Zobacz wyniki ankiety: Na jaką partię będziesz głosować w nadchodzących wyborach ?

Głosujących
314. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 101 z 109 PierwszyPierwszy ... 519199100101102103 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 001 do 1 010 z 1084

Wątek: Wątek polityczny

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74 Zobacz posta
    A ja pomimo, że w wiekszości punktów zgadzam się z UPR to jestem przeciwko KŚ. Bo uważam, że Każde zabijanie jest złe. Zamiast KŚ dla największych zwyroli wprowadził bym tortury, systematyczne codzienne tortury. Że niehumanitarne ? Tak wiem.
    Hmm, mam 2 pytania:
    1) Co zrobilbys z niewinnym skazanym?
    2) Czy na zyczenie skazanego zezwolilbys mu na samobojstwo?
    Ostatnio edytowane przez sniper88 ; 13-10-2007 o 20:23
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Zmierzalem do tego, ze jezeli dla Ciebie nie ma roznicy pomiedzy smiercia pod kolami pociagu (wypadek), a smiercia na krzesle elektryczym/czymkolwiek innym stosowanym w ramach kary smierci (skazanie na smierc), to Ci po prostu wspolczuje. Bez zadnych dalszych wywodow itp.
    Przecież błąd sądowy to również wypadek... I to dużo mniej prawdopodobny. Oczywiście - może się zdarzyć "mord sądowy" (takie wyroki wydawał nawet brat przyrodni A.Michnika - Stefan) - ale już łatwiej wepchnąć kogoś pod pociąg.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Odpowiedź na pyt 1. Tak jak napisałem czynione by to było tylko wobec zwyroli których wina praktycznie nie pozostawia cienia wątpliwości. Jeśli jednak w jakimś 1 przypadku na milion trafiłby się niewinny to dostawałby odszkodowanie za okres nieuzasadnionych cierpień.
    pyt 2. Jeżeli skazany ma takie życzenie, żeby ze soba skonczyć to jego wybór i nie musi sie nikogo pytać o zgodę.
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    , Kara śmierci jest naturalna i sprawiedliwa. .

Dobrze, że na CB najwyższym wymiarem kary jest ban

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Przecież błąd sądowy to również wypadek... I to dużo mniej prawdopodobny. Oczywiście - może się zdarzyć "mord sądowy" (takie wyroki wydawał nawet brat przyrodni A.Michnika - Stefan) - ale już łatwiej wepchnąć kogoś pod pociąg.
    wtracenie z michnikiem to ma przepraszam co udowodnic?
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Tak, ale jest jakby wykonywany w majestacie prawa, i to wlasnie jest ta roznica
    Cytat Zamieszczone przez kami74 Zobacz posta
    Jeżeli skazany ma takie życzenie, żeby ze soba skonczyć to jego wybór i nie musi sie nikogo pytać o zgodę.
    Pytac sie nie musi, Ty mu tez nie musisz zabraniac, wystarczy ze nie dasz mu do tego mozliwosci.
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Tak, ale jest jakby wykonywany w majestacie prawa, i to wlasnie jest ta roznica
    Za nic nie rozumiem. Każdy majestat ma wliczone takie ryzyko, że może zostać użyty do przykrycia występków. Chyba mój umysł jest inaczej skonstruowany... Analogicznie myśląc - trzeba zakazać chirurgom operowania - mogą popełnić błąd i zabić człowieka. I to co gorsza, w majestacie medycyny, kompromitując przysięgę Hipokratesa.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Za nic nie rozumiem. Każdy majestat ma wliczone takie ryzyko, że może zostać użyty do przykrycia występków. Chyba mój umysł jest inaczej skonstruowany... Analogicznie myśląc - trzeba zakazać chirurgom operowania - mogą popełnić błąd i zabić człowieka. I to co gorsza, w majestacie medycyny, kompromitując przysięgę Hipokratesa.
    Wlasnie dlatego Ci napisalem ze nie chce mi sie prowadzic kolejnej dyskusji, bo to jest bezcelowe Tak wprowadzmy tez zakazy uzywania dlugopisow, bo srednio na swiecie sa one przyczyna kilku zgonow. A przeciez nie ma zadnej roznicy pomiedzy niesprawiedliwym wyrokiem a zwyklym wypadkiem.
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Wypadek jest jedną z możliwości tylko, ale różnicy istotnie nie ma. Jeszcze takiej nie pokazałeś.

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ale to jest tak, jak z samolotami. Nie liczy się realne zagrożenie wypadkiem, tylko psychika i na nic racjonalne dowody. Statystyczny człowiek bardziej boi się jeździć niż latać. Tak jest też z karą śmierci. Co z tego, że p.podobieństwo otrzymania omyłkowego wyroku KŚ jest praktycznie zerowe, ale działa silnie na wyobraźnię. Dla mnie najważniejsza jest skuteczna eliminacja niektórych przestępców ze społeczeństwa. KŚ spełnia ten warunek znacznie skuteczniej niż dożywocie.

Strona 101 z 109 PierwszyPierwszy ... 519199100101102103 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów