Zobacz wyniki ankiety: Na jaką partię będziesz głosować w nadchodzących wyborach ?

Głosujących
314. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 102 z 109 PierwszyPierwszy ... 25292100101102103104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 011 do 1 020 z 1084

Wątek: Wątek polityczny

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Wypadek jest jedną z możliwości tylko, ale różnicy istotnie nie ma. Jeszcze takiej nie pokazałeś.
    Pokazalem, Ty jej nie chcesz zobaczyc/zrozumiec, wiec co ja Ci mam jeszcze napisac?
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Ale to jest tak, jak z samolotami. Nie liczy się realne zagrożenie wypadkiem, tylko psychika i na nic racjonalne dowody. Statystyczny człowiek bardziej boi się jeździć niż latać.
    jezdzic jak latac? chyba odwrotnie... na czym opierales ten wniosek? bo ja znam kupe ludzi ktorzy jezdza i nie maja z tym problemu a o lataniu to nawtet slyszec nie chca...

Tak jest też z karą śmierci. Co z tego, że p.podobieństwo otrzymania omyłkowego wyroku KŚ jest praktycznie zerowe, ale działa silnie na wyobraźnię. Dla mnie najważniejsza jest skuteczna eliminacja niektórych przestępców ze społeczeństwa. KŚ spełnia ten warunek znacznie skuteczniej niż dożywocie.
    bezwzgledne dozywocie byloby rownie skuteczne choc zdecydowanie drozsze to fakt... wiesz o karze smierci to sie ta latwo mowi w dywagacjach abstrakcyjnych... ale uwierz kiedy bys na zimno, zaznaczam na zimno nie w chwili wielkiego wzburzenia, mial decydowac o odebraniu czlowiekowi zycia w sytuacji realnej juz byc moze bys tak radykalny nie byl kiedy odpowiedzialnosc za to ciazyla by na tobie... i nie przekonasz mnie iz bys byl, jesli nie stanales wobec tego problemu w rzeczywistosci...
    bo jak mowila poetka... tyle wiemy o sobie na ile nas sprawdzono...
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    bezwzgledne dozywocie byloby rownie skuteczne choc zdecydowanie drozsze to fakt... wiesz o karze smierci to sie ta latwo mowi w dywagacjach abstrakcyjnych... ale uwierz kiedy bys na zimno, zaznaczam na zimno nie w chwili wielkiego wzburzenia, mial decydowac o odebraniu czlowiekowi zycia w sytuacji realnej juz byc moze bys tak radykalny nie byl kiedy odpowiedzialnosc za to ciazyla by na tobie... i nie przekonasz mnie iz bys byl, jesli nie stanales wobec tego problemu w rzeczywistosci...
    Trochę nie tak - przecież do decydowania o takiej karze nie weźmie się pierwszego z brzegu gościa z ulicy, ale sędziego - zapewne doświadczonego i odpowiednich kwalifikacjach moralnych (nie pisz proszę, że takich nie ma), a jemu do pomocy asesora jakiegoś (żeby się otrzaskał z tematem) - późniejszego następcę.
    A co do pomyłek - nawet na Dzikim Zachodzie wyroku nie wykonuje się od razu - zwykle w "death row" skazani(-ne) spędzają co najmniej kilka(-naście) lat, aby zmniejszyć możliwość ich zaistnienia - zob. np. http://www.azcorrections.gov/
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony

Domyślnie

Znaczy aborcja i eutanazja be, a mordowanie obywateli przez panstwo mniam, tak?
    Duza czesc wyborcow przeciwnych aborcji i eutanazji z pierwsza nie bedzie miala juz do czynienia (skoro to nie moj problem to czemu tego nie zakazac) a eutanazji sie zwyczajnie boi (bo np nie ufa swojej rodzinie). Przestepcow tez sie boi i na wszelki wypadek woli sie ich pozbywac na dobre (bo takie to bedzie lazic po ulicach).
    Takich ludzi jest sporo i chociaz mordowanie przestepcow ma sie nijak do chrzescijanskiej_ochrony_zycia_od_poczecia_itd, to sprzecznosc ta mozna spokojnie zignorowac i spedzac przestraszone owce do swojej zagrody. Kazdy glos to dodatkowa kasa i wladza. No jak nie jak tak?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Znaczy aborcja i eutanazja be, a mordowanie obywateli przez panstwo mniam, tak?
    Proponuję pozostać przy własnych opiniach, bo sprowadzenie dyskusji na poziom smoczkowo-śliniakowy niczego dobrego jej nie wróży...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Proponuję pozostać przy własnych opiniach, bo sprowadzenie dyskusji na poziom smoczkowo-śliniakowy niczego dobrego jej nie wróży...
    Akurat to pytanie bylo bardzo trafne, wiec moze zwolennicy kś sie wypowiedza
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    jezdzic jak latac? chyba odwrotnie...
    jasne, że odwrotnie coś mi się poprzestawiało...

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Takich ludzi jest sporo i chociaz mordowanie przestepcow ma sie nijak do chrzescijanskiej_ochrony_zycia_od_poczecia_itd
    Przeczytaj Katechizm i Biblię. Polecam szczególnie Rz 9,6
    http://online.biblia.pl/rozdzial.php?id=9&werset=4#W4
    Wj 21,14
    http://online.biblia.pl/rozdzial.php?id=71
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Kraków

Domyślnie

A zapomniales o takim przykazaniu jak "Nie zabijaj"?
    No i jak narazie nikt nie odpowiedzial na pytanie Lempla
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

theremin
    Guest

Domyślnie

W!

Cytat Zamieszczone przez mathom Zobacz posta
    Po co w ogóle ten wątek ? :E jestem zniesmaczony. Pasjonujecie się tym teatrem jakby niewiadomo co. Lepiej iść zdjęcia porobić.
    Zgadzam się. To, na kogo oddacie głos (a na kogo mocz :wink: ), to jest prywatną sprawą każdego z was.
    Wg mnie za dużo tego, np.: na audiostereo.pl też roi się od wątków "parapolitycznych"... Na c*uj się denerwować?

Pozdrawiam.

Strona 102 z 109 PierwszyPierwszy ... 25292100101102103104 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów