Zobacz wyniki ankiety: Na jaką partię będziesz głosować w nadchodzących wyborach ?

Głosujących
314. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 34 z 109 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 1084

Wątek: Wątek polityczny

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń

Domyślnie Prorok jakiś, czy cuś :))

Na pewnego Polaka
    - Patrz, Kościuszko, na nas z nieba! -
    raz Polak skandował
    i popatrzył nań Kościuszko,
    i się zwymiotował.
    [K.I.Gałczyński]

Bywalec Awatar M.I.K
    Miasto
    Jastrzębie Zdrój / Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Chciales powiedziec lokatorskiego/spoldzielczego? A co w tym zlego? jak ktos przez 30 lat regolarnie placil dzierzawe to moim zdaniem po tylu latach mu sie nalezy.

A taki sku*wysyn co nie płaci kilka lat, i teraz zaczyna nagle regularnie placic, zeby kupic mieszkanko za złotówke to sie mu należy?
    Life is a box of chocolates, Forrest. You never know what you're gonna get.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M.I.K Zobacz posta
    A taki sku*wysyn co nie płaci kilka lat, i teraz zaczyna nagle regularnie placic, zeby kupic mieszkanko za złotówke to sie mu należy?
    Takiemu sie nie nalezy i mysle, kazdy wniosek bedzie indywidualnie rozpatrywany. Tzn. mam taka nadzieje.

Bywalec Awatar M.I.K
    Miasto

Domyślnie

Takiemu sie nie nalezy i mysle, kazdy wniosek bedzie indywidualnie rozpatrywany. Tzn. mam taka nadzieje.
    Musze Cie zmartwić bo nie... mój ojciec pracuje w społdzielni w moim mieście i... nic na to nie można zrobić chociaz żal oddawać mieszkanie takiemu szmaciarzowi. Tu własnie jest niedorobienie tej ustawy. Gdyby to odemnie zalezało z 40% ludzi z mojego bloku bym wywalił na zbity ryj. A dlaczego? Przykład, rodzina, patologia jak cholera, starzy alkoholicy, dziewczyna w wieku 18 lat zachodzi w ciąze, synek jest łysy i ma swastyke na łapie, ojciec dziecka mieszka z nimi oczywiscie. I sie okazało, ze zadłuzenie ponad 10k zł ( dziesięc tysiecy złotych ) i nie mozna eksmitować to zaraz sie wycwanili i wymienili okna i już 'teoretycznie płacą'. I to mnie najbardziej boli, ze osoby, ktore najmniej zasługuja na takie mieszkanie własnie je dostaną.

A tak wogóle to zauważyłem wzrost debilizmu w naszym społeczeństwie, i to zaczyna byc jakims zjawiskiem powszechnym. Ale do rzeczy, facet, jeden z moich sąsiadów ma ponad 2k zł emerytury, żona pracuje w UM i też zarabia z 3k.... i wszystko niby ładnie. Ale odpierdzielili sobie chałpe, remonty w trzy **** i wogóle, a jarać fajki beda na klatce, bo po co maja sobie smrodzić w chałpie. Kolejny przykład tej samej rodziny, abonament kablowki kosztuje z 45 zł, a on będzie kradł bo mu szkoda. Nawet własne gówno zje.

A to niektóre rzeczy... są i lepsze cukierki.

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Chciales powiedziec lokatorskiego/spoldzielczego? A co w tym zlego? jak ktos przez 30 lat regularnie placil dzierzawe to moim zdaniem po tylu latach mu sie nalezy.
    A ja Ci powiem co zlego
    Inny lokator tez placil regularnie czynsz przez X lat, ale postanowil uregulowac prawo wlasnosci wczesniej i zaplacil za wykup mieszkania nie 100-300zl tylko 100.000, ot w czym problem...
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Bywalec Awatar M.I.K
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    A ja Ci powiem co zlego
    Inny lokator tez placil regularnie czynsz przez X lat, ale postanowil uregulowac prawo wlasnosci wczesniej i zaplacil za wykup mieszkania nie 100-300zl tylko 100.000, ot w czym problem...
    Złotówa to tylko początek, jakieś spisanie umówy, notariusz to się robi ładna sumka. Ja nie pamiętam jak to było jak moi rodzicy płacili coś tam za wykup. Ale to było przez dobre kilka lat i to niemało.

Ciekawe jak to jest później ze sprzedażą takiego mieszkania. Wydać 2k za 'prywatyzacje', a zgarnąć ze 100k.... to różnica jednak jest.
    I teraz chyba mnie poprzecie, że osoba która wymysliła tą ustawe musiała być niedorozwinięta umysłowo i mieć z 10k miesięcznie.

Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    A ja Ci powiem co zlego
    Aha, tu Cie boli. Ja placilem to inni niech tez placa tyle samo a najlepiej to niech zaplaca wiecej. To takie polskie...

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M.I.K Zobacz posta
    Złotówa to tylko początek, jakieś spisanie umówy, notariusz to się robi ładna sumka.
    Ale to i tak bedzie kilkadziesiat razy mniej niz normalnie sie placilo (do tej pory)

Aha, tu Cie boli. Ja placilem to inni niech tez placa tyle samo a najlepiej to niech zaplaca wiecej. To takie polskie...
    Taak, mam 18 lat i wybulilem mnostwo kasy zeby sobie wykupic mieszkanie Bez jaj, nie wygralem jeszcze w totka
    A co do placenia wiecej, nie, niech zaplaca tyle, ile to mieszkanie jest warte, ni mniej ni wiecej, w koncu oplaty na czynsz z reguly ida na utrzymianie administracji (tanie panstwo), fundusz remontowy, inwestycje itd, wiec niby jakim cudem mialoby to jeszcze isc jako 'skladka' na pozniejsze wykupienie mieszkania Nie uwazasz ze to jest tak: a wykupil sobie wczesniej bogaty frajer, dobrze mu tak, i niech jeszcze placi wyzsze podatki?
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

I jak w tym kraju z takim podejsciem ma sie cokolwiek zmienic na lepsze...

Miasto
    Kraków

Domyślnie

To znaczy z jakim
    Ciekaw jestem jak chcesz uzasadnic taki przepis, przeciez na Ciebie nie najezdzam, podobnie jak na ludzi ktorzy na tym skorzystaja, przeciez to nie oni to wymyslili i wprowadzili w zycie
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Strona 34 z 109 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów