Cytat Zamieszczone przez Avadra_K Zobacz posta
Czytałem z ciekawości, żeby wiedzieć o czym znajomi mówią jak do mnie dzwonią. Wybacz - nie uznałem za potrzebne uczyć się na pamięć cytatów.
Ale przynajmniej powiedz, co cię tak zbulwersowało.

Nic takiego nawet nie sugerowałem - mówiłem tylko o podobieństwach i różnicach.
Piszesz, że coś wygląda jak propaganda niemiecka (w domyśle nazistowska) mimo, że kluczowych elementów narodowego wydania socjalizmu tam nie ma (w wersji hitlerowskiej). Oczywiście, że Giertych jest narodowym socjalistą w sensie bezpośredniego znaczenia słów, ale złe w tym zestawieniu jest słowo socjalistą, a nie narodowym.

Jasne a komentarze nt. spotkania Tuska i Merkel a także obsady (ustapienie jednego w zamian za inne) stanowisk w unijnym parlamencie oraz wycinanie artykułów prasowych i zakaz publikacji, jak również szkalowwanie wydawców i dziennikarzy w czasie publicznych wystąpieć to może nie cenzura, tylko co? sugestia dla narodu.
Przecież nic o tym nie mówiłem.

O widzisz. Jak ktoś uważa homoseksualizm za chorobę, to już nie jest normalny
Nie to miałem na myśli.
To sprecyzuj. Napisałeś, że wypowiedzi prezydenta bulwersują wszystkich normalnych. Tak więc, jeśli ktoś się z nimi zgadza, lub ma nawet bardziej radykalne poglądy, to normalny być oczywiście nie może.

Nie przeszkadza, co do rabunku - bez przesady - brać to wszyscy (poza nami - bo my nie jesteśmy w stanie wykorzystać funduszy unijnych w całości), ale dawać to już nie tak chętnie.
A tu nie łapię, co masz na myśli. Przecież Szwajcaria nie płaci składek do Unii i o ile wiem, nie korzysta z funduszy. A przeszkadza łupić unii podatkami, bo ludzie się tam przeprowadzają, lub rejestrują firmy. Zresztą, sam komunikat przyznaje, że im przeszkadza.