Zobacz wyniki ankiety: Na jaką partię będziesz głosować w nadchodzących wyborach ?

Głosujących
314. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 36 z 109 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 1084

Wątek: Wątek polityczny

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyras Zobacz posta
    Poza tym pomyśl - gdybyś miał pełno sałaty nie obchodziłoby Cię to kto jakie mieszkania kupuje.
    Tyle ze w spoleczenstwie tacy, ktorych stac na posiadanie wszystkiego w d**** jest bardzo malo.

Cytat Zamieszczone przez M.I.K Zobacz posta
    Ale jakie warunki? Przykład? Koleś ma zadłużenie na ponad 10 tysiecy, nie płaci czynszu i teraz nagle zaczał płacic bo pojawiła sie okazja wykupienia mieszknia. I przykład z zycia wziety.
    Ale to juz nie jest wina kolesia, bodobnie jak to, ze w ogole moze wykupic to mieszkanie za bezcen, gdyby bylo (w tym przypadku) jasno powiedziane, ze czynsz mial byc oplacany regularnie przez ostatnie 10lat, to wiekszasc by odpadla na starcie, wlacznie z Twoim sasiadem
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Bywalec Awatar M.I.K
    Miasto
    Jastrzębie Zdrój / Kraków

Domyślnie

zostańmy przy takiej wersji chociaż wątpię żeby była prawdziwa.
    Nie ma co rozpaczać tylko trzeba się brać do roboty żebyś to Ty kiedyś był właścicielem całego osiedla i tyle
    Poza tym pomyśl - gdybyś miał pełno sałaty nie obchodziłoby Cię to kto jakie mieszkania kupuje. Po prostu.

EDIT: Moje podejście w tej sprawie - albo trzeba być ustawodawcą albo trzeba być właścicielem osiedla. W innym wypadku ma się lekko przechlapane jeśli jest się jakoś powiązanym z całą ta sprawą, chyba, że jest się tym ojcem patologicznej rodziny
    To trzecie wyjście zapewniające spokój umysłu
    Dobrze mi z tym dlatego, że jestem w tym miescie ostatni rok, po tym moi rodzice przeprowadzaja sie do domku jednorodzinnego. Ja sobie pomieszkam w Kr. Gdybym juz chciał zostac politykiem to rowniez chciałbym cos zmienic. Tylko jaki był powód wprowadzania w zycie tak głupiej ustawy? Co nam to dało? Nie moja profesja... ja ide w rehabilitacje ;p
    Life is a box of chocolates, Forrest. You never know what you're gonna get.

Dopiero zaczyna Awatar zdyras
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

No i brawa dla niego że jest cwany. A czym Ty się przejmujesz? Weź to olej i tyle. Skończ porządną szkołę,studia,znajdź elegancką pracę, weź Starych ze sobą do innego miasta i wybuduj wielki dom z ogrodem i będzie po kłopocie...
    Tylko że na to trzeba czasu i energii.
    A Ty marnujesz ją [moim zdaniem] martwiąc się losem jakiegoś człowieka i tym że on ma teoretycznie lepiej od Ciebie/Twoich rodziców. Tylko jeszcze jest jedna sprawa - on ma lepiej ale względnie - bo moralność z tego co piszesz jest po Twojej stronie natomiast ten gość jest amoralny jeśli można takie zachowanie tak nazwać. Więc jakby co jest 1:0 dla Ciebie w byciu UCZCIWYM. A to chyba się liczy...
    Jest 10 rodzajów ludzi. Jedni rozumieją kod binarny...Ci drudzy nie.

Bywalec Awatar M.I.K
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Tyle ze w spoleczenstwie tacy, ktorych stac na posiadanie wszystkiego w d**** jest bardzo malo.

Ale to juz nie jest wina kolesia, bodobnie jak to, ze w ogole moze wykupic to mieszkanie za bezcen, gdyby bylo (w tym przypadku) jasno powiedziane, ze czynsz mial byc oplacany regularnie przez ostatnie 10lat, to wiekszasc by odpadla na starcie, wlacznie z Twoim sasiadem
    To nie mój sasiad... na szczescie, mam inne cukierki pod i nas sobą.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    No i brawa dla niego że jest cwany. A czym Ty się przejmujesz? Weź to olej i tyle. Skończ porządną szkołę,studia,znajdź elegancką pracę, weź Starych ze sobą do innego miasta i wybuduj wielki dom z ogrodem i będzie po kłopocie...
    A Ty marnujesz ją [moim zdaniem] martwiąc się losem jakiegoś człowieka i tym że on ma teoretycznie lepiej od Ciebie/Twoich rodziców. Tylko jeszcze jest jedna sprawa - on ma lepiej ale względnie - bo moralność z tego co piszesz jest po Twojej stronie natomiast ten gość jest amoralny jeśli można takie zachowanie tak nazwać. Więc jakby co jest 1:0 dla Ciebie w byciu UCZCIWYM. A to chyba się liczy...

Tylko, że uczciwość spadła gdzieś na sam dół... teraz liczy się, żeby nie dać się wyr*chać bez mydła. Przykre, ale prawdziwe. Może to nie strach i zamartwianie się nad inną osobą, ale takie wkurzenie. Po tym wszystkim, marzeniem moich Starszych jest domek i ogród, cisza spokój i jabłoń.
    Ostatnio edytowane przez M.I.K ; 24-08-2007 o 22:23 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cwanym to mozesz byc wykorzystujac kruczki prawne, a tutaj wszystko jest czarno na bialym
    Co do bycia uczciwym no to tutaj jest pech, przeciez ten koles, ani zaden inny, ktory teraz sie znalazl w uprzywilejowanej sytuacji nie mial na to tak naprawde wplywu, mozna miec tylko pretensje do bandy polglowkow z wiejskiej, ktorzy na taki zacny pomysl nie tylko wpadli, ale nawet go wprowadzili w zycie.
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Bywalec Awatar M.I.K
    Miasto

Domyślnie

Cwanym to mozesz byc wykorzystujac kruczki prawne, a tutaj wszystko jest czarno na bialym
    Co do bycia uczciwym no to tutaj jest pech, przeciez ten koles, ani zaden inny, ktory teraz sie znalazl w uprzywilejowanej sytuacji nie mial na to tak naprawde wplywu, mozna miec tylko pretensje do bandy polglowkow z wiejskiej, ktorzy na taki zacny pomysl nie tylko wpadli, ale nawet go wprowadzili w zycie.
    Aż z ciekawości poszukam z jakiej partii był ten osobnik.

Edit: PiS, bo kto inny mógłby wymyślić coś podobnego
    Edit2: A dokładnie poseł Łukasz Zbonkowski

Mirosława Kubiak, właścicielka mieszkania na osiedlu XX-lecia zarządzanego przez SMWL Mazowsze, także jest w trakcie załatwiania formalności. – Trzeba się spieszyć, bo to długo nie potrwa – uważa. Jej obawy są uzasadnione, ponieważ znowelizowana ustawa ma wielu przeciwników. Są obawy, że ustawa może trafić do Trybunału Konstytucyjnego, który mógłby zakwestionować nowe rozwiązania. Największe
    kontrowersje nowe przepisy budzą u osób, które własnościowe prawo do lokalu wykupiły wcześniej. Zgodnie z obowiązującymi dotychczas zapisami za przekształcenie musieli zapłacić od kilku do kilkudziesięciu tysięcy złotych.
    Ostatnio edytowane przez M.I.K ; 24-08-2007 o 22:35

Miasto
    Kraków

Domyślnie

To ja mam teraz prosbe do forumowiczow Jako ze ja i M.I.K sie ogolnie rzecz biorac zgadzamy to dyskusja miedzy nami jest bezcelowa
    Ale prosba moja jest taka, zeby ktos (np. Dominique ktroy sie ze mna nie zgadzal) wyjasnil, dlaczego ta ustawa jest dobra, i jakie pozytywne skutki przynosi
    Ostatnio edytowane przez sniper88 ; 24-08-2007 o 22:43
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Bywalec Awatar M.I.K
    Miasto

Domyślnie

To ja mam teraz prosbe do forumowiczow Jako ze ja i M.I.K sie ogolnie rzecz biorac zgadzamy to dyskusja miedzy nami jest bezcelowa
    Ale prosba moja jest taka, zeby ktos (np. Dominique ktroy sie ze mna nie zgadzal) wyjasnil, dlaczego ta ustawa jest dobra, i jakie pozytywne skutki przynosi

Hmmm... to jako małe przygotowanie do matury z WOS'u mogę teraz zmienić zdanie ;p i poszukać jakichś pozytywnych stron tej ustawy.
    Miło jakby ktoś też się włączył do rozmowy ale pamietajcie... jutro jest nowy dzień, zawsze jakaś afera więc temat mieszkaniowy można zamienić na inny

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Szkoła Rydzyka dostała się na specjalną listę projektów unijnych, tzw. listę projektów kluczowych.
    "To spis centralnych inwestycji ważnych dla państwa, które muszą być zrealizowane - więc nie ma sensu rozpisywać na nie konkursów."

http://wiadomosci.onet.pl/1595595,11,item.html

KU.WA szkoła Rydzyka inwestycją ważną dla państwa ?

No to znowu popłynie "rzeka kasy" do Rydzyka.

Strona 36 z 109 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów