hmmmm ... bez zastanowienia 350D ... narazie
hmmmm ... bez zastanowienia 350D ... narazie
Canon 6D x2 | Tamron 15-30 f/2.8 | Sigma A 35 f/1.4 | Canon 50 f/1.4 | Canon 85 f/1.8 | Tamron 90 f/2.8 | Canon 135 f/2.0 L | Canon 300 f/4 L | Canon Extender x2 III |
Tutaj ciekawe podejście do tematu. S5600 ma takie szumy w porównaniu do każdego lustra, iż przesiadka będzie dla ciebie rajem. Co prawda Canon jest lepszy w małych szumach, jednakże sam krok z hybrydy na lustrzankę może być wystarczającym szokiem skokiem jakości.
Idąc dalej, jeżeli chciałbyś mieć tego K10D to jaki problem?
TigerStyle - Canon Style
Aparaty cyfrowe C/O i analogowe F/O/P/E/F/Z. Dokładniej -tutaj-
400d ma dużo lepszy Auto Focus niż 350d. Sprawdziłem na własnej skórze. kup 400d z kitem a później dokup 50mm. Natomiast jeśli najbardziej chciałbyś mieć tego pentaxa to walcz! Zawsze mozna znaleźć trochę kasy znikąd![]()
Miłego dniamoja www
Uzywalem 350, mam 400D i jak dla mnie wybor jest jednoznaczny na 400. AF znacznie lepszy (szybszy i celniejszy, a to wazne - przynajmniej dla mnie). Wieksza matryca i odkurzacz dla bajeruA na szkla zawsze jakos uzbierasz, zwlaszcza na dolnopolkowe 50 mm
![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
No zgadzam się tutaj. Ale przedmówca ma dziwne podejście, bo mówi, wybierze chyba Canona bo mniejsze szumy niż Nikon, ale najfajniej to Pentax. Przesiadka na każdą z tych lustrzanek z poprzedniego aparatu na bank sprawi, że problem szumów ulegnie znacznej poprawie.
Pozdrawiam
TigerStyle
350D + Grip![]()
400D to zuo!![]()
Witam,
W identycznej sytuacji bylam jeszcze 3 miesiace temu. Tez przesiadalam sie z s5600 na lustrzanke i dylemat byl nie maly. U mnie skonczylo sie na 350d z kitem i 50mm. Przewazyl wyswietlacz z parametrami, i stosunkowo duza roznica cen(~400pln) przy malym "unowoczesnieniu" konstrukcji.
Zgadzam sie, ze jest to wieeelki skok!
Ale jesli Pentax lepiej Ci lezy... to szkoda brac co innego. Tak mialam przy kupnie Fuji. Cos mnie podkusilo, a potem przez ponad rok sie meczylam. W koncu kupilam 350d, a moglam to zrobic o wiele wczesniej.
Ja jakoś niemogę się przyzwyczaić do 400D (szwagra) wnerwia mnie brak drugiego wyświetlacza na który mógłbym zerkać, poza tym moja 350tka ostrzy nie gorzej niż 400tka szwagra.....
Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka.....+ LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze