Zobacz wyniki ankiety: Na jaką partię będziesz głosować w nadchodzących wyborach ?

Głosujących
314. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 27 z 109 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 1084

Wątek: Wątek polityczny

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    nie będę wchodził w kwestie intencji politycznych takich planów, ale uważam, że to akurat dobrze jeśli się coś w tej sprawie zrobi. Nie jest żadną tajemnicą, że poród przez cesarkę ma nagatywne implikacje dla dziecka.
    W ogolnosci tak, ale nie regulowane w taki sposob... Zle nikomu nie zycze, ale jakby Ci lekarze kiedys w sytuacji awaryjnej powiedzieli, ze "skonczyl nam sie przydzial cesarek na ten rok, musimy wyciagac naturalnie" to inaczej bys na to spojrzal Wiem ze to bez sensu... ale to chyba w Polsce nie jest przeszkoda zeby tak sie zdarzylo, co?

Bywalec Awatar monisiek
    Miasto
    chicago

Domyślnie

nie będę wchodził w kwestie intencji politycznych takich planów, ale uważam, że to akurat dobrze jeśli się coś w tej sprawie zrobi. Nie jest żadną tajemnicą, że poród przez cesarkę ma nagatywne implikacje dla dziecka. Dodatkowo koszt cesarki w szpitalu to koszt zabiegu, a później jeszcze trzeba taką pacjentkę dłużej przetrzymać w szpitalu - co kosztuje nas wszystkich więcej i w obecnej formie jest IMHO nieprawidłowe.

Istnieją takie formy pomocy kobietom jak np. poród w znieczuleniu.
    Kuba akurat jestem bardzo zainteresowana tym tematem, bo za miesiac czeka mnie wydanie na swiat potomka. nie wiem w jaki sposob to sie odbedzie ale mam nadzieje, ze lekarze podejma decyzje najlepsza dla mnie i mojego dziecka.
    przeciez nie zawsze chodzi o cc na zyczenie. w wiekszosci przypadkow jest to podyktowane bezpieczenstwem dziecka. Kuba wiesz mi lepszy porod przez cc niz porod naturalny a przy uzyciu "kleszczy".

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

nie będę wchodził w kwestie intencji politycznych takich planów, ale uważam, że to akurat dobrze jeśli się coś w tej sprawie zrobi. Nie jest żadną tajemnicą, że poród przez cesarkę ma nagatywne implikacje dla dziecka. Dodatkowo koszt cesarki w szpitalu to koszt zabiegu, a później jeszcze trzeba taką pacjentkę dłużej przetrzymać w szpitalu - co kosztuje nas wszystkich więcej i w obecnej formie jest IMHO nieprawidłowe.

Istnieją takie formy pomocy kobietom jak np. poród w znieczuleniu.
    poród w znieczuleniu jest jeszcze gorszy jak cesarka i stanowi wieksze zagrozenie... ale pomijajac juz wszystko... widze lubisz nie tylko decydowac o tym jak wyglądac ma rzeczywistosc miejscowosci oddalonej kilkaset km od Ciebie ale równiez o tym jak mają zyc i rodzic kobiety talib?
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Bywalec Awatar monisiek
    Miasto
    chicago

Domyślnie

Skipper co do obwodnicy to zgadzam sie z Kuba. nie zgadzam sie jedynie z jego punktem widzenia co do cc

Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monisiek Zobacz posta
    Skipper co do obwodnicy to zgadzam sie z Kuba. nie zgadzam sie jedynie z jego punktem widzenia co do cc
    a ja uwazam ze nalezy dac ludziom zyc i nie uszczesliwiac na siłe

Bywalec Awatar monisiek
    Miasto
    chicago

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    a ja uwazam ze nalezy dac ludziom zyc i nie uszczesliwiac na siłe
    zgodze sie z Toba jezeli ma to dotyczyc drugiej sprawy co do pierwszej to juz toczyla sie dyskusja na ten temat .

