@ snowboarder (czy ty chłopie nie sypiasz;-) )
nie wiem jakim jesteś dziennikarzem, więc nie mogę się odnieść do informacji o wyznaniach Kaczyńskiego. Mój tata był dyrektorem filmu dokumentalnego w TVP przez kilka lat, obecnie już nie bo go wyrzucili z pracy za poglądy polityczne i konstytucyjną wolność słowa na którą sobie pozwalał. Dwa lata sidział w domu i się procesował. I wygrał, ale by wrócić do pracy musiał wygrać trzy razy. I nie wrócił tam gdzie był wcześniej. Co ja mam powiedzieć o erze SLD, czy wcześniej Unii Wolności w mediach, w TV, w Radio? Sorry, znam temat z innej strony.
Ale wracając do tematu: pisałem milion razy i przecież wiesz, że "nie o take Polske".. ale dla mnie osobiście obrzydliwe kłamstwa Kurskiego są jedynie ochydne i wskazują na jego miernotę, podobnie jak erotyczne zdobycze Łyżwińskiego. Czeka ich sąd. Natomiast kłamstwa Rumsfelda w/s broni nuklearnej w Iraku już mnie nieco bardziej bolą. Zginęli ludzie walczący z przekonaniem że biją się o inna sprawę. Również Polacy. Dlaczego jedne kłamstwa są takie ważne dla Was, dla Ciebie, a inne już mniej. Nie słyszałem głosów przed wyborami w USA - "Przecz z Bushem" itd. itp. Zachęcasz do wyjazdu ludzi: tylko gdzie? Do Holandii po narkotyki i eutanazję, czy mże do Belgii po pedofilię i skandale. Czy może do Hiszpanii po małżeństwa gejowskie adoptujące małe, nieświadome dzieci. Po pieniądze - TAK. Po normalność? Raczej bym uważał. Zwykliśmy nazywać standardami to co jest wymysłem Europejskich demokracji i ich zeuropeizowanych dawnych kolonii. A gdzie głosy innych kultur i tradycji? Czym się karze w Chinach za homoseksualizm? A w Iranie za zdradę małżeńską? A w Afryce za kradzież? Do jasnej anielki nie opluwajmy się sami z taką lubością.