PO
Samoobrona
PSL
LID
LPR
PIS
Polska Partia Pracy
Na inną partię
Tomasz,
Mnie nie chodzi o jedno zdanie (zresztą jest to, powiedzmy prawie książkowa definicja). Tu chodzi o całkowity wydźwięk tego "dzieła", którego całe brzmienie jest mocno zbliżone do publikacji niektórych polityków niemieckich z lat 33-42. Brakuje w nim jedynie kilku rzeczy: \
1. Fragmentu o tzw. "czystości rasowej"
2. Określeniu niezbędnej przestrzeni życiowej dla innych nacji
Zresztą, pies sra.... na pana G - najbardziej niepokojący jest brak jakiejkolwiek reakcji ze strony naszego rządu - a to już jest dramat na skalę międzynarodową.
ktoś wcześniej pisał, że to co się w tej chwili dzieje w Polsce do złudzenie przypomina wczesne stadium faszyzmu??: - Daleki jestem od tego typu porównań, jednak niezaprzeczalnym jest fakt bezustannej kompromitacji naszych władz zarówno na arenie międzynarodowej jak i wewnętrznej. Nieprzemyślane decyzje, nierozważne publikacje (delikatnie rzecz ujmując, np. Raport WSI) - więc proszę Cię nie mów "prezydent powiedział parę truizmów...." bo niestety on nie potrafi się w inny sposób wypowiadać.
Co do oburzenia lewicy - w życiu nie miałem lewicowych poglądów - jednak takie wypowiedzi i zachowania głowy państwa obrażają wszystkich normalnie myślących ludzi.
Co się zaś tyczy polityki fiskalnej UE- jest jeszcze druga strona medalu - Szwajcaria nie jest członkiem unii, jednak jest jednym ze światowych stolic finansowych, do której płyną pieniążki "tax free" z krajów UE - co jak wiesz powoduje w pewien sposób obniżenie wpływów do kasy UE. Propozycja (nie zalecenie) miała za główne zadanie ograniczyć odpływ środków generowanych w Unii z tejże
![]()
To wódka? - słabym głosem zapytała Małgorzata. - Na litość boską, królowo - zachrypiał - czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow
Proponuje porownac sobie wyniki sondazy
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...0,3937985.html
Tu nie ma co porównywać - poprostu dramat.
To wódka? - słabym głosem zapytała Małgorzata. - Na litość boską, królowo - zachrypiał - czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow
Ano, psychiatrzy w USA mają w tym spore sukcesy.
Rozumiem, że czytałeś? To może podaj jakiś przykład. A przypomina również dzieła Dmowskiego.
Aha, czyli morderca, tylko że nie zabił jeszczeBrakuje w nim jedynie kilku rzeczy: \
1. Fragmentu o tzw. "czystości rasowej"
2. Określeniu niezbędnej przestrzeni życiowej dla innych nacji
I słusznie. Im mniej rząd wtrąca się w działania ludzi tym lepiej. Przecież to byłaby cenzura!Zresztą, pies sra.... na pana G - najbardziej niepokojący jest brak jakiejkolwiek reakcji ze strony naszego rządu - a to już jest dramat na skalę międzynarodową.
To faszyzmu, czy narodowego socjalizmu (skoro pisałeś o Niemcach).ktoś wcześniej pisał, że to co się w tej chwili dzieje w Polsce do złudzenie przypomina wczesne stadium faszyzmu??:
Wiele rzeczy powiedział głupio, np, ostatni kretynizm, że "samozatrudnienie to paranoja". Ale w podanych przykładach nie widzę nic złego.- Daleki jestem od tego typu porównań, jednak niezaprzeczalnym jest fakt bezustannej kompromitacji naszych władz zarówno na arenie międzynarodowej jak i wewnętrznej. Nieprzemyślane decyzje, nierozważne publikacje (delikatnie rzecz ujmując, np. Raport WSI) - więc proszę Cię nie mów "prezydent powiedział parę truizmów...." bo niestety on nie potrafi się w inny sposób wypowiadać.
O widzisz. Jak ktoś uważa homoseksualizm za chorobę, to już nie jest normalnyCo do oburzenia lewicy - w życiu nie miałem lewicowych poglądów - jednak takie wypowiedzi i zachowania głowy państwa obrażają wszystkich normalnie myślących ludzi.![]()
No, Szwajcaria przeszkadza im rabować swoich obywateliCo się zaś tyczy polityki fiskalnej UE- jest jeszcze druga strona medalu - Szwajcaria nie jest członkiem unii, jednak jest jednym ze światowych stolic finansowych, do której płyną pieniążki "tax free" z krajów UE - co jak wiesz powoduje w pewien sposób obniżenie wpływów do kasy UE. Propozycja (nie zalecenie) miała za główne zadanie ograniczyć odpływ środków generowanych w Unii z tejże
![]()
Ale przecież w Szwajcarii podatki nie są jeszcze takie niskie. W domu mogę zajrzę do papierów, ale stopa opodatkowania była chyba dwucyfrowa. Przecież to dąży do światowego totalitaryzmu.
Też źle oceniam![]()
No nie podejrzewalem Cie o cos innego
Chodzi mi tylko o procentowa roznice w sondazach
Na stronie GW w tej chwili oddane jest ponad 4200 glosow z czego 95% jest na "zle". Tlumaczyc to mozna tylko tym, ze wyznawcy jedynej slusznej moherowej wiary nie odwiedzaja tej masonskiej strony![]()
Ale przynajmniej powiedz, co cię tak zbulwersowało.
Piszesz, że coś wygląda jak propaganda niemiecka (w domyśle nazistowska) mimo, że kluczowych elementów narodowego wydania socjalizmu tam nie ma (w wersji hitlerowskiej). Oczywiście, że Giertych jest narodowym socjalistą w sensie bezpośredniego znaczenia słów, ale złe w tym zestawieniu jest słowo socjalistą, a nie narodowym.Nic takiego nawet nie sugerowałem - mówiłem tylko o podobieństwach i różnicach.
Przecież nic o tym nie mówiłem.Jasne a komentarze nt. spotkania Tuska i Merkel a także obsady (ustapienie jednego w zamian za inne) stanowisk w unijnym parlamencie oraz wycinanie artykułów prasowych i zakaz publikacji, jak również szkalowwanie wydawców i dziennikarzy w czasie publicznych wystąpieć to może nie cenzura, tylko co? sugestia dla narodu.
To sprecyzuj. Napisałeś, że wypowiedzi prezydenta bulwersują wszystkich normalnych. Tak więc, jeśli ktoś się z nimi zgadza, lub ma nawet bardziej radykalne poglądy, to normalny być oczywiście nie może.Nie to miałem na myśli.O widzisz. Jak ktoś uważa homoseksualizm za chorobę, to już nie jest normalny
A tu nie łapię, co masz na myśli. Przecież Szwajcaria nie płaci składek do Unii i o ile wiem, nie korzysta z funduszy. A przeszkadza łupić unii podatkami, bo ludzie się tam przeprowadzają, lub rejestrują firmy. Zresztą, sam komunikat przyznaje, że im przeszkadza.Nie przeszkadza, co do rabunku - bez przesady - brać to wszyscy (poza nami - bo my nie jesteśmy w stanie wykorzystać funduszy unijnych w całości), ale dawać to już nie tak chętnie.
Kolejny skrót z mojej strony - przepraszam - Miłem na myśli to, że pieniądze które trafiają do kasy unijnej służą później m.in do dotowania członków unii, a w przypadku kiedy większość śroków pieniężnych unii (pochodzących pośrednio również z podatków) zacznie spoczywać na numerycznych kontach w Szwajcarii, nie bedzie z czego dotować. Wymagamy, chcemy liczymy na.... zapominamy natomiast, że najpierw trzeba coś dać do tej kasy - ale to taki drobny akcent okołotematyczny.