PO
Samoobrona
PSL
LID
LPR
PIS
Polska Partia Pracy
Na inną partię
Az wyc sie czlowiekowi chce jak sobie pomysli w jakim kraju przyszlo mu zyc![]()
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos....html?skad=rss
jak dobiorą sie do II filaru, a zapowiada się .... to juz naprawde przechyli czare goryczy ....
Polska spełnia wszystkie kryteria państwa wyznaniowego ... bleee
-materialne uprzywilejowanie kleru w porównaniu z innymi grupami społecznymi
-uprzywilejowanie jednej instytucji wyznaniowej w porównaniu z innymi instytucjami działającymi w państwie (m.in. poprzez finansowanie z budżetu państwa)
-dostosowanie praw stanowionych przez władze państwowe do interesów instytucji wyznaniowej (m.in. poprzez podejmowanie decyzji państwowych zgodnych z doktrynami religii państwowej)
Ostatnio edytowane przez popmart ; 25-01-2007 o 14:25
Za nasze pieniadze? Ktos tu ostatnio (chyba nawet w tym watku) probowal mi wmowic, ze nie jesmy Panstwem wynaniowym. Wlasnie widac
Edit:
Doleje troche oliwy do ognia
Zenada!Zamieszczone przez L. Kaczynski
zrodlo: http://wiadomosci.onet.pl/1385431,240,1,kioskart.html
Ostatnio edytowane przez DoMiNiQuE ; 25-01-2007 o 14:25
czy Adminem tej świątyni ma zostać Rydzyk ??
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
widzisz nie ma Cie to nie odpowiesz... ale dzis rano w tvn24 Olechowski jak najbardziej potwierdziłswoje poparcie dla POa ze był agentem...
powiem Ci tematyka agentów tego typu jest dla mnie odrobine smieszna...
nie był ubekiem tylko agentem wywiadu gospodarczego... jest pewna grupa agentów o ktorej na całym swiecie mówi sie z szacunkiem tylko w Polsce ma to dziwną konotacje...
jak wiadomo powszechnie ponad połowa reporterów i fotoreporterów wojennych jest w jakis sposob powiązana z agencjami bezpieczeństwa państw ktore reprezentują i chyba to nie jest nic złego a tym bardziej dziwnego biorac pod uwage iż maja oni dostep czesto do takich źródeł informacji do ktorych etatowi agenci nigdy nie uzyskaliby dostepu... dla tego tak jak to miało ostatnio w przypadku Wołoszańskiego miejsce robienie z czegos takiego tragedi jest... no smieszne po prostuwcale ale to wcale nie byłbym ździowiony gdyby pewnego dnia okazało sie ze nieodżałowany Ryszard Kapuściński okazał sie jakimś wspołpracownikiem wywadu i nie byłoby to nic nagannego w końcu to człowiek ktory posiadał ogroną wiedze do ktorej czesto tylko on miał dostęp, dlatego operowanie w tak negatywnym kontekscie informacją o czyjejś nieukrywanej działaności wywiadowczej Tomku nie ma sensu w zadnym kraju.... niestety poza Polską
jeżeli pod pojęciem cyniczną masz na mysli wyrachowaną i skalkulowaną na zimno wdązeniu do celu to tak...
jeżeli pod pojęciem prostacką masz na mysli skuteczna i praktyczną to tak...
jeżeli pod pojęciem z godnoscia masz na mysli znów bycie "pawiem i papugą" to dziekuje juz to przerabialismy...
Ostatnio edytowane przez Skipper ; 25-01-2007 o 16:59
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple
Właśnie to przeczytałem, jakim prawem publiczne pieniądze są rozpier....alane na jakieś świątynie kapiące złotem.
Po co dawać kasę na służbę zdrowia, biednych czy na walkę z bezrobociem.![]()
![]()
Może w PIS-owskiej wersji pisma świętego, Jezus mówi zabieracie biednym i budujcie mi świątynie na każdym rogu.![]()
Ostatnio edytowane przez Nemeo ; 25-01-2007 o 14:35
jak tak dalej pójdzie to nasza agentura będzie najśmieszniejsza na świecie ...
w Polsce bycie agentem wywiadu nawet III RP uznawane jest z haniebne ... cóż co kraj to obyczaj ... niedługo będą tam same matoly bo kto normalny będzie chciał pracować z nadzieją że za 15 lat stanie się to dlaniego wielkim wstydem ....
Jeśli ktoś próbuje udowodnić że wywiady innych krajów są szlachetne i takie praworządne to jest zwykłym idiotą ... wszystkie mordują, oszukują wykorzystują i niszczą ludzi tylko nasz ma być świętszy od wszystkich świętych ...
Ostatnio edytowane przez popmart ; 25-01-2007 o 14:39
Mnie w tej chwili najbardzie zastanawia co Tomasz G bedzie mial do powiedzenia w obronie tego wspanialego pomyslu. Osobiscie wierze w niego i wiem, ze czyms nas zaskoczy![]()