Zobacz wyniki ankiety: Na jaką partię będziesz głosować w nadchodzących wyborach ?

Głosujących
314. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1084

Wątek: Wątek polityczny

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

nie będę wchodził w kwestie intencji politycznych takich planów, ale uważam, że to akurat dobrze jeśli się coś w tej sprawie zrobi. Nie jest żadną tajemnicą, że poród przez cesarkę ma nagatywne implikacje dla dziecka. Dodatkowo koszt cesarki w szpitalu to koszt zabiegu, a później jeszcze trzeba taką pacjentkę dłużej przetrzymać w szpitalu - co kosztuje nas wszystkich więcej i w obecnej formie jest IMHO nieprawidłowe.

Istnieją takie formy pomocy kobietom jak np. poród w znieczuleniu.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    nie będę wchodził w kwestie intencji politycznych takich planów, ale uważam, że to akurat dobrze jeśli się coś w tej sprawie zrobi. Nie jest żadną tajemnicą, że poród przez cesarkę ma nagatywne implikacje dla dziecka.
    W ogolnosci tak, ale nie regulowane w taki sposob... Zle nikomu nie zycze, ale jakby Ci lekarze kiedys w sytuacji awaryjnej powiedzieli, ze "skonczyl nam sie przydzial cesarek na ten rok, musimy wyciagac naturalnie" to inaczej bys na to spojrzal Wiem ze to bez sensu... ale to chyba w Polsce nie jest przeszkoda zeby tak sie zdarzylo, co?

Bywalec Awatar monisiek
    Miasto
    chicago

Domyślnie

nie będę wchodził w kwestie intencji politycznych takich planów, ale uważam, że to akurat dobrze jeśli się coś w tej sprawie zrobi. Nie jest żadną tajemnicą, że poród przez cesarkę ma nagatywne implikacje dla dziecka. Dodatkowo koszt cesarki w szpitalu to koszt zabiegu, a później jeszcze trzeba taką pacjentkę dłużej przetrzymać w szpitalu - co kosztuje nas wszystkich więcej i w obecnej formie jest IMHO nieprawidłowe.

Kuba akurat jestem bardzo zainteresowana tym tematem, bo za miesiac czeka mnie wydanie na swiat potomka. nie wiem w jaki sposob to sie odbedzie ale mam nadzieje, ze lekarze podejma decyzje najlepsza dla mnie i mojego dziecka.
    przeciez nie zawsze chodzi o cc na zyczenie. w wiekszosci przypadkow jest to podyktowane bezpieczenstwem dziecka. Kuba wiesz mi lepszy porod przez cc niz porod naturalny a przy uzyciu "kleszczy".

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

poród w znieczuleniu jest jeszcze gorszy jak cesarka i stanowi wieksze zagrozenie... ale pomijajac juz wszystko... widze lubisz nie tylko decydowac o tym jak wyglądac ma rzeczywistosc miejscowosci oddalonej kilkaset km od Ciebie ale równiez o tym jak mają zyc i rodzic kobiety talib?
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Uprawnienia umieszczania postów