Zobacz wyniki ankiety: Na jaką partię będziesz głosować w nadchodzących wyborach ?

Głosujących
314. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1084

Wątek: Wątek polityczny

Mieszany widok

Bywalec Awatar M.I.K
    Miasto
    Jastrzębie Zdrój / Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    I jak w tym kraju z takim podejsciem ma sie cokolwiek zmienic na lepsze...
    Dobra, tylko dlaczego osoby, które nie powinny dostać takiego mieszkania na własność mają taką możliwość? No właśnie to jest TEN kraj i przez TAKIE podejście niektórych ludzi nic się nie zmieni. Może mieszkasz w domku jednorodzinnym, jeśli tak to fajnie. Ale ja mieszkam w blokowisku i chciałbym trzymać poziom gdziekolkiek to jest, i czy za metr kwadratowy płaci się 1000 zł w Jastrzębiu czy 15000 zł w centrum Krakowa.

Tylko, że w rodzinach patologicznych, dzieci... no młodzież w wieku od 14 lat co ma wynieść z domu? Biorą przykład od ojca, który nieźle kombinuje. Bierze pakiet z kopalni i ściemnia żonie przez ponad rok, że chodzi do pracy. I ja się nie dziwie, że w windzie jest naszczane, ściany są popisane, analfabetyczni nazińci malują swastyka na odwrót. Takie są realia. I dlatego nie chce, żeby jakiś pijak miał możliwość wykupienia mieszkania, które jest własnością spółdzielni za bezcen tylko dlatego, że jakiś fircyk w gajerze co wozi się betą 7 i zarabia ponad 10k miesieczny, wymyślił sobie tak kretyńską ustawe żeby ludzie głosowali.
    Life is a box of chocolates, Forrest. You never know what you're gonna get.

Dopiero zaczyna Awatar zdyras
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M.I.K Zobacz posta
    I dlatego nie chce, żeby jakiś pijak miał możliwość wykupienia mieszkania, które jest własnością spółdzielni za bezcen tylko dlatego, że jakiś fircyk w gajerze co wozi się betą 7 i zarabia ponad 10k miesieczny, wymyślił sobie tak kretyńską ustawe żeby ludzie głosowali.
    Ale życie właśnie niestety na tym polega. Mnie szlag trafiał jak widziałem jak mi przed oczami przejeżdżał Glemp w BMW X-7 uśmiechnięty, Miller to samo itp...
    dwadzieścia aut, środkiem drogi na sygnale za moje podatki - a na tych ludzi nie głosowałem, czarnych też nie lubię, no i co? I nic...albo masz w sobie tyle przedsiębiorczości, rozumu i samozaparcia że będziesz się potrafił w życiu jakoś ustawić żeby zarabiać albo nie. Myślisz że kogoś obchodzi to że jakiś cwel kupi sobie mieszkanie za 3 zł podczas gdy Ty musiałeś dać powiedzmy 300 000 zł ?
    Nikogo to nie obchodzi. Tak samo jak mało kogo obchodzi że ludzie w Afryce umierają z głodu...niestety. To jest życie a nie "co dzisiaj podać Panie Prezesie, na którą godzinę zamówić masaż, którą L-kę dzisiaj Pan kupi Panie Prezesie" Sorry jeśli w którymś momencie na Ciebie najechałem - to nie było celowe. Wydaje mi się tylko, że masz jeszcze trochę naiwne podejście do życia.
    Jest 10 rodzajów ludzi. Jedni rozumieją kod binarny...Ci drudzy nie.

Uprawnienia umieszczania postów