PO
Samoobrona
PSL
LID
LPR
PIS
Polska Partia Pracy
Na inną partię
Skoro nie aniolek to kto i skad masz na to dowody? Ah zapomnialem, to sie nazywa wiara ("bo tak!")![]()
Z innej beczki.
Co minister to lepszy. Kilka dni przed rozpoczeciem roku TAKIE numery![]()
Ja Ci nic nie musze udowadniać. Możesz mieć dowolne zdanie na ten temat. I nie wiem skąd ta uszczypliwość?
Możesz wierzyć w co tam chcesz, poziomki, podwodne cywilizacje czy dziadka mroza. Ja mam szacunek do Twojego 'dziadka' wieć miej szacunek do moich 'aniołków'.
Ehh.. dlaczego 'bo tak'? Chyba jesteś katolikiem, i sory za uszczypliwość.
Life is a box of chocolates, Forrest. You never know what you're gonna get.
Z tym "bo tak!" to byl oczywiscie zart. To jest zazwyczaj jedyna odpowiedz na pytanie "dlaczego wierzysz w Boga?"No bo co bardziej racjonalnego mozna odpowiedziec?
Oczywiscie. Ja to szanuje, ale tylko do momentu gdy ktos (w tym przypadku KK na kazdym kroku) probuje mnie na sile uszczesliwiac.
Ostatnio edytowane przez DoMiNiQuE ; 30-08-2007 o 08:32
Nie aniolek tylko czlowiek ktory byl kierowany duchem swietym
Co i tak oznacza ze jedyne prawdziwe wydanie biblii juz nie istnieje, bo dzisiejsze wersje sa tlumaczone po n razy i tyle samo razy przepisywane, jest tam tyle bledow ze czlowiek sobie nie zdaje nawet sprawy (np. ostatnio kolega mnie uswiadomil, ze w opisie ilosci obywateli w jakims panstwie opisywanym w biblii pomylono sie o jedyne 675000 osob-drobna roznica)
to z punktu widzenia ludzi wierzacych.
z punktu widzenia obiektywnego: przeredagowane przez ludzi (bardzo intensywnie) zapiski relacji innych ludzi, wedlug podan ustnych jeszcze innych ludzi.
cos jak student zdajacy ustnie po nauczeniu sie z odpisanego zeszytu, prowadzonego przez innego studenta na podstawie wykladow. mozemy polemizowac, ale bedzie Ci bardzo ciezko mnie przekonac, ze ten zdajacy potrafi trafnie powtorzyc mysli wykladowcy. nawet przy najszczerszych checiach