Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
najwyraźniej masz problem ze zrozumieniem tego co piszę, nie dziwi mnie to, bo masz takie problemy non stop.

Są dwa podstawowe powody.

Po pierwsze to nie kobieta decyduje tylko lekarz specjalista bo ma to konsekwencje dla dziecka i dla niej samej, a ona się na tym nie zna (chyba że jest sama ginekologiem).
ehhh twoja argumentacja nijak nie trzyma sie kupy... sie zdecyduj bo jesli cos jest "na życzenie" to kobieta decyduje nie lekarz... a jesli lekarz tak decyduje to juz sie nie nazywa "na zyczenie" czyba ze mówimy o zyczeniu lekarza... zakaz nic nie da a tylko wywoła negatywne konsekwencje...
ergo spowoduje iż bedziemy mieli analogiczna sytuacje jak z przeszczepami... w obawie przed konsekwencjami lekarze odstąpią od wykonywania zabiegu nawet w sytuacji kiedy jest to wskazane i by dojsc doi tego wniosku nie potrzeba wyobrazni pokroju S. Lema

Po drugie to kosztuje kupę pieniędzy, którą w tej chwili nielegalnie wykorzystuje z publicznej kasy.
proponuje przeczytac definicje słowa "nielegalnie" bo rozumiem iż probujesz nadac wage swojej argumentacji ale... są gdzies granice smiesznosci bo jesli lekarz podjąłtaką decyzje to środki w swietle dzisiejszego ustawodastwa sa wydawane w 100% zgodnie z jego litera
Mam jeszcze raz napisać? Może dwa razy? Czy napisać prostszym językiem?
możesz pisac nawet milion razy i jezykiem jakim chcesz... i to nie to ze ja sie Ciebie jakos wyjątkowo czepiam... wiekszosc Twojej argumentacji srednio trzyma sie kupy i najczesciej "wylewasz dziecko z kąpielą" wiec sam sie o to prosisz