Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
Polskiego Przed operacja masz cos takiego jak konsultacja z lekarzem, skoro byloby to dla Ciebie nie do przyjecia, iz lekarz wykonywal eutanazje, to mozesz go o to zapytac. A co do mozliwosci zmiany, to przeciez tak jest. Nigdzie tego nie sprecyzowano, ale jak idziesz do a)dentysty b)przychodni, to bardzo czesto (prawie zawsze) sie pytaja, do kogo Cie zapisac. W szpitalach jest tak samo.
To w Polsce eutanazja teraz jest dozwolona?

Niech bedzie, w polsce sanitariusze podawali pawulon. Wszedzie sa takie wypadki, nie mozesz tutaj winy zwalac na sama sytuacje, ze 'gdyby byl zdrowy to by nie bylo problemu'/'gdyby nie zezwolenie na eutanazje, to nikt by go nie zabil'.
Na tej zasadzie to i Hitlera uniewinnisz, bo nie wydał na piśmie rozkazu mordowania Żydów.

2) Jakie podejzenie? Przeciez w eutanazji (tej, ktorej postac ja akceptuje, i ktora jest najpopularniejsza, o ile mozna to tak nazwac) chodzi o to, ze chory znajac swoj stan zdrowia podejmuje taka a nie inna decyzje. Jego jedynym problemem jest niemoznosc wykonania swojego zyczenia, i od tego sa inne osoby (nie zawsze musi Cie odlaczyc lekarz/specjalista/os. do tego uprawniona), moga to byc np. czlonkowie rodziny.
No moment - przecież mówisz o chorym, który sam nie może nic zrobić. To jak może podjąć taką decyzję i ją wyrazić? I powtarzam - będąc jeszcze w miarę zdrowym można sobie teoretyzować, ale jestem przekonany, że większość ludzi w obliczu takiej sytuacji chce żyć.

No ale roznica jest i to diametralna Nie wazne czy PO wygra o 0.1%, czy o 10%, kaczor tak czy inaczej bedzie mial (o ile tak sie stanie) nieciekawy wyraz twarzy, a w koncu o to chodzilo w dowcipie
Ale ja mówię, że mina Kaczora mnie nie ciekawi. Nie widzę różnicy czy Kaczor czy Donald. Tak czy inaczej będzie trwać reaktywacja socjalizmu, tworzenie euro-kołchozu i wzmacnianie biurokracji.

Proste. Moze i cos jest napisane w pismie swietym, ale jesli jest to niezgodne z zamyslem RM, to jest to
a) pomijane
b) interpretowane po swojemu
A jaki masz na to przykład? Na razie to ty interpretowałeś Biblię inaczej niż nakazuje Katechizm.