Zobacz wyniki ankiety: Na jaką partię będziesz głosować w nadchodzących wyborach ?

Głosujących
314. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 2 z 109 PierwszyPierwszy 12341252102 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 1084

Wątek: Wątek polityczny

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez liquidsound Zobacz posta
    Mozesz ale tam nie warto. Lepiej wyjechac do Nowej Zelandii
    Nowa Zelandia jest do ****, chyba ze ktos lubi fotografie przyrodnicza...
    Juz bylem na tym kursie, aczkolwiek jak zobaczylem, ze Wellington wyglada jak osada rybacka, dalem sobie spokoj
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mattnick Zobacz posta
    Skąd taka agresja ??!! Jac na litość Boską !!!! Głowa państwa publicznie obraża osobę i potem mówi :"podsłuchów nie będę komentował"...ocknij się błagam...
    A co w tym nowego? Każdy dotychczasowy demokratyczny prezydent u nas to robił...

I proponowałbym dopisywać się do istniejących wątków, zamiast zakładać nowe...
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mattnick Zobacz posta
    Skąd taka agresja ??!! Jac na litość Boską !!!! Głowa państwa publicznie obraża osobę i potem mówi :"podsłuchów nie będę komentował"...ocknij się błagam...
    Zartujesz, prawda?

ja mowie o calej agresji na PiS ktora ciagnie sie od wyborow - sam glosowalem na PO bo wydawali mi sie najbradizje poukladani i mieli niezly program, natomiast to co sie dzieje z Kaczynskimi jest zenujace a to ze jest maly a to ze ma brata blizniaka a to ze nie umie spiewac a to ze mu sie odprol guzik w marynarce itd... czy wy poprostu nie przesadzacie? zacznijcie krytykowac konstruktywnie a nie takie *******y powtarzacie za mediami i dajecie sie manipulowac (jak bylo z zakazem fotografowania z profilu, jak z obrazaniem prezydenta przez bezdomnego (prezydent nie ma nic do gadania to policja wystepuje z wnioskiem o ukaranie - nie prezydent, przyklady mozna mnozyc))

powtarzanie belkotu mediow jest jak zachwycanie sie tekstami disco polo - zenada...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

No to troszeczke przesadziles Jacek. Chcesz konstrukywnej krytyki?
    Az boje sie rozwinac temat...

Polska dzis to typowa wczesna faza faszyzmu.
    Cala energia rzadu jest spedzana na tepienie wrogow - tych
    bezposrednich politycznych i tych wyimaginowanych. Ta "walka"
    ma koncentrowac energie i zainteresowanie mas, ktore
    zapomna o obietnicach wyborczych i kompletnej ignorancji
    wladz w rozwiazywaniu prawdziwych problemow.
    Zreszta istenienie problemow i wrogow jest niezbedne do
    kontynuowania calej farsy. Zeby bylo smieszniej jednoczesnie
    uprawiana jest propaganda sukcesu - co to juz nie osiagnelismy ale
    najwazniejsze - co OSIAGNIEMY - jesli tylko bedziemy mogli
    konktynuowac nasza jedynie sluszna linie.
    Co jest naprawde niebezpieczne to skupienie calkowitej
    wladzy w rekach jednej partii. Marionetkowy "prezydent"
    i "marszalek sejmu" bez prawa glosu.
    Kolejna faza to przejecie mediow - radio maryja to pryszcz przy
    np. calkowitej kontroli telewizji publicznej.
    Tu jest niezly przyklad:
    "Rzeczpospolita": Dyrektor publicznego Radia BIS chce karać dziennikarzy
    jeśli na antenie powiedzą Święto Zmarłych zamiast Dzień Wszystkich
    Świętych mają zapłacić tysiąc złotych.
    Prowadzący pasma i audycje dostali e-maila od sekretarki dyrektora Jacka Sobali.

"W imieniu Dyrektora BIS Polskiego Radia Pana Jacka Sobali informuję,
    iż w dniu 1 listopada obchodzony jest Dzień Wszystkich Świętych. Nazwanie
    go w jakikolwiek inny sposób (np. Świętem Zmarłych) podlegać będzie
    karze 1000 zł za każdorazowe wypowiedzenie na antenie błędnej nazwy".

Powoli tez nastepuja typowe dla faszyzmu: tepienie inteligencji
    i wywyzszanie tepakow i zaslepionych psycholi - fanatykow.
    Zreszta trudno sie dziwic gdy to jest premier Polski:
    http://www.youtube.com/watch?v=uULVwK79J68
    a to prezydent: http://www.youtube.com/watch?v=SXKgn2EyWHU

Zauwazcie, ze swiat radia maryja to zawsze "prawdziwa Polska"!
    Miernoty i nieudacznicy bez umiejetnosci nie mogacy sie znalezc
    w swiecie wolnego rynku raptem maja swoje miejsce - pojdzmy
    razem mlodziezy wszechpolska! Tepmy razem wrogow Polski
    - juz nie tylko Zydow i masonow, lecz teraz rowniez PO.
    Mozna sie tylko domyslic nastepnych krokow. Spektakularne
    akcje w stylu - "Bezpieczna szkola" i "Bezpieczne ulice".
    Spoleczenstwo zachwycone przywracaniem tzw. "ladu spolecznego".
    Rozwiazywanie afer - pokazywanie upadku nowobogackich
    klanow - nic lepszego dla naszych miernot niz widok "niesprawiedliwie"
    wzbogacajacych sie ladujacych sprawiedliwie w wiezieniu.
    Zreszta zauwazcie, ze juz teraz ci bogaci zwykle nie sa Polakami.
    Widzieliscie ta scenke z demonstracji pisu - TVN to "Niemcy" (!!!).
    No i oczywiscie niekonczace sie rozwiazywanie wszechobecnego
    ukladu! Niech zyje pis!
    Oczywiscie nie mozna zamknac granic. To 2006 rok. Wiec
    lepiej pozwolic wyjechac "elementowi" za granice - w Polsce
    "sukces" - mniejsze bezrobocie. "Prezydent" juz nazwal odpowiednio
    tych co wyjechali do Londynu.
    Jak wedlug was bedzie wygladal ten kraj jesli sie da porzadzic
    tym "prawdziwym" Polakom przez kilka, kilkanascie lat?

Ciezar zniszczonego przez komunizm spoleczenstwa jest ogromny.
    Ale nie naprawia sie go przez odtworzenie komunizmu w nowej
    szacie od nowa....

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

To niestety prawda Radio Maryja niszczy nowoczesną Polskę dająć pierwszeństwo bandzie niedorozwoji i fanatyków z reguły nic sobą nie przedstawiających poza głęboką wiarą w sektę redemptorystów.....

to rzeczywiście smutne ...... ale ja to już gdzieś mowilem

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    Nemeo ja sie tak zastanaiwam co ty tak na ten PiS jedziesz ;-) chyab 99% watkwo politycznych na tym forum jest twoja 1% snowboarder ;-)
    Może ludzie przy następnych wyborach wreszcie pomyślą zanim zaczną głosować, a prywatnie jestem ANTYPISIOREM.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

snowboarder, już polemizowaliśmy tu i tam
    nie wiem skąd ty bierzesz te informacje o Polsce jako wczesnej fazie faszyzmu itd. itp. Albo przepraszam - częściowo wiem - z niemieckiego brukowca, a la Super Ekspress czy brytyjskie tabloidy. Wychodzi na to, że za oceanem wszyscy słuchają Radia Maryja, a w Polsce jakoś tylko stare dewotki - bo nikt kogo znam nie. BTW, jak reagujesz na Jackass'ów kiedy w MTV pokazują nastolatkom jak srają komuś na stolik w restauracji? Wolność słowa? To gdzie jest miejsce na Radio Maryja i inne tego typu nisze dla odmawiających pacierze samotników-antysemitów?

Co do radia czy telewizji, to sorry ale nie masz odniesienia. Mój tata pracuje w telewizji od 11 lat. Są tam osoby posiadające znaczną władzę, które usiłują zmieniać nie tylko fakty ale i światopoglądy. Mówiąc inaczej siedzi tam dalej spora grupa komuny z PRL i próbuje walczyć ideologicznie. Na przykład w ten sposób, aby Święto Wszystkich Świętych z uporem celowo nazywać dniem zmarłych. Itd, itp. Skąd my to znamy Ani kara finansowa ani styl zarządzania mi nie pasują w podanym przez ciebie przykadzie z radia, ale radzę ostrożniej wydawać opinie. Bo wyjdzie, że faszyzm ci nie odpowiada, ale komunizm i owszem

Tak na boku, żartobliwie i złośliwie - wystarczy że spytasz, czy koledzy Amerykanie woleli Pinoczeta czy Mao Dzenonga jeszcze całkiem niedawno.

Pozdrawiam serdecznie i również życzę Wesołych Świąt Bożego Narodzenia (broń Boże nie Happy Holiday Season :> )
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Kubaman Radio maryja ma silny wpływ na ok 8-10 mln Polaków .... a mówiąc szczerze mi jest WSZYSTKO JEDNO czy jest to Święto zmarłych czy Wszystkich świętych, czy ja akurat wolałbym Dziady ..... mam to gdzieś co to za różnica i tak ten kto obchodzi Wszystkich świętych będzie je tak nazywał a kto obchodzi halloween obchodzić je będzie dalej, i o to chodzi że przekaz medialny może być skioerowany do każdego a nie tylko do tych co obchodzą Wszystkich Świętych i to jest wolność słowa jeśli jej nie rozumiesz .....
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 18-12-2006 o 10:33

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    snowboarder, już polemizowaliśmy tu i tam
    nie wiem skąd ty bierzesz te informacje o Polsce ...
    Znikad. To jest moja ocena oparta o czyste news. Nie o zadne
    propagandowe opinie nikogo. News to jest np. to, co
    powiedzial premier. A nie, ze ktos napisal, ze nie lubi premiera.
    Nie bagatelizowalbym radia maryja. To nie niszowe radio.
    Mialo decydujacy wplyw na wyniki wyborow, non-stop pojawiaja sie tam
    przedstawiciele rzadu a na imieniny szefa zwallili sie poslowie
    i ministrowie. Czy to niszowe radio?
    A co do sily, (albo slabosci wolnych) mediow. Tu jest ciekawa analiza, jak latwo zmienic historie.
    http://wiadomosci.onet.pl/1379101,720,kioskart.html

Pytam znajomych, czy jeszcze pamiętają sprawę dziadka Donalda Tuska. Oczywiście. To o co poszło? Wiadomo. Że dziadek był w Wehrmachcie i że to nieładnie wyciągać wnukowi grzechy dziadka, bo wnuk temu niewinny. A był? Był, takie czasy. Czyli Jacek Kurski ujawnił prawdę? No tak, ale nie powinien.

O tym, że Jacek Kurski nie ujawnił żadnej prawdy, bo powiedział dziennikarzowi, iż dziadek Tuska poszedł do Wehr- machtu dobrowolnie, choć w rzeczywistości został do niego przymusowo wcielony i szybko z tego Wehrmachtu uciekł do polskiego wojska na Zachodzie, mało kto pamięta. Słówko "dobrowolnie" znikło. My, dziennikarze, pozwoliliśmy, by znikło. Albo milcząc, albo nie dość zdecydowanie protestując. Nie dopilnowaliśmy, żeby nie znikło. Biję się w piersi, także swoje.

Dziennikarze w wojnie z agitatorami przegrywali od początku naszej wolności. Pozwolili wmówić ludziom, że Mazowiecki wymyślił grubą kreskę, choć jej nie wymyślił i w swoim exposé oświadczył: "Rząd, który utworzę, nie ponosi odpowiedzialności za hipotekę, którą dziedziczy... Przeszłość odkreślamy grubą linią. Odpowiadać będziemy jedynie za to, co uczyniliśmy, by wydobyć Polskę z obecnego załamania". Mazowiecki nigdy nie powiedział, że chce darować komukolwiek jakieś winy i przewiny i że nie trzeba sądzić za zbrodnie.

My, dziennikarze, pozwoliliśmy wmówić ludziom, że w Magdalence podczas okrągłego stołu doszło do tajnego porozumienia między stroną rządową a solidarnościową. Wmawiać zaczęli Krzysztof Wyszkowski i Krzysztof Czabański z Porozumienia Centrum. Jarosław Kaczyński przyciskany przeze mnie, jak było naprawdę, powiedział w 1994 roku: "Ja wiem, że żadnych tajnych porozumień w Magdalence nie było. Ja do Magdalenki nie jeździłem, ale mój brat Leszek jeździł, uczestniczył we wszystkich posiedzeniach, mówił, że nic nie było, i ja mu wierzę".
    Ostatnio edytowane przez snowboarder ; 18-12-2006 o 11:12

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart
    i o to chodzi że przekaz medialny może być skioerowany do każdego a nie tylko do tych co obchodzą Wszystkich Świętych i to jest wolność słowa jeśli jej nie rozumiesz .....
    sorry chłopie, ale piszesz straszne banialuki. Postępując tą twoją metodą włoska telewizja po raz siedemdziesiąty_nie_wiem_już_który dwa tygodnie temu znów nazwała Oświęcim polskim obozem zagłady. I bynajmniej nie w kwestii lokalizacji. A w ichniejszej telewizji prezenter w zeszłym tygodniu pozwolił sobie powiedzieć, że Polacy brali udział w mordzie. Dziennikarz ma przekazać fakty, interpretacja zostaje po stronie odbiorcy. Koniec kropka. Niby dwa rózne tematy i waga spraw - ale mechanizm identyczny: oszukać, wprowadzić w błąd odbiorcę. Nie podejmuję się dalszej polemiki, bo mi ciśnienie jeszcze skoczy (zaraz pewnie się ktoś znajdzie kto powie, zę dla Włocha Oświęcim to polski obóz. Taa, i Guantanmamo pewnie też, i Katyń).
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Strona 2 z 109 PierwszyPierwszy 12341252102 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów