Witam!!
Właśnie doszedł mój nowozakupiony aku do 350D. Mam jednak małe wątpliwości - oryginał ma napięcie 7,4V natomiast ten nowy 7,2V. Co sądzicie?? IMO nie powinno być problemów ale może ktoś ma jakieś doświadczenia??
POZDRAWIAM!!
Witam!!
Właśnie doszedł mój nowozakupiony aku do 350D. Mam jednak małe wątpliwości - oryginał ma napięcie 7,4V natomiast ten nowy 7,2V. Co sądzicie?? IMO nie powinno być problemów ale może ktoś ma jakieś doświadczenia??
POZDRAWIAM!!
Tak a propos niedawnej krotkiej dyskusji porownawczej o kobietach... one to naprawde sa bezproblemowe i nie szukaja dziruy w calym. Moja siostra tez kupila do 350D zapasowy akumulatorek i go po prostu uzywa - nie przejmujac sie glupimi 0,2 V . Zazdroszcze kobietom tej beztroski ... wiem ze zapytalaby dopiero jakby nie dzialalo i nie panikuje jeszcze zanim wlozyla akumulatorek do aparatu 8)
No ale przeciez to cale 0,2V. Jak tak mozna
A na serio to wkladaj... roznica 2-3 procent to moze byc i na pomiarze czasami...
...
Pewnie aparat wybuchnieA tak naprawdę to przecież akku rozładowując się daje mniejsze napięcie więc problem żaden, aparat to jakoś przeżyje
Gorzej gdyby było więcej V, ale też nie 0.2V, bo to tylko 3% więc każdy sprzęt wytrzyma
używać i nie marudzić
![]()
Ostatnio edytowane przez tiberek ; 07-04-2005 o 14:56
O wybuch to ja się najmniej martwiłem.... ;-)
Ale OK - uspokoiliście mnie trochę.
DZIĘKI
POZDRAWIAM!!
Najlepiej jset eksperymentowac na nie swoim sprzecie :>
Zart - oczywiscie![]()
EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
"Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)
Od dziś w Fotoplusie można kupić Battery Grip BG-E3 w cenie 549zł.
http://www.fotoplus.pl/sklep.foto/prod790/