To w Polsce eutanazja teraz jest dozwolona?
Na tej zasadzie to i Hitlera uniewinnisz, bo nie wydał na piśmie rozkazu mordowania Żydów.Niech bedzie, w polsce sanitariusze podawali pawulon. Wszedzie sa takie wypadki, nie mozesz tutaj winy zwalac na sama sytuacje, ze 'gdyby byl zdrowy to by nie bylo problemu'/'gdyby nie zezwolenie na eutanazje, to nikt by go nie zabil'.
No moment - przecież mówisz o chorym, który sam nie może nic zrobić. To jak może podjąć taką decyzję i ją wyrazić? I powtarzam - będąc jeszcze w miarę zdrowym można sobie teoretyzować, ale jestem przekonany, że większość ludzi w obliczu takiej sytuacji chce żyć.2) Jakie podejzenie? Przeciez w eutanazji (tej, ktorej postac ja akceptuje, i ktora jest najpopularniejsza, o ile mozna to tak nazwac) chodzi o to, ze chory znajac swoj stan zdrowia podejmuje taka a nie inna decyzje. Jego jedynym problemem jest niemoznosc wykonania swojego zyczenia, i od tego sa inne osoby (nie zawsze musi Cie odlaczyc lekarz/specjalista/os. do tego uprawniona), moga to byc np. czlonkowie rodziny.
Ale ja mówię, że mina Kaczora mnie nie ciekawi. Nie widzę różnicy czy Kaczor czy Donald. Tak czy inaczej będzie trwać reaktywacja socjalizmu, tworzenie euro-kołchozu i wzmacnianie biurokracji.No ale roznica jest i to diametralnaNie wazne czy PO wygra o 0.1%, czy o 10%, kaczor tak czy inaczej bedzie mial (o ile tak sie stanie) nieciekawy wyraz twarzy, a w koncu o to chodzilo w dowcipie
![]()
A jaki masz na to przykład? Na razie to ty interpretowałeś Biblię inaczej niż nakazuje Katechizm.Proste. Moze i cos jest napisane w pismie swietym, ale jesli jest to niezgodne z zamyslem RM, to jest to
a) pomijane
b) interpretowane po swojemu![]()