Miasto
    Zürich

Domyślnie

poród w znieczuleniu jest jeszcze gorszy jak cesarka i stanowi wieksze zagrozenie...
    A CC to niby sie robi jak, na zywca, albo po walnieciu mlotkiem w glowe na uspokojenie? ;-) Znieczulenie przy "normalnym" porodzie dostajesz czesciowe - nie "wylaczaja" cie zupelnie, ale po prostu "mniej boli", ba, mozna sobie nawet ten bol regulowac (masz w reku stosowny guziczek). CC to stuprocentowa operacja, ze wszystkimi tego konsekwencjami, rowniez (zwlaszcza) dla dziecka. I dlatego nie, nie jest gorszy i nie stanowi wiekszego zagrozenia ;-) a przynajmniej nie ze wzgledu na znieczulenie. I dlatego IMHO nie powinno sie go stosowac bez wyraznej potrzeby medycznej, a na pewno nie dlatego ze kobieta sobie zyczy zeby "nie bolalo" ;-)

Ha, ale teraz mundry jestem

Cytat Zamieszczone przez monisiek Zobacz posta
    Kuba wiesz mi lepszy porod przez cc niz porod naturalny a przy uzyciu "kleszczy".
    Patrz wyzej Wszystko "zalezy jak lezy".

Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    A CC to niby sie robi jak, na zywca, albo po walnieciu mlotkiem w glowe na uspokojenie? ;-) Znieczulenie przy "normalnym" porodzie dostajesz czesciowe - nie "wylaczaja" cie zupelnie, ale po prostu "mniej boli", ba, mozna sobie nawet ten bol regulowac (masz w reku stosowny guziczek)..
    nie no masz racje ze cesarka jest znieczulana chodziło mi o cos innego le nie mam siły tłumaczyc
    w kazdym razie... jesli kobieta bedzie chciała rodzic np. przez płuco bo ma taką fantazje to tez powinna miec taką mozliwosc bo to jej sprawa....

Bywalec Awatar monisiek
    Miasto
    chicago

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    A CC to niby sie robi jak, na zywca, albo po walnieciu mlotkiem w glowe na uspokojenie? ;-) Znieczulenie przy "normalnym" porodzie dostajesz czesciowe - nie "wylaczaja" cie zupelnie, ale po prostu "mniej boli", ba, mozna sobie nawet ten bol regulowac (masz w reku stosowny guziczek). CC to stuprocentowa operacja, ze wszystkimi tego konsekwencjami, rowniez (zwlaszcza) dla dziecka. I dlatego nie, nie jest gorszy i nie stanowi wiekszego zagrozenia ;-) a przynajmniej nie ze wzgledu na znieczulenie. I dlatego IMHO nie powinno sie go stosowac bez wyraznej potrzeby medycznej, a na pewno nie dlatego ze kobieta sobie zyczy zeby "nie bolalo" ;-)

Ha, ale teraz mundry jestem

Patrz wyzej Wszystko "zalezy jak lezy".
    Muflon ja wiem niestety mialam ta znikoma przyjemnosc ogladania filmow z roznych porodow na zajeciach ze szkoly rodzenia. ostani film byl z cesarki - lekarz zrobil dziure w brzuchu kobiety i za nogi wyciagnal dziecko. brrrrrrrrrr
    mimo, ze cc jest moze wygodne to sama osobiscie jestem chyba
    jednak za porodem sn.

Miasto
    Zürich

Domyślnie

jesli kobieta bedzie chciała rodzic np. przez płuco bo ma taką fantazje to tez powinna miec taką mozliwosc bo to jej sprawa....
    No tak, i tym sposobem zaraz dojdziemy do dyskusji na Najwazniejszy Temat w Czwartej Kaczopospolitej (tm)

Cytat Zamieszczone przez monisiek
    niestety mialam ta znikoma przyjemnosc ogladania filmow z roznych porodow na zajeciach ze szkoly rodzenia. ostani film byl z cesarki - lekarz zrobil dziure w brzuchu kobiety i za nogi wyciagnal dziecko. brrrrrrrrrr
    Zapewniam, ze porod "zwykly" moze wygladac tak krwawo, ze to co widzialas na filmach ze szkoly rodzenia sie chowa ;-) To tak w ramach dodawania otuchy

Strona 27 z 109 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów