Zobacz wyniki ankiety: Na jaką partię będziesz głosować w nadchodzących wyborach ?

Głosujących
314. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 3 z 109 PierwszyPierwszy 123451353103 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 1084

Wątek: Wątek polityczny

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

@ snowboarder (czy ty chłopie nie sypiasz ;-) )
    nie wiem jakim jesteś dziennikarzem, więc nie mogę się odnieść do informacji o wyznaniach Kaczyńskiego. Mój tata był dyrektorem filmu dokumentalnego w TVP przez kilka lat, obecnie już nie bo go wyrzucili z pracy za poglądy polityczne i konstytucyjną wolność słowa na którą sobie pozwalał. Dwa lata sidział w domu i się procesował. I wygrał, ale by wrócić do pracy musiał wygrać trzy razy. I nie wrócił tam gdzie był wcześniej. Co ja mam powiedzieć o erze SLD, czy wcześniej Unii Wolności w mediach, w TV, w Radio? Sorry, znam temat z innej strony.

Ale wracając do tematu: pisałem milion razy i przecież wiesz, że "nie o take Polske".. ale dla mnie osobiście obrzydliwe kłamstwa Kurskiego są jedynie ochydne i wskazują na jego miernotę, podobnie jak erotyczne zdobycze Łyżwińskiego. Czeka ich sąd. Natomiast kłamstwa Rumsfelda w/s broni nuklearnej w Iraku już mnie nieco bardziej bolą. Zginęli ludzie walczący z przekonaniem że biją się o inna sprawę. Również Polacy. Dlaczego jedne kłamstwa są takie ważne dla Was, dla Ciebie, a inne już mniej. Nie słyszałem głosów przed wyborami w USA - "Przecz z Bushem" itd. itp. Zachęcasz do wyjazdu ludzi: tylko gdzie? Do Holandii po narkotyki i eutanazję, czy mże do Belgii po pedofilię i skandale. Czy może do Hiszpanii po małżeństwa gejowskie adoptujące małe, nieświadome dzieci. Po pieniądze - TAK. Po normalność? Raczej bym uważał . Zwykliśmy nazywać standardami to co jest wymysłem Europejskich demokracji i ich zeuropeizowanych dawnych kolonii. A gdzie głosy innych kultur i tradycji? Czym się karze w Chinach za homoseksualizm? A w Iranie za zdradę małżeńską? A w Afryce za kradzież? Do jasnej anielki nie opluwajmy się sami z taką lubością.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu Awatar Przemoc
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Przykre jest to, że nasza obecna władza jest wyprana z wszelkich ideałów, pozostała tylko retoryka i pragmatyzm prowadzący do utrzymania władzy. Nie wierzę w to, że politycy koalicji naprawdę szanują Ojca Dyrektora, oni traktują go jak zbawcę narodu i handlują z nim bo radio jest im potrzebne do utrzymania władzy. Władzy, w sumie, niezwykle słabej i kruchej, bo utrzymanej dzięki szantażowaniu grupy komunistycznych cwaniaków z Samoobrony i nacjonalistów z LPR.
    Osobiście w większosci zgadzam się z snowboarder-em z tym, że nie muszę z Polski wyjeżdżać, wystarczy mi satysfakcja, że nie będę płacił tu podatków, dlatego podjąłem działania w celu przeniesienia firmy za granicę. I tyle, w moim drobnym przypadku jest to efekt działania obecnej władzy.

Mieliśmy już rządy intelektualistów, teraz musi porządzić chamstwo, później zrobimy bilans i zobaczymy co lepsze, i od nowa jak to w Polsce.
    Pozdrawiam

PrzemoC

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Ktoś tu napisał "że pomyślą przy następnym głosowaniu"....wolne żarty...wybory wygrywa się przez sondaże . Ostatnio na wyborach usłyszałem rozmowę dwóch panów: głosujesz na partię X ?? Nie, bo oni nie mają szans w sondażach...

Czy ja czegoś nie rozumiem ?? Skoro tak wszyscy mówią (a zapewne jest duuuuuuuża grupa ludzi kierująca się sondażami) to wystarczy zapłacić tu i tam OBOP'owi, CBOS'owi i mieć sondażowe poparcie 80% społeczeństwa dla np. Partii Bezmózgich Yeti...i wygrane wybory
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Miasto
    Kraków

Domyślnie

mattnick, to tak jak "wystarczy" zapłacić audytorom z PriceWaterHouse Coopers za oszukanie wyników audytu i zbicia fortuny na giełdzie przez oszustwo. Jestem przekonany, że to drugie jest bardziej prawdopodobne. Dlatego skoro demokracja holenderska trzyma się w granicach europejskich norm, tym bardziej polska się trzyma. A taka rosyjska już nie - ku zdziwieniu wielu ludzi w "cywiliszowanym" świecie.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Watek o polityce? To chyba dobrze trafilem http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos....html?skad=rss Komentarz zostawiam dla siebie.

Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

oceny
    6-Papież
    5-Kardynał
    4-Arcybiskup
    3-Biskup
    2-Organista
    1-Kościelny
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Miasto
    Kraków

Domyślnie

hehe, no to może ja wam coś ciekawego powiem:
    ja mam maturę z religii. Nie wyrosły mi drugie ręce, nie stałem się bojówkarzem Radia Maryja, nie przynoszę wstydu amerykańskiej firmie gdzie pracuję na stanowisku kierowniczym. Przykro mi.

Tak, chodziłem do prywatnego liceum gdzie była matura z religii. Ani mnie to nie zrobiło papierzem mattnick, ani kościelnym. To był egzamin z wiedzy, a nie z pacierza. Taki egzamin należy się każdemu politykowi i każdemu słuchaczowi radia M. Byłby to normalniejszy kraj, gdyby wszyscy mieli tę potrzebną wiedzę, której nie mają. Podobnie zresztą jak wiedzę o historii, czy o tak nielubianej matmie. Dlatego zupełnie mi to nie przeszkadza, choć akurat Giertych jest ostatnim, który powinien to proponować, bo jemu do wiedzy religijnej tak daleko jak tym Rumsfeldowi do wiedzy o irackiej broni.

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    sorry chłopie, ale piszesz straszne banialuki. Postępując tą twoją metodą włoska telewizja po raz siedemdziesiąty_nie_wiem_już_który dwa tygodnie temu znów nazwała Oświęcim polskim obozem zagłady. I bynajmniej nie w kwestii lokalizacji. A w ichniejszej telewizji prezenter w zeszłym tygodniu pozwolił sobie powiedzieć, że Polacy brali udział w mordzie. Dziennikarz ma przekazać fakty, interpretacja zostaje po stronie odbiorcy. Koniec kropka. Niby dwa rózne tematy i waga spraw - ale mechanizm identyczny: oszukać, wprowadzić w błąd odbiorcę. Nie podejmuję się dalszej polemiki, bo mi ciśnienie jeszcze skoczy (zaraz pewnie się ktoś znajdzie kto powie, zę dla Włocha Oświęcim to polski obóz. Taa, i Guantanmamo pewnie też, i Katyń).
    Sorry chłopie ale to ty w sposób nieuprawniony porównujesz np powtarzanie kłamstwa oświęcimskiego z narzucaniem interpretacji IDEOLOGICZNEJ świętom znanym znacznie wcześnie niż Jezus Chrystus .... a to zupełnie co innego ... ten sposób czarnobiałej interpretacji jest mi obcy i nie do przyjęcia. A abyś wiedział panie znawco historii POLACY BRALI UDZIAŁ W NIEJEDNYM BESTIALSKIM MORDZIE na innych narodach jak większość innych narodów ....

Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

hehe matura z religii ale nie podali ze z katolickiej
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Miasto
    Kraków

Domyślnie

popmart, twoje wypowiedzi idą w kierunku, który mi się nie podoba. Masz oczęta, czytaj. Rozum - stosuj. Wiedzę - wykorzystuj. Jeśli, powtarzam jeśli, któregoś brakuje - najpierw popracuj.

EDIT: poszedł PM

Strona 3 z 109 PierwszyPierwszy 123451353103 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów