Pokaż wyniki od 1 do 10 z 72

Wątek: Dylemat 400d czy 350D

Mieszany widok

Awatar dudek120
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

EOS 400D może i ostrzy ciut lepiej niż 350D, ale duży, prądożerny i tylko jeden wyświetlacz LCD (brak tego małego, funkcyjnego) nie przekonuje mnie, biorąc pod uwagę sporą różnicę w cenie. Czyszczenie matrycy... no, swojej nie czyściłem (350D) i też wydaje mi się czysta. Dwa punkty autofokusa więcej, przy moim korzystaniu jedynie z centralnego, też nie robią na mnie wrażenia. Ale jeśli możesz dołożyć do Pentaxa K10 to kup go. Świetnie leży w dłoni, ma dwa pokrętła i rewelacyjny wizjer. Ewentualnie dylematem może być różnica między CMOS a CCD.
    EOS 350D+grip Delta, Canon EF-S 18-55/3,5-5,6, Tamron 70-300/4-5,6 LD Di, Canon EF 50/1,8; PowerShot S200

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dudek120 Zobacz posta
    (....) Ale jeśli możesz dołożyć do Pentaxa K10 to kup go. Świetnie leży w dłoni, ma dwa pokrętła i rewelacyjny wizjer. Ewentualnie dylematem może być różnica między CMOS a CCD.
    Równie dobrze może dołożyć i kupić 40D .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów