Aparat sam stwierdza ostrość a nie obiektyw. Obiektyw z AF jest tylko bezwolnym wykonawcą poleceń z aparatu dotyczących kręcenia pierścieniem ostrości.
Aparat sam stwierdza ostrość a nie obiektyw. Obiektyw z AF jest tylko bezwolnym wykonawcą poleceń z aparatu dotyczących kręcenia pierścieniem ostrości.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
mor_feusz: Masz zdrowe podejście. Gdyby mnie było stać na odpowiadające mi szkła EF AF, to bym je miał. Nie stać mnie i mam stare MF, ale zmienię. Jeśli będę mieć $.
Morfeusz>>> Moze masz na sprzedaz adapter na Contax?
Mam bez potwierdzenia. Taki za pare funciakow z eBay'a. Na alledrogo znajdziesz szeroka oferte Aczkolwiek mysle zeby pozbyc sie Sigmy oraz Yashica 50 i Bell & Howell oraz canona 28-80 wszystko razem zacene Manfrotto 055 Z Pro B (ale to za 2 tygodnie jakos)
Witam. Zalozylem dzis Zeiss Planar 50mm na Canona 20d.
Czy wszystkie przejsciowki sa takie, ze wyczuwalny luz pomiedzy przejsciowka a obiektywem? Czy moze to wina przejsciowki?
Optycznie super szklo.
Mój Planar też tak ma. Distagon za to siedzi sztywno. Po prostu na Distagonie na bagnecie dzurka jest ciaśniejsza ;-)
Zrobilem warstwe z tasmy klejoncej na pierscieniu i juz nie ma luzu![]()
No jest to jakiś sposób. Na bagnecie kleiłeś, czy na przelotce?
Na przelotce.Cienkimi poskami do okola. Jest stabilnie.I wreszcie mozna chwycic za obiektyw.