Zobacz wyniki ankiety: Na jaką partię będziesz głosować w nadchodzących wyborach ?

Głosujących
314. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 17 z 109 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 1084

Wątek: Wątek polityczny

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Z tego co wiem homoseksualizm to cecha wrodzona. Na to sie nie przechodzi, to nie religia.
    Z tego co wiem, to jest choroba. Do tego uleczalna. Ponadto każdy ma wolny wybór partnera, więc może sobie wziąć chłopca lub dziewczynkę.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Do tego uleczalna.
    Uleczalna? Sa juz na lekarstwa? Ale ta medycyna idzie do przodu

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Z tego co wiem, to jest choroba. Do tego uleczalna.
    Wypisywanie takich rzeczy, też można nazwać chorobą, ale niestety nie wiem czy uleczalną.

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tomasz,

Mnie nie chodzi o jedno zdanie (zresztą jest to, powiedzmy prawie książkowa definicja ). Tu chodzi o całkowity wydźwięk tego "dzieła", którego całe brzmienie jest mocno zbliżone do publikacji niektórych polityków niemieckich z lat 33-42. Brakuje w nim jedynie kilku rzeczy: \
    1. Fragmentu o tzw. "czystości rasowej"
    2. Określeniu niezbędnej przestrzeni życiowej dla innych nacji

Zresztą, pies sra.... na pana G - najbardziej niepokojący jest brak jakiejkolwiek reakcji ze strony naszego rządu - a to już jest dramat na skalę międzynarodową.

ktoś wcześniej pisał, że to co się w tej chwili dzieje w Polsce do złudzenie przypomina wczesne stadium faszyzmu ??: - Daleki jestem od tego typu porównań, jednak niezaprzeczalnym jest fakt bezustannej kompromitacji naszych władz zarówno na arenie międzynarodowej jak i wewnętrznej. Nieprzemyślane decyzje, nierozważne publikacje (delikatnie rzecz ujmując, np. Raport WSI) - więc proszę Cię nie mów "prezydent powiedział parę truizmów...." bo niestety on nie potrafi się w inny sposób wypowiadać.

Co do oburzenia lewicy - w życiu nie miałem lewicowych poglądów - jednak takie wypowiedzi i zachowania głowy państwa obrażają wszystkich normalnie myślących ludzi.

Co się zaś tyczy polityki fiskalnej UE - jest jeszcze druga strona medalu - Szwajcaria nie jest członkiem unii, jednak jest jednym ze światowych stolic finansowych, do której płyną pieniążki "tax free" z krajów UE - co jak wiesz powoduje w pewien sposób obniżenie wpływów do kasy UE. Propozycja (nie zalecenie) miała za główne zadanie ograniczyć odpływ środków generowanych w Unii z tejże

Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Proponuje porownac sobie wyniki sondazy

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...0,3937985.html

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tu nie ma co porównywać - poprostu dramat.

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Uleczalna? Sa juz na lekarstwa? Ale ta medycyna idzie do przodu
    Ano, psychiatrzy w USA mają w tym spore sukcesy.

Cytat Zamieszczone przez Avadra_K Zobacz posta
    Tomasz,

Mnie nie chodzi o jedno zdanie (zresztą jest to, powiedzmy prawie książkowa definicja ). Tu chodzi o całkowity wydźwięk tego "dzieła", którego całe brzmienie jest mocno zbliżone do publikacji niektórych polityków niemieckich z lat 33-42.
    Rozumiem, że czytałeś? To może podaj jakiś przykład. A przypomina również dzieła Dmowskiego.

Brakuje w nim jedynie kilku rzeczy: \
    1. Fragmentu o tzw. "czystości rasowej"
    2. Określeniu niezbędnej przestrzeni życiowej dla innych nacji
    Aha, czyli morderca, tylko że nie zabił jeszcze

Zresztą, pies sra.... na pana G - najbardziej niepokojący jest brak jakiejkolwiek reakcji ze strony naszego rządu - a to już jest dramat na skalę międzynarodową.
    I słusznie. Im mniej rząd wtrąca się w działania ludzi tym lepiej. Przecież to byłaby cenzura!

ktoś wcześniej pisał, że to co się w tej chwili dzieje w Polsce do złudzenie przypomina wczesne stadium faszyzmu ??:
    To faszyzmu, czy narodowego socjalizmu (skoro pisałeś o Niemcach).

- Daleki jestem od tego typu porównań, jednak niezaprzeczalnym jest fakt bezustannej kompromitacji naszych władz zarówno na arenie międzynarodowej jak i wewnętrznej. Nieprzemyślane decyzje, nierozważne publikacje (delikatnie rzecz ujmując, np. Raport WSI) - więc proszę Cię nie mów "prezydent powiedział parę truizmów...." bo niestety on nie potrafi się w inny sposób wypowiadać.
    Wiele rzeczy powiedział głupio, np, ostatni kretynizm, że "samozatrudnienie to paranoja". Ale w podanych przykładach nie widzę nic złego.

Co do oburzenia lewicy - w życiu nie miałem lewicowych poglądów - jednak takie wypowiedzi i zachowania głowy państwa obrażają wszystkich normalnie myślących ludzi.
    O widzisz. Jak ktoś uważa homoseksualizm za chorobę, to już nie jest normalny

Co się zaś tyczy polityki fiskalnej UE - jest jeszcze druga strona medalu - Szwajcaria nie jest członkiem unii, jednak jest jednym ze światowych stolic finansowych, do której płyną pieniążki "tax free" z krajów UE - co jak wiesz powoduje w pewien sposób obniżenie wpływów do kasy UE. Propozycja (nie zalecenie) miała za główne zadanie ograniczyć odpływ środków generowanych w Unii z tejże
    No, Szwajcaria przeszkadza im rabować swoich obywateli Ale przecież w Szwajcarii podatki nie są jeszcze takie niskie. W domu mogę zajrzę do papierów, ale stopa opodatkowania była chyba dwucyfrowa. Przecież to dąży do światowego totalitaryzmu.

Proponuje porownac sobie wyniki sondazy
    Też źle oceniam
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Też źle oceniam
    No nie podejrzewalem Cie o cos innego
    Chodzi mi tylko o procentowa roznice w sondazach
    Na stronie GW w tej chwili oddane jest ponad 4200 glosow z czego 95% jest na "zle". Tlumaczyc to mozna tylko tym, ze wyznawcy jedynej slusznej moherowej wiary nie odwiedzaja tej masonskiej strony

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Avadra_K Zobacz posta
    Czytałem z ciekawości, żeby wiedzieć o czym znajomi mówią jak do mnie dzwonią. Wybacz - nie uznałem za potrzebne uczyć się na pamięć cytatów.
    Ale przynajmniej powiedz, co cię tak zbulwersowało.

Nic takiego nawet nie sugerowałem - mówiłem tylko o podobieństwach i różnicach.
    Piszesz, że coś wygląda jak propaganda niemiecka (w domyśle nazistowska) mimo, że kluczowych elementów narodowego wydania socjalizmu tam nie ma (w wersji hitlerowskiej). Oczywiście, że Giertych jest narodowym socjalistą w sensie bezpośredniego znaczenia słów, ale złe w tym zestawieniu jest słowo socjalistą, a nie narodowym.

Jasne a komentarze nt. spotkania Tuska i Merkel a także obsady (ustapienie jednego w zamian za inne) stanowisk w unijnym parlamencie oraz wycinanie artykułów prasowych i zakaz publikacji, jak również szkalowwanie wydawców i dziennikarzy w czasie publicznych wystąpieć to może nie cenzura, tylko co? sugestia dla narodu.
    Przecież nic o tym nie mówiłem.

O widzisz. Jak ktoś uważa homoseksualizm za chorobę, to już nie jest normalny
    Nie to miałem na myśli.
    To sprecyzuj. Napisałeś, że wypowiedzi prezydenta bulwersują wszystkich normalnych. Tak więc, jeśli ktoś się z nimi zgadza, lub ma nawet bardziej radykalne poglądy, to normalny być oczywiście nie może.

Nie przeszkadza, co do rabunku - bez przesady - brać to wszyscy (poza nami - bo my nie jesteśmy w stanie wykorzystać funduszy unijnych w całości), ale dawać to już nie tak chętnie.
    A tu nie łapię, co masz na myśli. Przecież Szwajcaria nie płaci składek do Unii i o ile wiem, nie korzysta z funduszy. A przeszkadza łupić unii podatkami, bo ludzie się tam przeprowadzają, lub rejestrują firmy. Zresztą, sam komunikat przyznaje, że im przeszkadza.

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ale przynajmniej powiedz, co cię tak zbulwersowało.

To że on się wypowiada jako Polak, europarlamentarzysta, wybrany wolą narodu (nie raczył dopisać, że nie całego a zaledwie kilkuprocentowej jego częsci), a ludzie pytają czy u nas tak wszyscy czy tylko Ci którzy reprezentują Polskę na świecie (i nie mam na myśli sportowców).

To sprecyzuj. Napisałeś, że wypowiedzi prezydenta bulwersują wszystkich normalnych. Tak więc, jeśli ktoś się z nimi zgadza, lub ma nawet bardziej radykalne poglądy, to normalny być oczywiście nie może.

Bardzo proszę (przykłady które są i były (przynajmniej dla mnie niedozakceptowania) po pierwsze wyjątkowa stronniczość (prezydent tylko 1 ugrupowania politycznego, który nie zamierza podpisywać żadnych ustaw gdyby nie były one po myśli koalicji - rząd w takim wypadku ma kierować za pomocą rozporządzeń RM),
    po wtóre polityka międzynarodowa i reprezentowanie Polski na arenie miedzynarodowej (a raczej jej brak - np. Davos) bo akurat był z szalenie ważną wizytą w Turcji, tylko po co bo jakoś nie było zadnych komentarzy czego tam dokonał, ale tłumaczył że miał ważne powody - pytam jakie to powody były ważniejsze od spotkania się ze swiatowymi przywódcami, przedstawicielami businessu i finansjery swiatowej.

Nieprzemyslane zmiany kadrowe w radzie Ministrów (tylko proszę nie pisz, że to na wniosek Premiera - wiem o tym)

O bracie bliźniaku/premierze się nie wypowiem

A tu nie łapię, co masz na myśli. Przecież Szwajcaria nie płaci składek do Unii i o ile wiem, nie korzysta z funduszy. A przeszkadza łupić unii podatkami, bo ludzie się tam przeprowadzają, lub rejestrują firmy. Zresztą, sam komunikat przyznaje, że im przeszkadza.

Kolejny skrót z mojej strony - przepraszam - Miłem na myśli to, że pieniądze które trafiają do kasy unijnej służą później m.in do dotowania członków unii, a w przypadku kiedy większość śroków pieniężnych unii (pochodzących pośrednio również z podatków) zacznie spoczywać na numerycznych kontach w Szwajcarii, nie bedzie z czego dotować. Wymagamy, chcemy liczymy na.... zapominamy natomiast, że najpierw trzeba coś dać do tej kasy - ale to taki drobny akcent okołotematyczny.

Strona 17 z 109 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów