Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 72

Wątek: Dylemat 400d czy 350D

Coś już napisał Awatar paulusus
    Miasto
    Ochotnica Dolna

Domyślnie

hmmmm ... bez zastanowienia 350D ... narazie
    Canon 6D x2 | Tamron 15-30 f/2.8 | Sigma A 35 f/1.4 | Canon 50 f/1.4 | Canon 85 f/1.8 | Tamron 90 f/2.8 | Canon 135 f/2.0 L | Canon 300 f/4 L | Canon Extender x2 III |

Bywalec Awatar tigerstyle
    Miasto
    Bournemouth - UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hitman1986 Zobacz posta
    Witam!
    Przyszła pora na zastapienie mojego Fuji S5600 na lustrzankę.

Wobec tego, postanowiłem się rozejrzeć. Nikony odpadają ze względu na swoje duże szumy. Więc pozostają Canony (choć i tak najbardziej chciałbym mieć K10D).

Proszę o rady...
    Tutaj ciekawe podejście do tematu. S5600 ma takie szumy w porównaniu do każdego lustra, iż przesiadka będzie dla ciebie rajem. Co prawda Canon jest lepszy w małych szumach, jednakże sam krok z hybrydy na lustrzankę może być wystarczającym szokiem skokiem jakości.

Idąc dalej, jeżeli chciałbyś mieć tego K10D to jaki problem?

TigerStyle - Canon Style
    Aparaty cyfrowe C/O i analogowe F/O/P/E/F/Z. Dokładniej -tutaj-

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

400d ma dużo lepszy Auto Focus niż 350d. Sprawdziłem na własnej skórze. kup 400d z kitem a później dokup 50mm. Natomiast jeśli najbardziej chciałbyś mieć tego pentaxa to walcz! Zawsze mozna znaleźć trochę kasy znikąd
    Miłego dnia
    moja www

Miasto
    Bournemouth - UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    kup 400d z kitem a później dokup 50mm.
    Ja swego czasu kupiłem 300D z kitem i później dokupiłem 50mm. Bardzo jestem do dzisiaj zadowolony z tego wyboru.

Pozdrawiam

TigerStyle

Coś już napisał Awatar MrDeadhead
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Uzywalem 350, mam 400D i jak dla mnie wybor jest jednoznaczny na 400. AF znacznie lepszy (szybszy i celniejszy, a to wazne - przynajmniej dla mnie). Wieksza matryca i odkurzacz dla bajeru A na szkla zawsze jakos uzbierasz, zwlaszcza na dolnopolkowe 50 mm

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tigerstyle Zobacz posta
    Tutaj ciekawe podejście do tematu. S5600 ma takie szumy w porównaniu do każdego lustra, iż przesiadka będzie dla ciebie rajem. Co prawda Canon jest lepszy w małych szumach, jednakże sam krok z hybrydy na lustrzankę może być wystarczającym szokiem skokiem jakości.

Idąc dalej, jeżeli chciałbyś mieć tego K10D to jaki problem?

(....)
    Wydaje mi się to słusznym podejściem . Skoro koledze podoba się K10D to sprawa jest dość prosta.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Bournemouth - UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wydaje mi się to słusznym podejściem . Skoro koledze podoba się K10D to sprawa jest dość prosta.
    No zgadzam się tutaj. Ale przedmówca ma dziwne podejście, bo mówi, wybierze chyba Canona bo mniejsze szumy niż Nikon, ale najfajniej to Pentax. Przesiadka na każdą z tych lustrzanek z poprzedniego aparatu na bank sprawi, że problem szumów ulegnie znacznej poprawie.

Pozdrawiam

TigerStyle

Domyślnie

350D + Grip
    400D to zuo!

Dopiero zaczyna Awatar Palivko

Domyślnie

Witam,
    W identycznej sytuacji bylam jeszcze 3 miesiace temu. Tez przesiadalam sie z s5600 na lustrzanke i dylemat byl nie maly. U mnie skonczylo sie na 350d z kitem i 50mm. Przewazyl wyswietlacz z parametrami, i stosunkowo duza roznica cen(~400pln) przy malym "unowoczesnieniu" konstrukcji.
    Zgadzam sie, ze jest to wieeelki skok!
    Ale jesli Pentax lepiej Ci lezy... to szkoda brac co innego. Tak mialam przy kupnie Fuji. Cos mnie podkusilo, a potem przez ponad rok sie meczylam. W koncu kupilam 350d, a moglam to zrobic o wiele wczesniej.

Bywalec
    Miasto
    Deep Space 9

Domyślnie

Ja jakoś niemogę się przyzwyczaić do 400D (szwagra) wnerwia mnie brak drugiego wyświetlacza na który mógłbym zerkać, poza tym moja 350tka ostrzy nie gorzej niż 400tka szwagra.....
    Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów