Zobacz wyniki ankiety: Na jaką partię będziesz głosować w nadchodzących wyborach ?

Głosujących
314. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 62 z 109 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 1084

Wątek: Wątek polityczny

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Myślę, że jednak nie do końca - Polacy to bardziej anarchiści niż zwolennicy zamordyzmu.
    w duzym stopniu tak, chociaz nie jestem pewny tej dominanty gdy z narodu odejmiemy tzw. wyksztalciuchow. jesli sadzic po upodobaniach elektoratu, za przeproszeniem, ciemnego, to wymachiwanie szabelka przez ducze bardzo dobrze sie sprzedaje. anarchizm anarchizmem, ale to chyba nie jest ta przyczyna upodobania moheru do bunczucznych bzdur, ktore fuehrer Jaroslaw duka pod nosem. no i to nadal nie jest argument za mocnymi podwalinami demokracji w Polsce. z innych powodow, ale ten narod tez nie jest specjalnie nauczony myslenia o wladzy jako o demokracji i panstwie prawa.

daleko nie szukajac - rozpanoszenie sie metod PIS-u polegajacych na domniemaniu winy (przyslowiowe "najpierw kastruja, a potem sprawdzaja czy nie wielblad") odbywa sie za przyzwoleniem spoleczenstwa. tego moheru, ktory nadal dzielnie tkwi przy wodzu. z demokratycznym panstwem prawa nie ma to nic wspolnego
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 26-09-2007 o 09:56
    www albo tez flickr

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witajcie

A ja odważę się wysunąć tezę, która partia będzie najlepsza w nadchodzącym czasie :

Wiecie, jaka?

Następna!! … po prostu..

Dlaczego?

Bo gospodarka rozwija się poza jurysdykcją rządu i w kraju będzie coraz lepiej!! ale nie ze względu na to, że rządzi Pis,PO czy cokolwiek innego.. ale dlatego że zdradzieccy Polacy przysyłają tu miliony EURO zarobionych na zmywaku, dlatego bo unia pompuje tu miliony Euro, Euro 2012 itd. itd.

Subiektywne odczucie ludu będzie takie, że w kraju drogi są coraz lepsze, stadiony coraz ładniejsze a pensje rosną..

To moje postrzeganie rzeczywistości.
    Wszystko, co rząd musi zrobić.. to zająć się, czym innym niż gospodarką Polską, bo ona sobie jakoś radzi i sama się broni. ( niech robią tylko tyle abyśmy nie stracili dotacji w UE )

Pkt 8 regulaminu forum

CANON 5D MARK II[BG-E6] + 35L + 50 + 85 + 17-40L + 24-105L + 70-200L

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    w duzym stopniu tak, chociaz nie jestem pewny tej dominanty gdy z narodu odejmiemy tzw. wyksztalciuchow. jesli sadzic po upodobaniach elektoratu, za przeproszeniem, ciemnego, to wymachiwanie szabelka przez ducze bardzo dobrze sie sprzedaje. anarchizm anarchizmem, ale to chyba nie jest ta przyczyna upodobania moheru do bunczucznych bzdur, ktore fuehrer Jaroslaw duka pod nosem. no i to nadal nie jest argument za mocnymi podwalinami demokracji w Polsce. z innych powodow, ale ten narod tez nie jest specjalnie nauczony myslenia o wladzy jako o demokracji i panstwie prawa.

daleko nie szukajac - rozpanoszenie sie metod PIS-u polegajacych na domniemaniu winy (przyslowiowe "najpierw kastruja, a potem sprawdzaja czy nie wielblad") odbywa sie za przyzwoleniem spoleczenstwa. tego moheru, ktory nadal dzielnie tkwi przy wodzu. z demokratycznym panstwem prawa nie ma to nic wspolnego
    Powodem sukcesu PiS-u jest nie tyle ciemnota społeczeństwa, ale tak naprawdę debilizm, arogancja, kunktatorstwo, totalna nieskuteczność i niedorąbanie partii opozycyjnych, które nawet takim zakichanym miernotom i glusiom pozwalają robić z siebie wała.

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velvia Zobacz posta
    Śmieszą mnie mądrości w stylu: nie wrócę do kraju,bo władza jest do **** i nic w tym kraju się nie zmieni na lepsze.Najlepiej jest spiepszać z kraju i zrobić z siebie rolkę papieru toaletowego dla zachodu:szorować kible,stać na zmywaku i sprzątać inne gówna,mimo tego,że jest się inżynierem lub magistrem-taka polska godność i mądrość...> zrobić z siebie zero za kromkę chleba! .
    a do czego maja wracac? gdyby mieli to by nie wyjezdzali...
    dokad nie ograniczy sie tego chorego socjalu choc odrobine, nie zniesie sie absurdalnych praw pracowniczych, nie uprosci sie podatkow i nie ograniczy wszechwladzy urzednikow i nie przywroci sie wyzszosci prawa wlasnosci to nie ma poco wracac.... wczesniej to naprawde nie ma po prostu sensu jesli mozesz zyc spokojniej i nie miec glowy pelnej tego polskiego bagienka...

dlatego moze jednak odrobine szacunku dla ludzi ktorzy maja dosc odwagi by wziac los w swoje rece a nie wyciagac reke po pieniadze z socjalu u zyc na koszt podatnikow?

tym bardziej iz ten przyslowiowy "zmywak" dla wielu ludzi jest tylko punktem zaczepienia. osobiscie znam wiele osob ktore rzeczywiscie przeszly "zmywak" a w tej chwili pracuja czesto w swoim zawodzie lub wykonuja inna dobra prace za pieniadze ktore pozwalaja im kupic mieszkanie i zyc godnie bez tej ciaglej walki o to by starczylo do pierwszego...

chyba nie zdajesz sobie sprawy ile trzeba miec w sobie sily by sprzedac wszystko spakowac sie i pojechac w nieznane do innego kraju by zaczynac od nowa czesto wsadzajac dume w kieszen zaciskajac zeby i walczyc o swoje, bo nie jest to lekki kawalek chleba i jesli ktos ma dosc odwagi by sie tego podjac to nalezy mu sie szacunek a nie obrazliwe uwagi...

mimo iz ja nigdy tak nie pracowalem, prowadze wlasna firme za granica gdzie i to ne ja pracuje u niemcow tylko oni u mnie, to mam wielki szacunek dla ludzi ktorzy gotowi sa wziac prace nawet ponizej swoich umijetnosci a nie tylko siedziec biadolic, obrazac innych, zyjac z raczka w kieszeniu swoich rodzicow lub na garnuszku panstwa
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jedrucha Zobacz posta
    A gdzie jest napisane, że trzeba nawoływać do wysiedlania żeby być ksenofobem? Nie szukając daleko: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ksenofobia
    A poza tym, to o których ludach mówisz, że "tak mają"?
    Taka sama nadinterpretacja, jak twoja, iż wypowiedz czornyja byla ksenofobiczna
    Co do ludow, to w sumie wiekszasc z bylych republik zsrr na wschod od kaukazu+polnocne chiny+krld (z tym ostatnim to trudno powiedziec bo jest tam totalny zamordyzm, ale nie wydaje mi sie zeby potrafili teraz przejsc na demokracje po tylu latach z dwoma kimami)
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    dlatego moze jednak odrobine szacunku dla ludzi ktorzy maja dosc odwagi by wziac los w swoje rece a nie wyciagac reke po pieniadze z socjalu u zyc na koszt podatnikow?
    wiesz... ale to juz nie jest zupelnie tak jak piszesz. pracy w Polsce dla osob, ktore chca pracowac i maja jakies umiejetnosci jest niemalo. na tyle, ze przecietnie zdolny i wyksztalcony czlowiek cos znajdzie. a ze wzgledu na dziure na rynku pracodawcy placa coraz lepiej. pewnie, ze to nie sa zarobki takie jak za Odra, ale biorac poprawke na znacznie nizsze koszty utrzymania domu w Polsce, to to nie jest jakas tragedia.

problemem jest co najwyzej to, ze ludzie boja sie w tym kraju przelewac krwawice na utrzymanie dzisiejszych emerytow, majac perspektywe zalamki ZUS-u i żebrania gdy przyjdzie do wlasnej emerytury.

jesli chodzi o sama prace, to problem pojawia sie z innej strony. ot, daleko nie szukajac: moj szef szuka ludzi do pracy. pieniedzy ma duzo. nie ma ludzi, ktorzy chcieliby podjac prace. wymagana jest plynna plynna znajomosc angielskiego i dobra angielskiego technicznego i umiejetnosc poprawnego, scislego pisania po polsku. obie cnoty bardzo rzadkie w narodzie, zwlaszcza dobra znajomosc angielskiego (techniczny laskawie przemilcze).
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Nie rozumiem, możesz wyjaśnić?
    Owszem, LPR jest zarejestrowany jako liga polskich rodzin. a do wyborów idzie koalicją LPR+UPR+coś tam jeszcze. Więc powinna być zarejestrowana jako komitet koalicyjny a nie partyjny. A teraz pytanie za 100 punktów: jakie to może mieć skutki jeśli jakaś partia nie zdobędzie takiej ilości głosów na jaką oczekiwała?
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    wiesz... ale to juz nie jest zupelnie tak jak piszesz. pracy w Polsce dla osob, ktore chca pracowac i maja jakies umiejetnosci jest niemalo. na tyle, ze przecietnie zdolny i wyksztalcony czlowiek cos znajdzie. a ze wzgledu na dziure na rynku pracodawcy placa coraz lepiej. pewnie, ze to nie sa zarobki takie jak za Odra, ale biorac poprawke na znacznie nizsze koszty utrzymania domu w Polsce, to to nie jest jakas tragedia.

problemem jest co najwyzej to, ze ludzie boja sie w tym kraju przelewac krwawice na utrzymanie dzisiejszych emerytow, majac perspektywe zalamki ZUS-u i żebrania gdy przyjdzie do wlasnej emerytury.

jesli chodzi o sama prace, to problem pojawia sie z innej strony. ot, daleko nie szukajac: moj szef szuka ludzi do pracy. pieniedzy ma duzo. nie ma ludzi, ktorzy chcieliby podjac prace. wymagana jest plynna plynna znajomosc angielskiego i dobra angielskiego technicznego i umiejetnosc poprawnego, scislego pisania po polsku. obie cnoty bardzo rzadkie w narodzie, zwlaszcza dobra znajomosc angielskiego (techniczny laskawie przemilcze).
    ja sie z Toba zgodze sam prowadzilem firme w polsce kupe lat i w czasach kiedy bylo wieksze bezrobocie mialem problem z ludzmi co ciekawsze w PL zarbialem wiecej jak tu ale to co mam tu a czego nie mialem w PL to swiety spokoj z urzedami... nie musze codziennie udowadniac iz nie jesten wielbladem... ja szczerze mowiac wyprowadzilem sie z pL pod wplywem impulsu bo po kolejnej kontroli ktora i tak nie wykazala zadnyh uchybien doszedlem do wniosku ze ja nikogo nie zabilem bym sie musial tak scierac...
    wiesz jak jestes traktowany ciagle jak potencjalny przesteoca a tak sa traktowani a przynajmniej byli przedsiebiorcy w PL to sie odechciewa tym bardziej jak masz alternatywe bo jak jej nie ma to zaciskasz zeby i walczysz dalej. ale ja mialem wiec sprzedalem wszystko i wyjechalem bo mialem naprawde serdecznie dosc...
    od kilku lat nawet w tak zbiurokratyzowanym jak niemcy kontakty z urzedami przestaly byc droga przez meke, bo jesli spelniasz kryteria ktore spelnic musisz nie ma tu uznaniowosci decyzji, a przynajmniej mnie to jak na razie nie dotknelo.

co do emerytury... emerytura powinna wg mnie byc wyplacana z budrzetu panstwa w rownej kwocie dla wszystkich stanowiacej minimum socjalne bo takiego systemu sie nie sfinansuje jak jest. likwidacja ZUS pozwli uwolnic znaczne kwoty pieniedzy przeznczone na utrzymywanie tego molocha. mowienie ze jak ktos placi wieksza skladke to ma miec wieksza emeryture rowniez nie ma sensu bo z samego faktu ze sie placi wieksze podatki jak sie wiecej zarabia nie owocuje lepsza pozycja wgledem panstwa. a wolnosc to odpowiedzialnosc wiec kazdy powinien sie sam zabezieczyc na wypadek emerytury

Cytat Zamieszczone przez canis_lupus Zobacz posta
    Owszem, LPR jest zarejestrowany jako liga polskich rodzin. a do wyborów idzie koalicją LPR+UPR+coś tam jeszcze. Więc powinna być zarejestrowana jako komitet koalicyjny a nie partyjny. A teraz pytanie za 100 punktów: jakie to może mieć skutki jeśli jakaś partia nie zdobędzie takiej ilości głosów na jaką oczekiwała?
    koalicja LPR to liga prawicy rzeczypospolitej nie liga polskich rodzin i sa koalicja wyborcza a nie komitetem partyjnym
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 26-09-2007 o 11:14 Powód: Automerged Doublepost
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez i3ill Zobacz posta
    Bo gospodarka rozwija się poza jurysdykcją rządu i w kraju będzie coraz lepiej!! ale nie ze względu na to, że rządzi Pis,PO czy cokolwiek innego.. ale dlatego że zdradzieccy Polacy przysyłają tu miliony EURO zarobionych na zmywaku, dlatego bo unia pompuje tu miliony Euro, Euro 2012 itd. itd.
    Chyba pomieszałeś pojęcia. Gospodarka rozwija się pomimo tego. Gdyby EU i Marsjanie przysyłali nam 100 razy więcej, to gospodarka w ogóle się by zapadła! Główne czynnik rozwoju gospodarki, to praca (czyli spore bezrobocie wskazane) i wolność gospodarcza. Dotacje raczej to utrudniają, co idealnie widać na przykładzie wschodnich iemiec...

Cytat Zamieszczone przez canis_lupus Zobacz posta
    Dlatego powinna być zarejestrowana jako komitet koalicyjny? Nie jest zarejestrowana Liga Prawicy, a Liga Rodzin. I Liga Rodzin jako partia, wzięła na swoje listy innych ludzi. Podobnie było z PO+SKL+UPR 8 (chyba) lat temu.

Cytat Zamieszczone przez velvia Zobacz posta
    Niezmiernie łatwo jest wskazać palcem na władzę,w tym przypadku PIS,i powiedzieć,że jest zła;dużo trudniej jest wskazać na ludzi ,którzy powinni dobrze rządzić,a zauważyłem,że nikt tego nie zrobił w wątku-czyli typowa anarchia,odsunąć władzę i to wszystko,niech życie toczy się własnym torem.Powtórka z historii:bezkrólewie,sarmacja,itd..
    Mi tam bardzo łatwo wskazać. UPR.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Gospodarka rozwija się pomimo tego. Gdyby EU i Marsjanie przysyłali nam 100 razy więcej, to gospodarka w ogóle się by zapadła!
    Przypomina mi się granie w SimCity z nieograniczoną ilością $$$ :-) Rzeczywiście, coś takiego było, że nie mając limitu kasy jakieś te miasta wychodziły mniej harmonijne, bardziej chaotyczne i dziwaczne - a jak trzeba było mozolnie ciułać, to wszystko miało ręce i nogi :-D

Strona 62 z 109 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów