PO
Samoobrona
PSL
LID
LPR
PIS
Polska Partia Pracy
Na inną partię
Normalne to jest dokładnie na takim samym poziomie jak normalnych jest polskie społeczeństwo postrzegane jako całość.
Pytanie co możemy zrobić? Bo coś mi się wydaje, iż wybory w tym temacie choćby i z 80% frekwencją niewiele zdziałają. Ot co najwyżej zmieni się ekipa na nową (starą), która na dzień dobry będzie musiała stworzyć sobie jakąś super koalicję z ludźmi których w sejmie być nie powinno, a następnie zachęcona luźnymi poczynaniami poprzedników posunie się jeszcze kroczek dalej.
Ostatnio edytowane przez Zigi ; 31-08-2007 o 14:29
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
Ani normalne ani dopuszczalne. Ale co na zostalo w takiej sytuacji? Plakac mi sie nie chce wiec pozostaje sie tylko posmiac![]()
właśnie w rmf fm usłyszałem że platforma zepsuła pisowi kampanie która miała przekonać wyborców że tak jak w 93 roku rząd Olszewskiego został odsunięty, tak teraz kaczorka i że to opozycja nie chce reform itp. Pis już nie jest za wiosennymi wyborami, mówi że mogą się opóźnić.... lol
350D
Z punktu widzenia platformy niezupełnie. PIS wykożystałby fak konstruktywnego wotum nieufności do demagogi jakoby oni chcieli dobrze ale ich odwołali. Przypominali by odwołanie rządu Olszewskiego. Może Kurski nawet drugi film by jakiś nakręciłWybory teraz dla PO to lepsze wyjście. Teraz oni wiedzą na czym stoją - mają przewagę w sondażach i duże prawdopodobieństwo wygranej. Jak będzie na wiosnę tego nikt nie jest w stanie przewidzieć.
Ten sejm i tak byłby w stanie paraliżu więc lepiej już zrobić te wybory teraz. Komisje przecież można powołać zaraz po wyborach.
Jak na razie to słyszałem głosy że dopuszczają koalicję z PSL. Mogą się jednak przeliczyć bo wcale nie jest powiedziane, że PSL wejdzie do sejmu. Ja bym się nawet ucieszył gdyby nie weszli bo to jakiś relikt jest. To chyba jedyna stricte chłopska partia w Europie. Miałem nadzieję, że już ostatnio nie wejdą ale jednak Szefowi Wszystkich Strażaków Pawlakowi jakoś się udało rzutem na taśmę
Zgadza się, że nie będą mieli większości, ale po wyborach poglądy się często zmieniają więc nie zdziwiłbym się , gdyby powstała koalicja z LIDem lub nawet wbrew pozorom szeroka koalicja z PISem. Nowe rozdanie nieraz wszystko zmienia.
Myslalem, ze ten psychopatyczny debil-kurdupel mnie
juz nie zaskoczy
http://wiadomosci.onet.pl/1598000,11,item.html
Fajnie tam macie ze hej!
:-)