Zobacz wyniki ankiety: Na jaką partię będziesz głosować w nadchodzących wyborach ?

Głosujących
314. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 30 z 109 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 1084

Wątek: Wątek polityczny

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    ... połowy w znieczuleniu - peridural - nie wiem jak to się po polsku nazywa, no to coś co się w kręgosłup wtyka)...
    ZO Znieczulenie ZewnątrzOponowe. Jak robimy "przebitki" to jest bardzo istotny parametr Tzn. jak długo wytrwała bez tego znieczulenia
    Bo moja Żona dostała wreszcie ZO jakieś 1,5h przed podjęciem decyzji o cesarce. Wcześniej nie mogła tego dostać ze względu na brak postępu porodu. Po tym jak jej to w kręgosłup wbili - mówiła tylko jedno: jak błogo Przed ZO i po oksytocynie jej stan można było określić zupełnie odwrotnie jako "chodzenie po ścianach". Jak już była cesarka to zwiększyli po prostu dawkę "głupiego jasia" tą samą drogą - w kręgosłup. W Polsce jest tak procedura, że jeżeli odejdą wody płodowe - rozwiązanie musi nastąpić max 24h po ich odejściu. Jeżeli nie jest to możliwe drogami natury to z pomocą cesarki. BTW rzeczywiście zrobił sie klub dyskusyjny młodych tatusiów - fajnie sie gada o tym jak się kobity meczą
    Proponuje jako pokutę iść do do dentysty i wyleczyć ze 4 zęby kanałowo, bez znieczulenia, bez zatruwania zęba (o ile to technicznie możliwe), podczas jednej wizyty Podejrzewam wówczas, że przy kolejnej wizycie chętnie wybralibyśmy znieczulenie całkowite gdyby to było możliwe

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perqsista Zobacz posta
    ZO Znieczulenie ZewnątrzOponowe. Jak robimy "przebitki" to jest bardzo istotny parametr Tzn. jak długo wytrwała bez tego znieczulenia
    Oj, takich detali to już nie pamiętam... no strzelam że dwadzieścia-kilka godzin, tak gdzieś do połowy całej imprezy.

Cytat Zamieszczone przez perqsista
    W Polsce jest tak procedura, że jeżeli odejdą wody płodowe - rozwiązanie musi nastąpić max 24h po ich odejściu. Jeżeli nie jest to możliwe drogami natury to z pomocą cesarki.
    No i bardzo dobrze - jest procedura, wymyślił ją ktoś z jakichś powodów, prawdopodobnie mądrzejszy od wszystkich nas razem wziętych ;-) i niech i tak będzie. Grunt że decyduje o tym lekarz, a nie np. znająca się na wszystkim teściowa ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    najwyraźniej masz problem ze zrozumieniem tego co piszę, nie dziwi mnie to, bo masz takie problemy non stop.

Są dwa podstawowe powody.

Po pierwsze to nie kobieta decyduje tylko lekarz specjalista bo ma to konsekwencje dla dziecka i dla niej samej, a ona się na tym nie zna (chyba że jest sama ginekologiem).
    ehhh twoja argumentacja nijak nie trzyma sie kupy... sie zdecyduj bo jesli cos jest "na życzenie" to kobieta decyduje nie lekarz... a jesli lekarz tak decyduje to juz sie nie nazywa "na zyczenie" czyba ze mówimy o zyczeniu lekarza... zakaz nic nie da a tylko wywoła negatywne konsekwencje...
    ergo spowoduje iż bedziemy mieli analogiczna sytuacje jak z przeszczepami... w obawie przed konsekwencjami lekarze odstąpią od wykonywania zabiegu nawet w sytuacji kiedy jest to wskazane i by dojsc doi tego wniosku nie potrzeba wyobrazni pokroju S. Lema

Po drugie to kosztuje kupę pieniędzy, którą w tej chwili nielegalnie wykorzystuje z publicznej kasy.
    proponuje przeczytac definicje słowa "nielegalnie" bo rozumiem iż probujesz nadac wage swojej argumentacji ale... są gdzies granice smiesznosci bo jesli lekarz podjąłtaką decyzje to środki w swietle dzisiejszego ustawodastwa sa wydawane w 100% zgodnie z jego litera
    Mam jeszcze raz napisać? Może dwa razy? Czy napisać prostszym językiem?
    możesz pisac nawet milion razy i jezykiem jakim chcesz... i to nie to ze ja sie Ciebie jakos wyjątkowo czepiam... wiekszosc Twojej argumentacji srednio trzyma sie kupy i najczesciej "wylewasz dziecko z kąpielą" wiec sam sie o to prosisz
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    jesli cos jest "na życzenie" to kobieta decyduje nie lekarz... a jesli lekarz tak decyduje to juz sie nie nazywa "na zyczenie" czyba ze mówimy o zyczeniu lekarza...
    No to już IMHO wręcz podpada pod trollowanie

BTW, jak tam Twoja gromadka dzieci? :-P

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

BTW, jak tam Twoja gromadka dzieci? :-P
    no bez jaj... to czysta logika... chyba miałes takie zajecia?
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Miasto
    Poznań

Domyślnie

i niech i tak będzie. Grunt że decyduje o tym lekarz, a nie np. znająca się na wszystkim teściowa ;-)
    No, a u nas to będzie decydował o tym jakiś urzędas z ministerstwa co sobie wyliczy średnią Teściowa nawet przy tym wymięka
    Ostatnio edytowane przez perqsista ; 22-04-2007 o 00:34

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Taka dyskusja i prawie sami faceci Ale hitem wartym powtorzenia jest ten fragment z wypowiedzi Kubamana:

"
    - moja żona również rodziła pod silną oksytocyną, wiem jak to jest"

Ciekawe czy Twoja zona takze twierdzi ze wiesz jak to jest
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perqsista Zobacz posta
    No, a u nas to będzie decydował o tym jakiś urzędas z ministerstwa co sobie wyliczy średnią
    Nie, nadal będzie decydował lekarz. Tyle że teraz (dzięki urzędasowi ;-)) być może będzie mógl decyzję podejmować wyłącznie z powodów medycznych, bo odpadnie mu z pola widzenia zależność "zrobimy CC - dostaniemy więcej $$$".

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Ciekawe czy Twoja zona takze twierdzi ze wiesz jak to jest
    wiem w takim samym zakresie, w jakim zna to perqusista. To męska rozmowa
    zresztą nota bene żona twierdzi, że wiem

Cytat Zamieszczone przez muflon
    nie pierwszy raz
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie, nadal będzie decydował lekarz. Tyle że teraz (dzięki urzędasowi ;-)) być może będzie mógl decyzję podejmować wyłącznie z powodów medycznych, bo odpadnie mu z pola widzenia zależność "zrobimy CC - dostaniemy więcej $$$".
    Wiesz, to może działać zupełnie odwrotnie. Staramy się nie robić cesarek w ogóle bo każda operacja to wychodzi mniej $$ da szpitala i dyrektor będzie krzywo patrzył. Nawet w przypadkach uzasadnionych.

Strona 30 z 109 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów