Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: kalibracja monitora windows vista

Coś już napisał
    Miasto
    Gostyn

Domyślnie kalibracja monitora windows vista

witam mam problem skalibrowalem monitor przy pomocy spydera i niby wszysko jest ok
    ale przy starcie systemu jak pokazuje sie info o wczytaniu wygenerowanego profilu przez chwile kolory sa ok a po paru sekundach obraz robi sie znacznie jasniejszy
    w xp wchodzilem w msconfig wylaczalem adobe gamma i bylo ok tutaj cos sie laduje przy starcie systemu tylko nie wiem jak wylaczyc to posadzam ze jest to jakis color managment systemu win

POMOCY

pozdrawiam Tomek
    5D+BG-E4; 24-105 4 IS L; 50 1.4; 85 1.8; 70-200 2.8 L;
    Speedlite 580 EX; LowePro Magnum AW; troszke drobiazgow

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

A jak ręcznie klikniesz w profiler od Spydera i wybierzesz profil to jest OK (nie chodzi mi przy starcie systemu)?
    Napisz jeszcze jaki to monitora i jaka wersja Spydera (ja o tym "kalibratorze" nie mam dobrego zdania, podobnie jak o "wiście" ).
    Ostatnio edytowane przez Tomasz Urbanowicz ; 06-10-2007 o 11:29

Coś już napisał
    Miasto
    Gostyn

Domyślnie

jak klikne w profilera mam tylko jeden profil - ten wygenerowany i jak na niego klikam to nic sie nie zmienia jak zrobie pokaz wszystkie profile to wyskakuje mi jakis blad

monitor to formac gallery raven black 2100 kalibrator spyder 2 plus (ostatnia versja softu 2.3.5 jak dobrze pamietam)
    5D+BG-E4; 24-105 4 IS L; 50 1.4; 85 1.8; 70-200 2.8 L;
    Speedlite 580 EX; LowePro Magnum AW; troszke drobiazgow

Domyślnie

miałem podobny problem tyle że kalibrowałem "na oko" ale działo się tak samo , niestety po kilu dniach walki zaświecił u mnie znowu XP i problem znikł w tym starciu vista wygrała i tak zostało bo do dziś nie wiem o co chodzi z vistą i profilami.
    Canon EOS 5D | Canon EOS 5D MKII | 70-200 L f/2.8 IS USM |Canon 85 L f1.2 USM |Canon 35 L f1.4 USM |Canon 50 f1.4 USM |Speedlite 580EX | Praktica MTL 5B |Carl Zeiss Jena 29mm f2.8 |Pentacon auto 50mm f1.8 | Miranda ZF-3

martinbartnicki.com

Uprawnienia umieszczania postów