Znalazłem sobie takie coś na mojej ulubionej anty PISowskiej stronie
http://www.spieprzajdziadu.com/2007/...dnia/#comments
PO
Samoobrona
PSL
LID
LPR
PIS
Polska Partia Pracy
Na inną partię
Znalazłem sobie takie coś na mojej ulubionej anty PISowskiej stronie
http://www.spieprzajdziadu.com/2007/...dnia/#comments
Zastrzegam sobie prawo do pomyłek.
No to jeszcze to http://www.youtube.com/watch?v=ExKWy...ziadu%2Ecom%2F
Zastrzegam sobie prawo do pomyłek.
Oczywiście. Kara śmierci nie stoi w sprzeczności z przykazaniami.
No właśnie to oznacza.To, ze cos ukradles oznacza, ze to nie jest twoje![]()
Nie rozumiem, jak mogę odpowiedzieć, skoro nie rozumiem pytania.I odpowiedz![]()
I to jest poważny zamach na wolność ludzi. Po prostu barbarzyństwo. Państwo traktuje obywateli jako swoją własność...Przy probach samobojczych zamyka sie wszystkich, nikt wtedy nie stara sie ocenic poczytalnosci...
Co do kary śmierci - dodam jeden argument: jej brak w kodeksie karnym powoduje wytworzenie się kategorii ludzi bezkarnych. Osoba skazana na dożywocie nie może być już dalej ukarana, więc jest bezkarna (np. może zabić strażnika w więzieniu, współwięźnia itd). Taka sytuacja jest przede wszystkim niesprawiedliwa, po wtóre - niezwykle niebezpieczna...
A rozumiesz slowa 'Nie zabijaj'Wiem ze to trywialne pytanie, ale twoja odpowiedz mnie zadziwila
Od kiedy tak jest? I kto Ci tak powiedzial?No właśnie to oznacza.
W takim razie jak ukradne Ci samochod, to co najwyzej dostane wyrok wiezienia (moze nawet w zawieszeniu), ale samochodu juz oddawac Ci nie musze, bo jest moj?
Wez sie nie wyglupiaj i poczytaj o prawie wlasnosci
To postaram sie najprosciej jak to tylko mozliwe:Nie rozumiem, jak mogę odpowiedzieć, skoro nie rozumiem pytania.
Napisales
W takim razie CO jest niebezpiecznym procederem? Mam nadzieje, ze teraz rozumieszZ tym się zgadzam. Ale nie udział lekarzy w samobójstwie jest niebezpiecznym procederem.![]()
Rozumiem
Przecież o tym właśnie pisałem - musisz i to jest naturalne. Coś na kształt zadośćuczynienia. Pozbawienie złodzieja ukradzionej własności nie jest kradzieżą. Podobnie powieszenie mordercy nie jest morderstwem. Nawet zastrzelenie włamywacza nie jest morderstwem. (mówię o interpretacji normalnej, a nie tzw. współczesnego "prawa").Od kiedy tak jest? I kto Ci tak powiedzial?
W takim razie jak ukradne Ci samochod, to co najwyzej dostane wyrok wiezienia (moze nawet w zawieszeniu), ale samochodu juz oddawac Ci nie musze, bo jest moj?
Nie pisałem ani słowem o prawie.Wez sie nie wyglupiaj i poczytaj o prawie wlasnosci![]()
Aaa, już widzę. Coś zdanie mi źle wyszło. Miałem na myśli właśnie coś dokładnie odwrotnego:W takim razie CO jest niebezpiecznym procederem? Mam nadzieje, ze teraz rozumiesz![]()
Ale udział lekarzy w samobójstwie jest niebezpiecznym procederem.
Popatrz z tej strony:
ktos ukradl Ci rower, a tydzien pozniej widzisz tenze swoj (czy juz raczej czyjs?) rower (te same zarysowania, kolor, innymi slowy masz 100% pewnosci ze to jest ten sam) pod sklepem. Jezeli go wezmiesz ze soba to jestes zlodziejem, ukradles go? Chyba nie, po prostu odzyskales swoja wlasnosc.
(Nie)stety w takich dyskusjach nie mozesz napisac, ze prawo Cie w tym temacie nie interesuje, chyba ze szczegulowo zdefiniujesz swoj system wartosci i zasad. W koncu obywateli nie obowiazuje to, co mi sie wydaje ze powinno byc, ale to co jest. A jest prawo.Nie pisałem ani słowem o prawie.
Z eutanazja jest ten problem, iz brak ich udzialu jest niemozliwy...skoro pacjent sam nie jest w stanie sie odlaczyc od aparatury, to powinien to zrobic ktos odpowiedzialny za niego (oczywiscie za jego przyzwoleniem), a tym kims jest lekarz.Ale udział lekarzy w samobójstwie jest niebezpiecznym procederem.
Założenie butów: 30 sek.
Spacer do lokalu wyborczego: 600 sek.
Oddanie glosu: 120 sek.
Ujrzenie niezadowolonej miny kaczora po wyborach: BEZCENNE
![]()
Ostatnio edytowane przez Zielony ; 17-10-2007 o 23:08 Powód: Automerged Doublepost