Zobacz wyniki ankiety: Na jaką partię będziesz głosować w nadchodzących wyborach ?

Głosujących
314. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 15 z 109 PierwszyPierwszy ... 513141516172565 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 1084

Wątek: Wątek polityczny

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Jak nie wiecie jak można prze....dolić kolejne 12 milionów z budżetu państwa to polecam artykuł :

http://wiadomosci.onet.pl/1486263,11,item.html
    Mnie juz nic w tym wyznaniowym panstwie nie zdziwi :sad:

Edit:

Ostatnio edytowane przez DoMiNiQuE ; 15-02-2007 o 10:28

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Jak nie wiecie jak można prze....dolić kolejne 12 milionów z budżetu państwa to polecam artykuł :

http://wiadomosci.onet.pl/1486263,11,item.html
    A rydzyk to niby ma niedobór kapusty??
    Rydzyk to nakaz wydania oświadczenia majątkowego powinien dostać.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Mnie juz nic w tym wyznaniowym panstwie nie zdziwi :sad:

Edit:

Przecież tu nie chodzi o wiarę, czy też inne szczytne cele. To jest normalna transakcja handlowa (nota bene za nasze pieniądze!), a towarem są głosy moherowych wyborców!!!

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Właśnie wpadłem na pomysł, żeby sobie powiercić w przydomowym ogródku, może znajdę jakąś ropę albo złoto , tylko potrzebne mi 12 milionów, nie wiecie skąd je wziąść ?

Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pogonus Zobacz posta
    Przecież tu nie chodzi o wiarę, czy też inne szczytne cele. To jest normalna transakcja handlowa (nota bene za nasze pieniądze!), a towarem są głosy moherowych wyborców!!!
    Uwazasz, ze finasowanie kosciola przez panstwo jest w porzadku? Niech sobie handluja moherem ile chca, ale nie za nasze pieniadze.

Początki nałogu

Domyślnie

Uwazasz, ze finasowanie kosciola przez panstwo jest w porzadku? Niech sobie handluja moherem ile chca, ale nie za nasze pieniadze.
    Wręcz przeciwnie! Oburza mnie to tak, jak i Ciebie! Chciałem tu uzmysłowić wszystkim, o co tu naprawdę chodzi (i, niestety, dzieje się to w zgodzie z prawem ).

Domyślnie

A czy nie wydaje Wam się, że te kilkadziesiąt milionów dla pomysłów Muchomorka to mała cena za poparcie w wyborach? Politycy najmiłościwiej panującego nam okupanta już udowodnili, że nie ma dla nich granic podlizywania się elektoratowi jedynego słusznego radia (próba ogłoszenia Jezusa królem Polski), wobec czego nie zdziwiłbym się, gdyby z pomysłami na dobre wydanie cudzych pieniędzy poszli dalej, np. w kierunku wypłacania pensji księżom itp. To by było kilkadziesiąt milionów (jeśli nie więcej), ale co miesiąc.

Poza tym polecam uświadomienie sobie tego faktu (tzn. obserwujemy spłatę długu) zwolennikom teorii o państwie wyznaniowym. Wprawdzie do laickiej Francji nam daleko, ale wpływ administracji Kościoła Katolickiego na politykę ogranicza się do żądań Muchomorka (i włażenia mu w d z wdzięczności) popartych jego ślepym, ale niezbyt dużym na dobrą sprawę elektoratem. Za dużo Wybiórczej Panowie...

Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ynse Zobacz posta
    Poza tym polecam uświadomienie sobie tego faktu (tzn. obserwujemy spłatę długu) zwolennikom teorii o państwie wyznaniowym.
    To juz nie jest teoria. Polaska zaczyna posiadac wszystkie cechy panstwa wyznaniowego i nie wmowisz mi, ze biale jest biale a czarne jest czarne

Domyślnie

To juz nie jest teoria. Polaska zaczyna posiadac wszystkie cechy panstwa wyznaniowego i nie wmowisz mi, ze biale jest biale a czarne jest czarne
    Polska za rządów kurduplo-directores nie stała się bardziej wyznaniowa niż byla wcześniej (religia w szkołach to przecież nie ich dzieło). Ponadto na tle innych krajów wciąż mamy dość tolerancyjne prawo (u nas nie przysięga się na Biblię, a premier nie musi być katolikiem, patrz Buzek).

Czy możesz mi uściślić, co, poza wydawaniem prywatnych pieniędzy, wydarzyło się w ciągu ostatniego roku, co umocniłoby pozycję Kościoła (a nie Muchomorka)? Jakoś moherki mimo łamania transparentów nie utrzymały Wielgusa na stanowisku...

Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Czy możesz mi uściślić, co, poza wydawaniem prywatnych pieniędzy, wydarzyło się w ciągu ostatniego roku
    A musialo cos wiecej? To co sie wydarzylo do tej pory Ci nie wystarczy?

co umocniłoby pozycję Kościoła (a nie Muchomorka)?
    A Ty widzisz tu jakas roznice? Dla mnie Rydzyk=Kosciol, ba w dodatku ten jedyny sluszny i poprawny politycznie.

Poza tym, bardzo niespodobaly mi sie slowa premiera, ktore osatnio wypowiedzial na jakims przemowianiu:

Chrześcijański czy katolicki system wartości jest jedynym powszechnie przyjętym systemem wartości w naszym kraju i nie ma on alternatywy
    Brawo :/

Strona 15 z 109 PierwszyPierwszy ... 513141516172565 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów