Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
To w Polsce eutanazja teraz jest dozwolona?
Dorzuc to mojej wypowiedzi slowo hipotetycznie, w koncu moje stwierdzenia to jest tylko gdybanie (aczkolwiek bardzo prawdopodobne).
Na tej zasadzie to i Hitlera uniewinnisz, bo nie wydał na piśmie rozkazu mordowania Żydów.
Ale ja tu nikogo nie uniewinniam Ja tylko mowie, ze nie mozesz obwiniac samego zezwolenia eutanazji o to, ze przyczynilo sie ono (zezwolenie) do jakiegos morderstwa. Dlatego podalem przyklad z pawulonem. Nikt na to nie zezwalal, ale stalo sie.
No moment - przecież mówisz o chorym, który sam nie może nic zrobić. To jak może podjąć taką decyzję i ją wyrazić? I powtarzam - będąc jeszcze w miarę zdrowym można sobie teoretyzować, ale jestem przekonany, że większość ludzi w obliczu takiej sytuacji chce żyć.
Paraliz? Powiesz ze jest technika, racja, ale moze sie nie oplaca tworzyc urzadzen, jedno dla kazdego pacjenta (w koncu ludzie maja rozne zdolnosci motoryczne w takich wytuacjach-1 moze ruszac palcem, inny ustami a jeszcze inny tylko oczami).
Ale ja mówię, że mina Kaczora mnie nie ciekawi. Nie widzę różnicy czy Kaczor czy Donald. Tak czy inaczej będzie trwać reaktywacja socjalizmu, tworzenie euro-kołchozu i wzmacnianie biurokracji.
A mnie ciekawi, im smutniejsza i bardziej zszokowana tym lepiej

A jaki masz na to przykład? Na razie to ty interpretowałeś Biblię inaczej niż nakazuje Katechizm.
Jezeli przytaczanie przykazan bozych jest zla intepretacja to jestem pod smutnym wrazeniem naiwnosci wiernych...