Zobacz wyniki ankiety: Na jaką partię będziesz głosować w nadchodzących wyborach ?

Głosujących
314. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 109 z 109 PierwszyPierwszy ... 95999107108109
Pokaż wyniki od 1 081 do 1 084 z 1084

Wątek: Wątek polityczny

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    A jaki masz na to przykład? Na razie to ty interpretowałeś Biblię inaczej niż nakazuje Katechizm.
    A skąd pewność, że Katechizm interpretuje Biblię właściwie?

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta

A mnie ciekawi, im smutniejsza i bardziej zszokowana tym lepiej
    Karzdy chyba marzy o ujżeniu tego, zadufanego w sobie, trola z miną zdziwioną z powodu przegranej w wyborach.
    A ponadto co by nie powiedzieć to każda zmiana jaka zajdzie po 21 będzie z korzyścią dla Polski, społeczeństwa, demokracji, naszego wizerunku w Europie i świecie!

ps. no i jeszcze chciałbym widzieć minę Ziobry - to też wielki przerost wyobrażenia o sobie. A Leszek Miller tak trafnie go ocenił...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A tak ogólnie to jeśli społeczeństwo zagłosuje zgodnie z wynikami sądy z tego wątku to będzie doskonale.
    Ostatnio edytowane przez SdoubleU ; 18-10-2007 o 21:43 Powód: Automerged Doublepost
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Dorzuc to mojej wypowiedzi slowo hipotetycznie, w koncu moje stwierdzenia to jest tylko gdybanie (aczkolwiek bardzo prawdopodobne).
    Przecież to nie ma sensu. Piszesz powołując się na prawo, którego nie ma! Chyba, że przez "informacje" które miały rozwiewać moje osądy uważasz własne propozycje legislacyjne, których nie podałeś...

Ale ja tu nikogo nie uniewinniam Ja tylko mowie, ze nie mozesz obwiniac samego zezwolenia eutanazji o to, ze przyczynilo sie ono (zezwolenie) do jakiegos morderstwa. Dlatego podalem przyklad z pawulonem. Nikt na to nie zezwalal, ale stalo sie.
    No, ale Hitler nikogo nie zastrzelił, ani nie zagazował, więc wg Ciebie nie ponosi odpowiedzialności za Holokaust.

Paraliz? Powiesz ze jest technika, racja, ale moze sie nie oplaca tworzyc urzadzen, jedno dla kazdego pacjenta (w koncu ludzie maja rozne zdolnosci motoryczne w takich wytuacjach-1 moze ruszac palcem, inny ustami a jeszcze inny tylko oczami).
    Na tym polega cywilizacja, że niektórych rzeczy się nie robi. Nie pierdzi się przy ludziach, nie zabija się staruszków... Zresztą - napisałe, że mogę się zgodzić, że będą to robić lekarze, pod warunkiem wyraźnego oznaczenie miejsc, gdzie takie praktyki są dopuszczalne.

Jezeli przytaczanie przykazan bozych jest zla intepretacja to jestem pod smutnym wrazeniem naiwnosci wiernych...
    Ty nie przytaczasz. Ty interpretujesz. Katechizm jasno wyjaśnia, jaki jest związek między przykazaniem a karą śmierci. Oczywiście możesz mieć inne zdanie, ale w Kościele to się nazywa herezją.

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    A skąd pewność, że Katechizm interpretuje Biblię właściwie?
    A skąd pewność, że Biblia została dobrze przetłumaczona? Albo, że jest pismem natchnionym? I że Papież jest następcą Św. Piotra? Katechizm jest oficjalnym pismem Kościoła i obowiązuje Katolików Rzymskich. Oczywiście niewierzących lub heretyków nie, ale wtedy bezcelowe jest powoływanie się na przykazania.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Niech każdy głosuje według uznania. Ale niech głosuje Wątek uważam za zamknięty i zamykam

Strona 109 z 109 PierwszyPierwszy ... 95999107108109

Uprawnienia umieszczania postów