Zobacz wyniki ankiety: Na jaką partię będziesz głosować w nadchodzących wyborach ?

Głosujących
314. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 65 z 109 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 1084

Wątek: Wątek polityczny

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Błąd. Rząd mówi "OGŁASZAMY PRZETARG na zrobienie drogi ;-)
    Zgadzam się.. ale napisałem że to proste tłumaczenie łopatologiczne :-p

Pkt 8 regulaminu forum

CANON 5D MARK II[BG-E6] + 35L + 50 + 85 + 17-40L + 24-105L + 70-200L

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    To wcale nie oznacza, zeby nie pracowali, gdyby nie musieli.
    Właśnie twierdze, że większość by nie pracowała.

Pomagały, i to bardzo:
    1) Wraz z tymi funduszami mamy dziure budżetowa ok 30mld zlotych, pomysl o ile by wzrosla inflacja gdyby nie unijne pieniadze (w 2004r w ciagu 7 miesiecy 1mld euro)
    Nie ma związku. Dziura budżetowa jest spowodowana nadmiernymi wydatkami, które elementarnie łatwo jest ograniczyć. Udział w UE powiększa wydatki budżetu, bo trzeba płacić składkę.

2) To nie jest tak, ze unia nam wrzuca kase do budzetu a my robimy co chcemy, na poczatku musimy miec inwestycje, ktora bedziemy SPRAWNIE realizowac, a unia nam zwroci czesc kosztow. Czy to nie jest piekne dla nas? Dzieki temu mamy kase na kolejna inwestycje, za ktora znowu zwroci nam sie kilkadziesiat procent nakladu...dalej uwazasz ze unia nas rozleniwia?
    Tak.

Cytat Zamieszczone przez i3ill Zobacz posta
    jak to nie ! ja nie poruszam psychologii!! więc się da!
    I piszesz przy tym rzeczy w oczywisty sposób fałszywe. Da się, jak widać... tylko efekty mierne.

Jak to co z tego ! Kowalski zarobił 3500 zł zamiast 1500 zł !! a te 2000 różnicy wydaje .. samochody,laski,bary,domy,40D,70-200L IS itd...itd.. to nie dobrobyt?
    A Nowak nie ma, gdzie mieszkać, bo nie stać go na zatrudnienie Kowalskiego za 3.5k.

PS.
    SPRAWDZ DOKŁADNIE JAKA JEST SKŁADKA A ILE PIENIĘDZY PRZYPŁYNEŁO DO PL!!!
    Jak tłumaczę - to bez znaczenia. Sprawdź dokładnie jak wyglądają Niemcy wschodnie.

Oj kolego.. to właśnie polityka.. NAPISAŁEM ŻE BEZ RÓŻNICY KTO WYGRA!!! a nie czy pójdziemy na wybory czy nie !! bo to już zostawiam wyborcy czy chce dalej Kaczki czy nie!!
    Dialektyka marxistowska jest nie dla mnie niestety. Nie robie rzeczy bez sensu.

Pewnie że muszą.. i tak ma być.. to jest system w którym żyjemy !! obudź się
    Popracuj nad argumentacją, bo ni cholery nie rozumiem.

to trochę proste wytłumaczenie .. ale starałem się wytłumaczyć jak najlepiej umiałem .. jak żle to mnie poprawcie
    Oczywiście źle, poczytaj Bastiata - on twierdzi, że dobry ekonomista widzi to, czego nie widać. Ty nie widzisz - ograniczasz spojrzenie do części sytuacji i nie widzisz szkód, które to wyrządza w pozostałych obszarach gospodarki. Po prostu herbata nie staje się słodsza od samego mieszania (choć lokalnie mogłaby!).

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    nie do konca... bo to byl pieniadz zewnetrzny pozwalajacy wytworzyc byc moze sztucznie popyt wewnetrzny co rowniez jest korzystne dla gospodarki jako bodziec do normlanego dalszego rozwoju. aczkolwiek utrzymywanie dodacji zbyt dlugo moze spowodowac regres, dlatego efektywnosc tego rozwiazania zalezy to od fazy w jakiej sie gospodarka znajduje
    Ależ to bzdura! Popyt wewnętrzny wytwarzają ludzie swoimi nieograniczonymi potrzebami, a nie jakieś dotacje. Sztuczne manipulacje przy popycie itd zawsze się źle kończą.

Opowiadałeś na ircu historię o koledze, któremu chciałeś dać 10k... Przecież to to samo.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Tomek odwolywanie sie niemiec wschodnich nie jest tu szczegolnie trafne bo to nie do konca wynik naplywu pieniadza tak na nich wplynal... tam jest problem mentalny. niemcy wchodnie to byl najbardziej zindoktrynowany kraj w bloku wschodnim. ja akurat mialem troche z DDRami do czyneinia, pracowala u mnie jedna pannato sie odnalezc nie mogla. nie rozumiala dlaczego nie jest odwozona do domu, nie rozumiala dlaczego ona ma chodzic do pracy i pracowac. Polacy to jednak zupelnie inna mentalnosc a tu srodki unijne pelnia bardziej role wedki jak ryby... dasz dwie wedki dwom roznym ludziom to jeden bedzie lowil ryby i da sobie swietnie rade a drugi wedke polamie i tyle z tego bedzie...
    wystarczy spojrzec na Irlandie ktora zbudowano przeciez na dotacjach unijnych i odniesc do Grecji czy wlasnie cytowanego przez Ciebie DDRu.
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    I piszesz przy tym rzeczy w oczywisty sposób fałszywe. Da się, jak widać... tylko efekty mierne.
    Dowody są takie że są tu ludzie którzy zgadzają się ze mną a nie z Toba.. !! uprawiasz demagogie!

A Nowak nie ma, gdzie mieszkać, bo nie stać go na zatrudnienie Kowalskiego za 3.5k.
    zgadam się z Tobą ale to prawo rynku.!

Jak tłumaczę - to bez znaczenia. Sprawdź dokładnie jak wyglądają Niemcy wschodnie.
    znów demagogia. PRZYKŁADY,FAKTY, itd...

Dialektyka marxistowska jest nie dla mnie niestety. Nie robie rzeczy bez sensu.

Popracuj nad argumentacją, bo ni cholery nie rozumiem.
    Nawzajem tylko dlaczego w takim razie odpowiadasz na pytania ? i odpierasz moje ataki/pytania? przecież nie rozumiesz co piszę.

Oczywiście źle, poczytaj Bastiata - on twierdzi, że dobry ekonomista widzi to, czego nie widać. Ty nie widzisz - ograniczasz spojrzenie do części sytuacji i nie widzisz szkód, które to wyrządza w pozostałych obszarach gospodarki. Po prostu herbata nie staje się słodsza od samego mieszania (choć lokalnie mogłaby!).
    Dobrze, w takim razie Tomaszu podaj mi te szkody? aaaaaaaaaaa wiem wiem..

Ludzi wysiedlali żeby zrobić autostrady..

ALE DOSTALI ZA TO PIENIĄDZE !! i MUSIELI SIĘ NA TO ZGODZIĆ..

2ga szkoda to taka że...

Nowak zbankrutował! ale może nie rozumiał rynku, albo pił za dużo? albo wydawał? albo cokolwiek innego !! jedno jest pewne !! RYNEK NIE LUBI PRÓŻNI i napewno dziura po nim zostanie zaklejona przez kogoś innego!!

Pkt 8 regulaminu forum

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Tomek odwolywanie sie niemiec wschodnich nie jest tu szczegolnie trafne bo to nie do konca wynik naplywu pieniadza tak na nich wplynal... tam jest problem mentalny. niemcy wchodnie to byl najbardziej zindoktrynowany kraj w bloku wschodnim. ja akurat mialem troche z DDRami do czyneinia, pracowala u mnie jedna pannato sie odnalezc nie mogla. nie rozumiala dlaczego nie jest odwozona do domu, nie rozumiala dlaczego ona ma chodzic do pracy i pracowac. Polacy to jednak zupelnie inna mentalnosc a tu srodki unijne pelnia bardziej role wedki jak ryby... dasz dwie wedki dwom roznym ludziom to jeden bedzie lowil ryby i da sobie swietnie rade a drugi wedke polamie i tyle z tego bedzie...
    wystarczy spojrzec na Irlandie ktora zbudowano przeciez na dotacjach unijnych i odniesc do Grecji czy wlasnie cytowanego przez Ciebie DDRu.
    Ale to dowodzi właśnie nieistotności dotacji. Irlandię zbudowano na liberalizmie gospodarczym. Dotacje miały wtórny wpływ.

Budowa dróg nie pełni funkcji wędki. Stadionów - również nie. Ponadto - dawanie wędki również demoralizuje, aczkolwiek mniej.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Właśnie twierdze, że większość by nie pracowała.
    Na jakiej podstawie? Ze środowiska ludzi ktorych stac na obijanie sie przez caly czas wiekszasc dalej pracuje...na czym opierasz swoje zdanie?

Nie ma związku. Dziura budżetowa jest spowodowana nadmiernymi wydatkami, które elementarnie łatwo jest ograniczyć. Udział w UE powiększa wydatki budżetu, bo trzeba płacić składkę.
    Elementarnie latwo to jest nam wszystkim tutaj dyskutowac Tak naprawde to wcale nie jest latwo:
    -ograniczenie administracji (tanie panstwo)=bezrobocie=zasilki=problem
    -prywatyzacja niepotrzebnych sektorow publicznych=brak chetnych na zakup+protesty+oskarzenia o korupcje sratatata itp.
    -reforma niezbednych sektorow publicznych=duze koszty+protesty+zamykanie nieefektywnych miejsc pracy=chwilowo wieksza dziura budzetowa+bezrobocie+protesty
    Wiec tak naprawde zmiany moze i wprowadzisz, ale nie da sie wszystkiego na raz, a co za tym idzie bez unijnych pieniedzy (albo pieniedzy kogos innego) mamy nie lada problem....
    Tak.
    W takim razie na jakiej podstawie Skoro unia wyplaca nam pieniadze tylko w ramach rekompensaty za inwestycje (co moim zdaniem tylko pobudza gospodarke do dalszego inwestowania), to niby dlaczego nas rozleniwia?
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Ale to dowodzi właśnie nieistotności dotacji. Irlandię zbudowano na liberalizmie gospodarczym. Dotacje miały wtórny wpływ.

Budowa dróg nie pełni funkcji wędki. Stadionów - również nie. Ponadto - dawanie wędki również demoralizuje, aczkolwiek mniej.
    to dowodzi tego iz dotacje sa istotne jesli sa dobrze wykorzystane, a o drogach to masz swiadomosc ze sie wyglupiles?
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Dowody są takie że są tu ludzie którzy zgadzają się ze mną a nie z Toba.. !! uprawiasz demagogie!
    Jedz gówno, miliony much nie mogą się mylić

znów demagogia. PRZYKŁADY,FAKTY, itd...
    Skipper Ci opisał.

Nawzajem tylko dlaczego w takim razie odpowiadasz na pytania ? i odpierasz moje ataki/pytania? przecież nie rozumiesz co piszę.
    Tego też nie rozumiem

Dobrze, w takim razie Tomaszu podaj mi te szkody? aaaaaaaaaaa wiem wiem..
    Podałem przykład wyżej, a Ty nawet się zgodziłeś.

Główną szkodą jest to, że dotacje niszczą prawo podaży-popytu. Głupie inwestycje stają się opłacalne, a porządane nie. To jest immanentna cecha socjalizmu. Jeżeli urzędnik o czymś decyduje, to zawsze będzie to decyzja gorsza, mniej optymalna.

FoFot.pl
    Canon IRC

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

WNIOSEK !!:

IDZMY NA WYBORY !! NIECH WYGRA LEPSZY!!!!!!!!!

bez sensu się przekonywać.. niech każdy ma swoje zdanie !! żyjemy w wolnym kraju !!!!!!!

Pkt 8 regulaminu forum

Miasto
    Białystok

Domyślnie

to dowodzi tego iz dotacje sa istotne jesli sa dobrze wykorzystane, a o drogach to masz swiadomosc ze sie wyglupiles?
    Dotacje zazwyczaj nie są dobrze wykorzystane. Gdyby były dobrze wykorzystane, to były zbyteczne :P

A o drogach piszę prawdę tak się składa

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 65 z 109 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów