wspaniały wątek dla nowomyślicieli..
po co tyle nienawiści w waszych wypowiedziach?
NEVERMIND
PO
Samoobrona
PSL
LID
LPR
PIS
Polska Partia Pracy
Na inną partię
wspaniały wątek dla nowomyślicieli..
po co tyle nienawiści w waszych wypowiedziach?
NEVERMIND
Ale jakiej nienawisciJezeli Ci chodzi o mojego poprzedniego posta, to od razu mowie, ze to byl zart i przepraszam.
Ale poza tym, to raczej tutaj nie zobaczylem niczego wrednego albo godzacego w czyjes uczucia, przeciez (nie)wiara to jest prywatne przekonanie i nikt tutaj nie prowadzi zadnej krucjaty![]()
'Kosciol jak narazie jest jedynym zrodlem informacji o wierze dla swoich wyznawcow'
A nie przypadkiem Biblia?
Life is a box of chocolates, Forrest. You never know what you're gonna get.
Teoretycznie tak, ale nie do konca, np. ewangelie byly wybierane przez duchownych. Jest tez wiele przypowiesci (bardziej i mniej wiarygodnych), ktorych kosciol po prostu nie uznal.
BTW biblia...jest jedno wydanie, oksfordskie, ktore zostalo wpisane przez kosciol na liste ksiag zakazanych*, gdyz zbyt brutalnie opiuje fakty.
*Albo zostalo przedstawione jako klamliwe itp. Nie jestem pewien czy bylo na liscie ksiag zakazanych, ale kosciol na pewno zakazywal czytania tegoż wydania biblii.
Wiesz... sama wiedza 'duchownych' na temat wydań Biblii jest o tak mała... no może ja tylko na takich trafiłem. Kiedyś w podstawówce mieliśmy przynieść NT, i ktoś przyniósł Brytyjke. Kurde, jaki szum się zrobił... że takiej nie można i kazałą Katechetka wywalić... moje osobiste odczucia są takie, że nie lubie i nie trawie wydania 1000latki, wole Brytyjke.
A rozmowy na temat KK są już na inny temat...
Life is a box of chocolates, Forrest. You never know what you're gonna get.
Skoro nie aniolek to kto i skad masz na to dowody? Ah zapomnialem, to sie nazywa wiara ("bo tak!")![]()
Z innej beczki.
Co minister to lepszy. Kilka dni przed rozpoczeciem roku TAKIE numery![]()
Mieszają sami nie wiedząc do końca co im z tego wyjdzie i dlaczego...
cieszę się że już mam to za sobą...
dawniej nie działy się chyba takie jaja... było 8 klas pdst. do tego 4 LO (czy czegoś tam innego) i spokój. a później zrobili gim, później nowa matura,egzaminy gimnazjalne,później przyszedł Giertych,teraz jakiś Legutko...
Porażka i tyle.
Jest 10 rodzajów ludzi. Jedni rozumieją kod binarny...Ci drudzy nie.