Zobacz wyniki ankiety: Na jaką partię będziesz głosować w nadchodzących wyborach ?

Głosujących
314. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 76 z 109 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 1084

Wątek: Wątek polityczny

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz Zobacz posta
    Albo obudzimy sie z reka w nocniku bo Francja nam przysle "darowizne" w postaci odpadow z tych ich elektrowni. Gorzej jak Francja nie ma pomyslu co z tymi odpadami zrobic. Wtedy to Francja obudzi sie z reka w nocniku.
    i ile oni maja tych odpadow? jeden wagon na kilka lat? to mit z tymi odpadami bo tak naprawde nie ma ich az tak duzo i nie sa az tak klopotliwe w przechowywaniu... to czernobyl popier.... ludziom w glowach...
    Janusz ale nie rozumiem po co wodor?
    poza tym jest przeciez ten projekt budowy miedzynarodowej elektorwoni termojadrowej http://www.atomowe.kei.pl/index.php?...d=104&Itemid=2
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    ...
    Janusz ale nie rozumiem po co wodor? ...
    A tego swojego Lamborghini Diablo czym chcesz napędzać, bo chyba nie na prąd

Wodór to, jak narazie, jedyne czyste i łatwe do użycia zastępstwo dla benzynki w aucie. Tyle, że to rodzaj akumulatora przy obecnych technologiach niezbyt sprawnego.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

to mit z tymi odpadami bo tak naprawde nie ma ich az tak duzo i nie sa az tak klopotliwe w przechowywaniu...
    Wcale nie sa klopotliwe. Mozna sobie je nawet przeciez w lodowce w kuchni trzymac.:wink:
    Ruskie np. trzymaja na Nowej Ziemi albo pod woda w Morzu Bialym. Dzieki temu musi byc to pewnie najczystsze morze na swiecie bo nic w nim nie plywa. :wink:
    Na Polibudzie w Poznaniu byl kiedys jeden taki co sobie radioaktywne izotopy kobaltu na tokarce skrawal. Facio juz nie zyje. Ciekawe dlaczego.

A tak powaznie to te odpady niby nie sa "tak klopotliwe w przechowywaniu" ale jakos zaden kraj na swiecie nie wymyslil jeszcze skutecznej metody ich przechowywania. Dziwne, nie?

No ale zeszlismy z tematu... jak zwykle.

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz Zobacz posta
    Wcale nie sa klopotliwe. Mozna sobie je nawet przeciez w lodowce w kuchni trzymac.:wink:
    Ruskie np. trzymaja na Nowej Ziemi albo pod woda w Morzu Bialym. Dzieki temu musi byc to pewnie najczystsze morze na swiecie bo nic w nim nie plywa. :wink:
    Na Polibudzie w Poznaniu byl kiedys jeden taki co sobie radioaktywne izotopy kobaltu na tokarce skrawal. Facio juz nie zyje. Ciekawe dlaczego.

A tak powaznie to te odpady niby nie sa "tak klopotliwe w przechowywaniu" ale jakos zaden kraj na swiecie nie wymyslil jeszcze skutecznej metody ich przechowywania. Dziwne, nie?

No ale zeszlismy z tematu... jak zwykle.
    swietnia demagogia tyle ze proponuje troche faktow a nie szumu informacyjnego... "nie az tak klopotliwe" to nie oznacza ze mozna trzymac w lodowce
    proponuje poczytac troche fachowej literatury to daje wlasciwy dystans do tematu

aaa odnosnie radioaktywnosci... przejdz sie z geigerem po haldzie pod elektrownia weglowa a pozniej po miejscu gdzie sa przechowywane odpady po elektrowniach atomowych przezyjesz niezly szok....
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

swietnia demagogia
    Ta demagogia miala tam kilka usmieszkow :wink: Potrafisz odroznic zart od pisania serio?

Co do lektur to wlasnie poczytalem. I stad wynika z gdyby nie dotowanie elektrowni atomowych przez panstwo to tak rozowo by nie bylo bo produkcja wzbogaconego uranu to nie jest cos co mozna zrobic w piwnicy. Wlasnie nabralem dystansu do tematu bo wczesniej to mi sie tez wydawalo ze "atomowki" sa fajowe. W kazdym razie troche smieszy mnie jak ktos mowi o "atomowkach" ze to "czysta" energia.

Wiecej nie dyskutuje bo znowu zeszlismy z tematu.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Panowie, nie czytam tego wątku od dawna.
    Przeczytałem jednak coś, co może pozwoli niektórym się uśmiechnąć w kontekście nadchodzących wyborów.

Podobno powstała przedwyborcza akcja skierowana do ludzi młodych, chcących w Polsce zmiany parlamentu i rządzących. Akcja ma wyjaśniający wszystko tytuł, który brzmi: schowaj babci dowód..

Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A propos wspomnianej Birmy - mały cytat:
    Przyczyną demonstracyj w Rangunie - o czym informowano już tylko półgębkiem - nie było jednak żądanie "demokratyzacji" - lecz żądanie, by rząd cofnął podwyżkę cen paliw. Natomiast zupełnym już 1/256-gębkiem informowano o bezwzględnej wielkości tej podwyżki.

Ponad pół godziny spędziłem przeglądając serwery europejskie, by dowiedzieć się, z ilu na ile podniesiono tam ceny np. benzyny (podwyżka na gaz ziemny była procentowo znacznie wyższa) . Wreszcie znalazłem na jakiejś stronie amerykańskiej. Otóż nieludzka junta podniosła cenę benzyny (licząc po
    czarnorynkowym kursie kyata) z 75 groszy na złotówkę za litr!!!
    http://korwin-mikke.blog.onet.pl/ind...l?id=255844383
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Otóż nieludzka junta podniosła cenę benzyny (licząc po
    czarnorynkowym kursie kyata) z 75 groszy na złotówkę za litr!!!
    W Polsce z grubsza też tak to się zaczęło. Bezpośrednim powodem były podwyżki.
    Sądzę, że w przeliczeniu na wolną walutę były równie zabawne.
    Bo zarobki po czarnorynkowym kursie dolara to było tak z 5-10 USD.

A ta junta nie jest specjalnie ludzka, i to bynajmniej nie z powodu "śmiesznych" podwyżek.

Pozdr
    PM

PS. Potrafię wskazać, jeszcze kilka miejsc gdzie benzyna jest tania, a żyć bym tam nie chciał.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Tylko, że benzyna sprowadzana do Polski kosztuje koło 1zł...
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Exclamation

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Tylko, że benzyna sprowadzana do Polski kosztuje koło 1zł...
    Tomku,

Tyle, że nie o tym pisałem.
    Cena nie ma tu żadnego znaczenia.
    JKM sprowadził autentyczną tragedię narodu do dowcipu na temat ceny benzyny.
    Przynajmniej tak wynikało z cytowanego fragmentu, bloga nie czytałem.

Według mnie jest to żenujące i nie dopuszczalne.

Pozwolę sobie osobistą wycieczkę,
    może to tylko złudzenie, ale zauważyłem, że zwolennicy, UPR z dziwną sympatią wypowiadają się o juntach i torturach byle tylko dotyczyły "właściwej" strony. Chociaż akurat birmańska to chyba bardziej w stronę "komunizmu" jest...

Nie fajnie.

Pozdr.
    PM

Strona 76 z 109 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów