadchodzących wyborach ?

Głosujących
314. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 44 z 109 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 1084

Wątek: Wątek polityczny

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

no dobra... my tu gadu, gadu, a pis urzadza swoja krysztalowa noc...

ku*, Donald, pokaz jaja i zrob cos!
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    sniper, a znasz to w oryginale?
    rozumiesz znaczenie? kontekst?

z całym szacunkiem do twojej krucjaty, ale żeby rozpoczynać dyskusję teologiczno filozoficzną (a do takiej na pewno należy dyskusja o obalaniu istnienia Boga) należy być przygotowanym. Naprawdę dobrze przygotowanym.
    Przecież jest dobrze przygotowany, bo kolega mu powiedział, że gdzieś znalazł informację...

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Po aramejsku???

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    no dobra... my tu gadu, gadu, a pis urzadza swoja krysztalowa noc...

Śledzę doniesienia z zapartym stolcem, Latający Cyrk Braci Kaczyńskich nie przestaje mnie zadziwiać.

EDIT: kurde, wypada zabrać się w końcu za pracę...
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wats0n Zobacz posta
    EDIT: kurde, wypada zabrać się w końcu za pracę...
    fakt. chyba najmadrzejszy wniosek w tym watku jak dotychczas
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

To mnie zaintrygowało, ale jak można się przygotować do obalania istnienia czegoś, czego istnienie nigdy nie zostało udowodnione? Jedni wierzą, inni nie i koniec. Ty nie ma rzeczowych argumentów, ani dowodów. to tylko kwestia wiary. Człowiek zawsze odczuwał potrzebę istnienia istoty wyższej, która dba o wszechswiat i człowieka. Kiedyś szukano boskiego wytłumaczenia pochodzenia piorunów, teraz już taki bóg nie jest nikomu potrzebny, Zeus poszedł w odstawkę. No ale nie wszystko da się wytłumaczyć tak prosto, jak pioruny...

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    To jak ci się uda albo zajarzysz odpowiedź, to daj znać
    To moze mi pomozesz i napiszesz co takiego wyprawiales z tymi rekami ze udalo Ci sie znalezc odpowiedz

z całym szacunkiem do twojej krucjaty, ale żeby rozpoczynać dyskusję teologiczno filozoficzną (a do takiej na pewno należy dyskusja o obalaniu istnienia Boga) należy być przygotowanym. Naprawdę dobrze przygotowanym.
    Po 1, to ja nie prowadze zadnej krucajty, nikogo nie nawoluje to przejscia na ateizm a jedynie staram sie napisac jakie mam przekonania, i tyle
    Po 2 jedynym jezykiem obcym w jakim sie moge dobrze porozumiewac jest angielski, wiec nawet jakbym znal oryginal to i tak bym go nie rozumial
    Po 3, skoro Ty tak dobrze znasz realia tamtej epoki, oryginalny tekst oraz to co mial autor na mysli to moze mnie objasnisz
    Po 4, pewnie ze do takich dyskusji trzeba byc dobrze przygotowanym, pokazesz jakis ewidentny blad w moim rozumowaniu to spuszcze glowe i sie do niego przyznam, ale jak narazie to tylko napisales ze traktuje dawkinsa ze zbyt wielkim szacunkiem, zasugerowales ze zostalem przez jego ksiazke zmanipulowany a na koniec dodales ze nie rozumiem tekstu ktory zacytowalem. Jak dla mnie do rozumienia tekstu najwazniejsza jest logika, a potem cala reszta, moze sie myle...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    Uwazaj bo jeszcze Cie zrozumie doslownie i efekty zobaczysz za 9 miesiecy
    Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Przecież jest dobrze przygotowany, bo kolega mu powiedział, że gdzieś znalazł informację...
    Taa, jedna z wielu o ile sie nie myle
    Ostatnio edytowane przez sniper88 ; 30-08-2007 o 11:37 Powód: Automerged Doublepost
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    No ale nie wszystko da się wytłumaczyć tak prosto, jak pioruny...
    Dokladnie, zawsze pozostanie jakas niewiadoma, chocbysmy siegneli kiedys granic wszechswiata, przeciez "coś być musi do cholery za zakrętem!"

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Widzę że temat się rozkręca w dość dziwnym kierunku . Czyżby boskość braci wywoływała te dyskusje.
    Ale tak na poważnie to naprawdę piękne jak PIS zdobywa najlepszy elektorat. Najlepszy bo jak ojciec dyrektor albo lokalny proboszcz powie to tłumnie stawi się na wyborach. Ponoć nawet oficjalna pomoc rządowa dla poszkodowanych przez klęskę żywiołowa na mazurach ma płynąć prze Caritas (19% zostanie w kieszenii)...
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

oj kolego sniper, a mówisz, że nie prowadzisz krucjaty.. skąd więc taka zaciętość?
    Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Po 3, skoro Ty tak dobrze znasz realia tamtej epoki, oryginalny tekst oraz to co mial autor na mysli to moze mnie objasnisz
    nie znam "tak dobrze" choć widzę, że chyba lepiej od ciebie. To jednak zdecydowanie za mało aby bawić się w takie tematy. Mnie to do niczego niepotrzebne, bo nie urwałem sie z choinki. Mam spójny pogląd na sprawy mojej wiary.
    napisales ze traktuje dawkinsa ze zbyt wielkim szacunkiem, zasugerowales ze zostalem przez jego ksiazke zmanipulowany a na koniec dodales ze nie rozumiem tekstu ktory zacytowalem.
    przeczytaj jeszcze raz spokojnie: żaden z tych zarzutów nie jest prawdziwy.
    Jak dla mnie do rozumienia tekstu najwazniejsza jest logika, a potem cala reszta, moze sie myle...
    uważaj tylko czy twoja logika to logika wiary. Jeśli nie rozumiesz potrzeb, to nie rozumiesz takiej logiki. Nie próbuj udowadniać nieudowodnialnego. To jest pierwsza i podstawowa sprzeczność twojego myślenia, które ponoć na logice bazuje. Kwestie wiedzy historyczno/teologiczno/kontekstowej już poruszyłem.

pozdrawiam
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

oj kolego sniper, a mówisz, że nie prowadzisz krucjaty.. skąd więc taka zaciętość?
    Jedynie proba pelnego wyjasnienia swoich pogladow, bo mam wrazenie ze nie wszyscy je zaakceptowali/zrozumieli
    nie znam "tak dobrze" choć widzę, że chyba lepiej od ciebie. To jednak zdecydowanie za mało aby bawić się w takie tematy. Mnie to do niczego niepotrzebne, bo nie urwałem sie z choinki. Mam spójny pogląd na sprawy mojej wiary.
    Ale skoro i tak to jest wiecej niz ja wiem, to moglbys sie ta wiedza podzielic Prosze, nie badz jak bracia kaczynscy: te informacje sa zle, ale ich nie wyjawie bo sa tak zle, sa zle i tylko w to macie wierzyc

Cytat Zamieszczone przez sniper88
    napisales ze traktuje dawkinsa ze zbyt wielkim szacunkiem, zasugerowales ze zostalem przez jego ksiazke zmanipulowany a na koniec dodales ze nie rozumiem tekstu ktory zacytowalem.
    przeczytaj jeszcze raz spokojnie: żaden z tych zarzutów nie jest prawdziwy.
    Po kolei:
    Czytając "wielkiego Dawkinsa" upewnij się, że to nie on tobą manipuluje.

uważaj tylko czy twoja logika to logika wiary. Jeśli nie rozumiesz potrzeb, to nie rozumiesz takiej logiki. Nie próbuj udowadniać nieudowodnialnego. To jest pierwsza i podstawowa sprzeczność twojego myślenia, które ponoć na logice bazuje. Kwestie wiedzy historyczno/teologiczno/kontekstowej już poruszyłem.
    pozdrawiam
    Ja nie uzywam logiki w odniesieniu stricte do problemu istnienia boga, bo tak samo jak nie udowodnisz ze on istnieje, tak ja nie udowodnie ze on nie istnieje Uzylem jej tylko przy interpretacji 'dowodu' Tomasza z Akwinu, a interpretujac tekst zwyklego smiertelnika nie obowiazuja mnie juz takie ograniczenia jak w stosunku do boga
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Strona 44 z 109 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów