Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 52

Wątek: Ustawianie AF w serwisie

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Jedyny użyteczny wniosek to ten, że IS rzeczywiście pogarsza jakość w widoczny sposób - ale tak jak Vitez napisał: "it's supposed to".
    W 100-400 nie ma takiej różnicy jak w 70-200.
    Ja sobie dla pewności dziś strzeliłem kilka fotek tablic (a co ) oraz kartki zadrukowanej gęsto cyferkami i moje rezultaty są, powiedzmy "w tych samych granicach" co Wasze. I mi to wystarcza
    Od takich odpowiedzi uzależniam dalsze boje z serwisem bo po prostu nie mam wiarygodnego punktu odniesienia. Byłem gotów iść do nich jutro (a konkretnie do tego technika od obiektywów, z którym ostatnio miałem przyjemność) żeby sprawdzili ustawienie 70-200 z 20D. I broń boże niczego nie ruszać w korpusie tylko ew. obiektyw dostrajać pod korpus.
    Ale skoro piszesz, że u Ciebie podobnie...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

p13ka, broń Cię Boże ruszać cokolwiek. Jeśli przy takiej ilości obiektywów Twoje największe problemy wyglądają tak jak na załączonych samplach, to... nie masz problemów

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

p13ka, broń Cię Boże ruszać cokolwiek. Jeśli przy takiej ilości obiektywów Twoje największe problemy wyglądają tak jak na załączonych samplach, to... nie masz problemów
    Fakt, wszystkie pozostałe ostrzą idealnie. Na spokojnie pofocę w normalnych warunkach, jak pogoda dopisze, w szczególności przy 200mm bo tu widzę, że jest najsłabiej.
    Tę fotkę ostatnio strzeliłem w Łazienkach - 200mm, 1/2000 s., f/4 i IS "on".
    Fotka

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    Fakt, wszystkie pozostałe ostrzą idealnie.
    To zostaw i nie ruszaj!
    To co zaprezentowales jest zupelnie akceptowalne a nie jakies przeszkadzajace mydlo. A w uzyciu codziennym i po postprocessingu nawet nie zauwazysz... chyba ze lubisz robic wydruki 40x60 bazujace na ostrosci szkla bez USM w PS

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pewnie Vitez za wszechobecną reklamę Tommy'ego mógł sobie wybrać najlepszy obiektyw z kilku(nastu), a dla Ciebie została reszta ;-)
    Moglbys juz nie przesadzac i darowac sobie ten temat?
    Sprzet dostalem poczta, zamowilem z zastrzezeniem ze jak mi sie cos nie spodoba to chcialbym wymienic. Na szczescie nic nie musze wymieniac, ale tez nie przebieralem w szklach .

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Moglbys juz nie przesadzac i darowac sobie ten temat?
    Nie mógłbym Podobnie jak przypominania tego, że swego czasu byłeś wielkim zwolennikiem tezy, że "przecież dałem emotkę, na żartach się nie znacie"

Miasto
    Zürich

Domyślnie

BTW. tak sobie myślę, że w sumie powoli tu dryfujemy z tematu: "ustawianie AF, serwis, backfocusy i inne takie" na ogólną jakość szkieł przy otwartej przysłonie itp. - co jest deczko innym problemem, hemm?

BTW#2. Tak jak początkowo nie byłem wielkim zwolennikiem opcji "doklejaj do poprzedniego postu jeśli autor wyśle nowego posta zaraz po poprzednim", tak teraz trochę mi tego brakuje...

Domyślnie

Grunt to być wytrwałym i .... wymienić obsługę w serwisie Canona
    Analog i cyfra

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie mógłbym Podobnie jak przypominania tego, że swego czasu byłeś wielkim zwolennikiem tezy, że "przecież dałem emotkę, na żartach się nie znacie"
    Ale nawet w zartach trzeba miec umiar a ty juz po prostu przesadzasz i przestalo to byc smieszne mimo emotikonek. No ale czegoz ja oczekuje od bufona

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Chlopaki, spokojnie...
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów