Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
No ustosunkowac do tego.....zarzutu (?). Jezeli ktos popiera eutanazje, aborcje i kś, to ok, ale zawsze to tak nie jest. Nieraz spotkalem sie z sytuacja, ze ktos nawolywal do ochrony zycia, eutanazja i aborcja sa be, ale kś jest usprawiedliwona. Niestety jeszcze nie mialem szansy uslyszenia uzasadnienia, i wyjasnienia takiej sprzecznosci.
Co do sprzeczności - nie bardzo ją widać, bowiem "volenti non fit iniuria".

No i nieeleganckie jest (świadome lub nie) zagranie Lempla, który zestawia stosunkowo neutralne hasła "aborcji i eutanazji" z negatywnie wartościującym "mordem przez państwo".
Temat jest zbyt (nomen omen - śmiertelnie) poważny, żeby chcieć na takim poziomie dyskutować - po prostu. To kwestia szacunku dla oponenta i przedmiotu sporu. Tak sądzę.

PS
Normalnie wspomógłbym się cytatem z JKM: "Tak: jestem zwolennikiem ochrony życia od poczęcia do naturalnej śmierci; z tym, że naturalną dla mordercy jest śmierć na szubienicy” - ale nie chcę wzmagać przedwyborczej gorączki - nie jestem politykiem, mój pogląd na KS nie wynika z sympatii dla którejś z partii - chętnie i na spokojnie porozmawiałbym po wyborach