Mnie juz nic w tym wyznaniowym panstwie nie zdziwi :sad:
Edit:
PO
Samoobrona
PSL
LID
LPR
PIS
Polska Partia Pracy
Na inną partię
Mnie juz nic w tym wyznaniowym panstwie nie zdziwi :sad:
Edit:
Ostatnio edytowane przez DoMiNiQuE ; 15-02-2007 o 10:28
Właśnie wpadłem na pomysł, żeby sobie powiercić w przydomowym ogródku, może znajdę jakąś ropę albo złoto, tylko potrzebne mi 12 milionów, nie wiecie skąd je wziąść ?
![]()
A czy nie wydaje Wam się, że te kilkadziesiąt milionów dla pomysłów Muchomorka to mała cena za poparcie w wyborach? Politycy najmiłościwiej panującego nam okupanta już udowodnili, że nie ma dla nich granic podlizywania się elektoratowi jedynego słusznego radia (próba ogłoszenia Jezusa królem Polski), wobec czego nie zdziwiłbym się, gdyby z pomysłami na dobre wydanie cudzych pieniędzy poszli dalej, np. w kierunku wypłacania pensji księżom itp. To by było kilkadziesiąt milionów (jeśli nie więcej), ale co miesiąc.
Poza tym polecam uświadomienie sobie tego faktu (tzn. obserwujemy spłatę długu) zwolennikom teorii o państwie wyznaniowym. Wprawdzie do laickiej Francji nam daleko, ale wpływ administracji Kościoła Katolickiego na politykę ogranicza się do żądań Muchomorka (i włażenia mu w d z wdzięczności) popartych jego ślepym, ale niezbyt dużym na dobrą sprawę elektoratem. Za dużo Wybiórczej Panowie...
Polska za rządów kurduplo-directores nie stała się bardziej wyznaniowa niż byla wcześniej (religia w szkołach to przecież nie ich dzieło). Ponadto na tle innych krajów wciąż mamy dość tolerancyjne prawo (u nas nie przysięga się na Biblię, a premier nie musi być katolikiem, patrz Buzek).
Czy możesz mi uściślić, co, poza wydawaniem prywatnych pieniędzy, wydarzyło się w ciągu ostatniego roku, co umocniłoby pozycję Kościoła (a nie Muchomorka)? Jakoś moherki mimo łamania transparentów nie utrzymały Wielgusa na stanowisku...
A musialo cos wiecej? To co sie wydarzylo do tej pory Ci nie wystarczy?
A Ty widzisz tu jakas roznice? Dla mnie Rydzyk=Kosciol, ba w dodatku ten jedyny sluszny i poprawny politycznie.
Poza tym, bardzo niespodobaly mi sie slowa premiera, ktore osatnio wypowiedzial na jakims przemowianiu:
Brawo :/Chrześcijański czy katolicki system wartości jest jedynym powszechnie przyjętym systemem wartości w naszym kraju i nie ma on alternatywy