Zobacz wyniki ankiety: Na jaką partię będziesz głosować w nadchodzących wyborach ?

Głosujących
314. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 11 z 109 PierwszyPierwszy ... 9101112132161 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 1084

Wątek: Wątek polityczny

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Ja nie jestem pewny, czy "poza" tu pasuje ;-) W tym wypadku to bardziej właśnie element tego "obeznania"
    nie no ja właśnie tak to traktuję - tylko IMHO tę doskonałą wiedzę n/t kamaratów z Moskwy wykorzystał niewłaściwie dla swojego wizerunku (i Polski).
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

To wolisz cyniczną i prostacką politykę bez godności? Co za demokratyczne czasy...
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Kraków

Domyślnie

zaraz - gubię się. Dlaczego niby wolę? I od czego?

Kwaśniewski IMHO miał tę jedną zaletę porównując do Kaczyńskiego - poważną - że był obeznany w świecie i miał kontakty. Dlatego kiedy jechał do Niemiec potrafił sobie założyć słuchawki sam, czy w USA spotykał się raz na kwartał z Buschem w sprawie Iraku. Kaczyńskiego nikt nie rozpoznaje, a i jemu się nie spieszy do pokazywania się, czuje się niewygodnie IMHO z koniecznością zaistnienia w establishmencie, to nie jest typ szołmana.

Cynizmu Kwacha nie porównuję do - błędnie rozumianego ale IMHO szczerego - patriotyzmyu Kaczora. To nie podlega dyskusji.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    zaraz - gubię się. Dlaczego niby wolę? I od czego?
    Przepraszam, pomieszanie. Odpisywałem na post Mario.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    iREm no a ja się tyle napisałem o rzeczowej dyskusji. Gdzie ja napisałem, że mi Kaczyński pasuje? I to nie ja ale Tomek wymienił poprzedników jako przykłady negatywne (choć sie zupełnie zgadzam. Z tym że Kwaśniewski był człowiekiem obeznanym z polityką międzynarodową, co - poza pijaństwem u ruskich, całkiem nieźle wykorzystywał). A ty mi tu inputujesz raz dwa trzy różne poglądy, których nie mam ani nie dałem powodu do takiego podejrzenia.

Powtórzę - chcesz pokazać głupotę i miernotę Leppera - nie stosuj jego metod w rozmowie

Dobra, macie i może rację - to nie inteligencja, ale przebiegłość. Ale powiem Wam, że gdy słucham rozmów Leppera w TokFM, gdzie często bywa - to aż mnie ciarki przechodzą, bo czasem nie sposób się zorientować, że się znim zgadzam. Dopiero myśl - to on, powoduje refleksję. Jest cwany i rzeczowy, traktowanie go przez elity jak chłopiny a la Kononowicz dało mu sznsę znaleźć się tam gdzie dzisiaj jest.
    No kurczę! Bardzo się cieszę, że choć raz mamy podobne zdanie! Bardzo mi miło. Za leperowskie metody - sorry, ale nie wynika to z cwaniactwa tylko z nadmiaru emocji. Poza tym troszkę wyjechałem poza dzisiejszą dyskusję, pamiętając Twoje poprzednie wypowiedzi. Przepraszam raz jeszcze. Serio, cieszę się że choć tu mamy podobne zdania. :-)
    A tak z czystej ciekawości - kto lubi Rokitę? Bo ja wprawdzie sympatyzuję bardziej z PO, ale tam też jest niezły podział. Tuskowi trochę odbija...
    Ostatnio edytowane przez iREM ; 22-12-2006 o 09:59
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Początki nałogu Awatar Przemoc
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To jest chyba taka nasza specyfika, że w "normalnych" czasach nie stać nas na wydanie z siebie godnego reprezentanta, awansujemy na prezydentów cwaniaków i ludzi, którzy obiektywnie się do tego nie nadają.
    Osobiscie nigdy nic do Kaczyńskiego nie miałem, z wieloma jego pogladami się zgadzam jednak tą prezydenturę oceniam jako kompletnie nie udaną.
    L.K. idzie od wpadki do wpadki, otoczył się miernymi ludzmi, wazeliniarzami, którzy nikt nie potrafią powiedzieć mu prawdy w oczy, jest to prezydentura amatorska.

Zastanawia mnie, jak to będzie wyglądało gdy władzę weźmie dzisiejsza opozycja, pamiętajmy, że oprócz reprezentacji prezydent dysponuje także prawem weta, a to potężna broń. Ciekawi mnie czy L.K. pozwoli nowej władzy realizować swoje pomysły, czy razem z bratem będą wszystko blokować.
    Pozdrawiam

PrzemoC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Spytaj rysiaczka.
    Gwoli wyjasnienia (skoro przy tablicy): nie bronie Leppera, Giertycha, Rydzyka czy kogolwiek innego - Ci ludzie sa mi calkowicie obojetni (ze wskazaniem na: nie chce ich widziec i slyszec - polityka jest mi obca, nie sa odpowiedni do funkcji, jakie sa im powierzone). Bronie wartosci religijnych, ktorymi zaczeliscie sie wycierac.:rolleyes:

@Nemeo nie przystoja do Ciebie takie zagrywki. Albo totalnie zostalem niezrozumiany przez Ciebie, albo Twoj poziom wypowiedzi spadl do piwnicy (mam nadzieje na to pierwsze). Jezeli masz jeszcze jakies uwagi co do mojego _gubienia_rozumu_ to na PM prosze. Nie psuj skadinad dobrego watku.
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    co prawda nie wiem czy Tomek się cieszy (bo i z czego niby?) ale temat nie wzbudza we mnie żadnych emocji. Ot, kolejna próba reanimowania zdechłej inicjatywy łączącej postkomunistów z częścią byłej Solidarności skupionej wokół Unii Wolności, próbująca stworzyć coś "ponad podziałami" a de facto stanowiąca przedłużenie pewnych polityczno-biznesowych powiązań pierwszej połowy lat 90tych. Ostatnie wybory pokazały jakie szanse ma taki układ - Demorkaci.pl nawet nie zawalczyli.

Początki nałogu
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    To wolisz cyniczną i prostacką politykę bez godności? Co za demokratyczne czasy...
    jeżeli uważasz że polityka np USA, Niemiec czy Francji jest prostacka i bez godności to tak - taka bym wolał. A cynizm jest związany chyba organicznie ze słowem polityka.

Jak to było? :"Czy lepiej być patriotą idiotą czy kosmopolitą naimitą?"

a ja zapytam inaczej - czy lepiej być obywatelem kraju którego politycy są sprawni (mimo że cyniczni) czy są patriotami idiotami? Ja wolałbym żeby politycy tak urządzili kraj i jego stosunki z zagranicą żebym będąc patriotą mógł być dumny ze swojego kraju i nie musiał się wstydzić rozmawiając ze znajomymi z zagranicy.

Strona 11 z 109 PierwszyPierwszy ... 9101112132161 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów