Cytat Zamieszczone przez velvia Zobacz posta
....tylko stwierdzam,że ucieczka z kraju to obecnie najwygodniejsze i najprostsze rozwiązanie dla ludzi,którzy nie mają pomysłu na życie.....
No, no... coś mi się wydaje, że ostatnimi którzy tak mówili byli dziennikarze Trybuny Ludu i tow. sekretorze jedynie słusznej partii...

Zajrzyj może do podręczników historii. Emigracja jest wpisana w historię tego kraju od XVIII i XIX wieku. Chcesz powiedzieć, że emigrowali najgorsi? durni? nieudacznicy? tchórze? No tak. Zbigniew Brzeziński, który nieźle zamieszał w historii XXw to w której kategorii jest? A Miłosz? A piłkarze tacy jak Dudek czy Boniek? Wiesz, z mojej klasy licealnej 30% wyemigrowało. Spotykamy się co 4-5 lat choć niektórzy przylatują z Australii. Jakoś nie oceniam ich w kategoriach tchórz-odważny. Nawet nie oceniam w kategoriach "im to się w życiu udało/nie udało". Sam zresztą od 20 lat pracuję za granicą.

No ale gratuluję dobrego samopoczucia bo...

Cytat Zamieszczone przez velvia
...
...Jak wspominałem wcześniej nie koncentruję uwagi na miernotach społecznych,a tylko i wyłącznie na pozytywach jakie zauważam u ludzi.Może dlatego mi się udało ???
tyle, że o tym to może pogadamy jak waść skończysz sześćdziesiątkę.