snowboarder, już polemizowaliśmy tu i tam
nie wiem skąd ty bierzesz te informacje o Polsce jako wczesnej fazie faszyzmu itd. itp. Albo przepraszam - częściowo wiem - z niemieckiego brukowca, a la Super Ekspress czy brytyjskie tabloidy. Wychodzi na to, że za oceanem wszyscy słuchają Radia Maryja, a w Polsce jakoś tylko stare dewotki - bo nikt kogo znam nie. BTW, jak reagujesz na Jackass'ów kiedy w MTV pokazują nastolatkom jak srają komuś na stolik w restauracji? Wolność słowa? To gdzie jest miejsce na Radio Maryja i inne tego typu nisze dla odmawiających pacierze samotników-antysemitów?
Co do radia czy telewizji, to sorry ale nie masz odniesienia. Mój tata pracuje w telewizji od 11 lat. Są tam osoby posiadające znaczną władzę, które usiłują zmieniać nie tylko fakty ale i światopoglądy. Mówiąc inaczej siedzi tam dalej spora grupa komuny z PRL i próbuje walczyć ideologicznie. Na przykład w ten sposób, aby Święto Wszystkich Świętych z uporem celowo nazywać dniem zmarłych. Itd, itp. Skąd my to znamyAni kara finansowa ani styl zarządzania mi nie pasują w podanym przez ciebie przykadzie z radia, ale radzę ostrożniej wydawać opinie. Bo wyjdzie, że faszyzm ci nie odpowiada, ale komunizm i owszem
![]()
Tak na boku, żartobliwie i złośliwie - wystarczy że spytasz, czy koledzy Amerykanie woleli Pinoczeta czy Mao Dzenonga jeszcze całkiem niedawno.
Pozdrawiam serdecznie i również życzę Wesołych Świąt Bożego Narodzenia (broń Boże nie Happy Holiday Season :> )