Zobacz wyniki ankiety: Na jaką partię będziesz głosować w nadchodzących wyborach ?

Głosujących
314. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 10 z 109 PierwszyPierwszy ... 891011122060 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 1084

Wątek: Wątek polityczny

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ostatnio widziałem jak Begerowa rozmawiała z dziennikarką. Byłem strasznie zaskoczony, bo okazało się, że przewyższa ją inteligencją i cwanością.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Ciekaw jestem ilu z Was bez argumentów poniżej pasa, czy z dziedzin nie podlegających obiektywnej ocenie poradziłoby sobie choćby z Lepperem Bo on potrafi się zachowywać prostacko - zazwyczaj celowo - ale jest nieprzeciętnie inteligentny. Dlatego - niestety - jeszcze długo będziemy o nim słyszeć w wiadomościach.
    To cwaniactwo raczej, nie inteligencja - a nam raczej grozi że Lepper kiedyś zostanie jednak prezydentem. A wtedy "irasiad" będzie się wydawał świętym...
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    A wtedy "irasiad" będzie się wydawał świętym...
    Relatywnie to już tak on wygląda, na tle poprzednich, zwłaszcza ostatniego i pierwszego.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Relatywnie to już tak on wygląda, na tle poprzednich, zwłaszcza ostatniego i pierwszego.
    Coś razem z Kubamanem macie małe wymagania. Wystarczy że nie będzie czerwony i już. Tylko jakoś mi to pozostaje w sprzeczności z pięknymi hasłami patriotyzmu, dumy narodowej itd, które to Kubaman chętnie głosi.
    Sorry, mam trochę większe wymagania niż warunek aby prezydent - obojętnie jaki buras - byle nie czerwony.
    Śmieszne, wyszło na to, że chyba jestem niepoprawnym marzycielem...

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Coś razem z Kubamanem macie małe wymagania. Wystarczy że nie będzie czerwony i już. Tylko jakoś mi to pozostaje w sprzeczności z pięknymi hasłami patriotyzmu, dumy narodowej itd, które to Kubaman chętnie głosi.
    Sorry, mam trochę większe wymagania niż warunek aby prezydent - obojętnie jaki buras - byle nie czerwony.
    Śmieszne, wyszło na to, że chyba jestem niepoprawnym marzycielem...
    Przecież nic dobrego o nim nie napisałem. To, że ktoś jest lepszy od gangstera Jaruzelskiego, lub cwaniaka Kwacha, to jeszcze żaden komplement. O Kaczorze jestem raczej kiepskiego zdania, ale dużo gorszego o jego absurdalnych krytykach. Zresztą Kaczor też jest socjalistą, więc podejrzany

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Przecież nic dobrego o nim nie napisałem. To, że ktoś jest lepszy od gangstera Jaruzelskiego, lub cwaniaka Kwacha, to jeszcze żaden komplement. O Kaczorze jestem raczej kiepskiego zdania, ale dużo gorszego o jego absurdalnych krytykach. Zresztą Kaczor też jest socjalistą, więc podejrzany
    uffffff ;-)

Początki nałogu Awatar Przemoc
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Errm.. Lepper nie, on raczej powtarza jak katarynka te same frazesy - inteligencja powiedzmy coś jak Bush, tylko poziom jakby trochę nie ten ;-). Natomiast taki Giertych... o to jest dobry przykład na to, co napisałeś. Ja się znacznie bardziej obawiam takich typów.
    Dokładanie, Leper to szczęściarz, typowy Dyzma w trudniejszej rozmowie z lepszym dziennikarzem ma strach w oczach. Za to Giertych to typowy cynik, a ci są w polityce najgorsi.
    Pozdrawiam

PrzemoC

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

iREm no a ja się tyle napisałem o rzeczowej dyskusji. Gdzie ja napisałem, że mi Kaczyński pasuje? I to nie ja ale Tomek wymienił poprzedników jako przykłady negatywne (choć sie zupełnie zgadzam. Z tym że Kwaśniewski był człowiekiem obeznanym z polityką międzynarodową, co - poza pijaństwem u ruskich, całkiem nieźle wykorzystywał). A ty mi tu inputujesz raz dwa trzy różne poglądy, których nie mam ani nie dałem powodu do takiego podejrzenia.

Powtórzę - chcesz pokazać głupotę i miernotę Leppera - nie stosuj jego metod w rozmowie

Cytat Zamieszczone przez Przemoc
    Dokładanie, Leper to szczęściarz, typowy Dyzma w trudniejszej rozmowie z lepszym dziennikarzem ma strach w oczach. Za to Giertych to typowy cynik, a ci są w polityce najgorsi.
    Dobra, macie i może rację - to nie inteligencja, ale przebiegłość. Ale powiem Wam, że gdy słucham rozmów Leppera w TokFM, gdzie często bywa - to aż mnie ciarki przechodzą, bo czasem nie sposób się zorientować, że się znim zgadzam. Dopiero myśl - to on, powoduje refleksję. Jest cwany i rzeczowy, traktowanie go przez elity jak chłopiny a la Kononowicz dało mu sznsę znaleźć się tam gdzie dzisiaj jest.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Z tym że Kwaśniewski był człowiekiem obeznanym z polityką międzynarodową, co - poza pijaństwem u ruskich, całkiem nieźle wykorzystywał
    Ja nie jestem pewny, czy "poza" tu pasuje ;-) W tym wypadku to bardziej właśnie element tego "obeznania"

Początki nałogu
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

co do prezydenta to w naszym kraju pełni on rolę głównie reprezentacyjną i głównym jego zdaniem jest udzielanie się polityce zagranicznej - Pan Lech K. nijak mi do tej funkcji nie pasuje i to za równo przez prezencję (gorzej to już trudno sobie wyobrazić) jak i poglądy - jawna niechęć do Niemiec i o ile może mieć jakieś osobiste animozje do tego narodu (co wydaje mi się IMHO idiotyczną postawą) to jako polityk i reprezentant naszego kraju powinien starać się zachować jak najlepsze stosunki z naszymi sąsiadami tym bardziej że o ile nie mieć w nich swoich przyjaciół nie jest za dobrze to robić sobie z nich wrogów to już tragedia bo zarówno Niemcy jak i Rosja mogą nas mieć głęboko w d.. a my ich nie za bardzo i to ze względu na interes wielu obywateli którzy prowadzą lub chcą prowadzić interesy z tymi krajami. Zaraz ktoś napisze że nie możemy się podkłąać że mamy swoją godność ale że tak zacytuję pewien znany kabaret "to sobie ją schowaj (godność) bo ci w pracy przeszkadza" - i tak to wygląda - wszyscy na około robią interesy a my machamy szabelkami w obronie godności. W polityce można wiele osiągnąć ale musi to być przemyślane działanie na wielu frontach często nie wprost a nie obrażanie się na cały świat bo ktoś naszego polityka nazwał ziemniakiem.

A co do Leppera i Giertycha to groźni przeciwnicy ponieważ są wyuczeni swojej linii to troszkę jak ze świadkami Jehowy -są szkoleni do tego żeby przekonać. Ktoś kto nie zna i nie rozumie Pisma Świętego musi skapitulować w dyskusji i albo przyjąć ich argumentację albo mimo wszystko trwać w swoim bo nie wygra z nimi na argumenty. Ale podobnie jest z faszystami, komunistami itp. przy ograniczeniu argumentów do pewej sfery jesteśmy wstanie udowodnić każdą tezę.

Strona 10 z 109 PierwszyPierwszy ... 891011122060 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów