Zobacz wyniki ankiety: Na jaką partię będziesz głosować w nadchodzących wyborach ?

Głosujących
314. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1084

Wątek: Wątek polityczny

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    To akurat twoje zdanie, sam napisałeś, że ten co przeżyje jest lepszy. Ale nie widzisz oczywiście sprzeczności...
    czym innym jest ewolucja a czym innym morderstwo... jestem pewien ze znasz roznice

Jasne, jak znajdę kasę, to wyślę Cię do USA, popatrzysz w oczy rodzin ofiar IIWŚ, pomyślisz, czy był sens, żeby USA brały udział w tej wojnie, może można było to inaczej rozwiązać... W końcu Hitler to był postępowy socjalista... Piszesz jakieś smętne, nostalgiczne teksty bez większego sensu.
    jesli nie rozrozniasz losu zolnierzy ktorzy poszli na ochotnika na wojne od ofiar systemu totalitarnego a takim przeciez jest dyktatura wyciaganych noca i mordowanych ludzi ktorych cial do dzis wielu nie znaleziono czesto malych dzieci, ktore chcesz powieidziec iz byly wrogami systemu albo partyzantami walczacymi o komunizm?
    gratuluje wyczucia i polecam lekture:
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Raport_Rettiga
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Raport_Valecha

A kto mi zarzucał jeszcze parę postów wyżej nadmierny humanitaryzm?
    czytaj uwazniej co zarzucalem...
    To odśwież pamięć, przypomnij mi kiedy w Hong-Kongu były wybory? Kogo wybrano?
    podlegal prawodastwu panstwa demokratycznego a nie dyktatury, obecnosc gubernatora tu nic nie zmienia bo on sam odpowiadal wobec parlamentu wiec nie byl samozwanczym dyktatorem..

Fajnie piszesz.
    W UE i innych krajach socjalistycznych - tak. W wolnych nie. Edukacja PRL-owska była znakomita - wbiła ci do głowy, że nie da się stworzyć wolnej gospodarki...
    Socjalistyczny kraj - tak. Ale tylko socjalistyczny.
    wiem ze fajnie i jak juz ustalilismy jednak mialem racje a Tomku na temat wolnego rynku to jeszcze musialbys sie bardzo dlugo uczyc by dojsc do tego poziomu swiadomosci tego czym on jest bo teoretyzowanie to zdecydowanie za malo gdyz praktyka, szczegolnie wlasna cwiczona juz nascie lat potrfi nauczyc znacznie wiecej jak tylko powielanie wiedzy gdzies przeczytanej a nie poddanej nigdy weryfikacji...
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 30-09-2007 o 20:02
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Uprawnienia umieszczania postów