Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 57

Wątek: Time-Lapse czyli łączenie zdjęć w film

Domyślnie

Tak, fajna zabawa timelapse. A migawka do wymiany po pół roku, czy kilka miesięcy dłużej? Robiłem filmik coś ok. 30 sekundowy, i naświetliłem ok. 700 zdjęć.

Początki nałogu Awatar ArekLodzPl

Domyślnie

no do takiej zabawy najlepszy dobry kompakt - tu masz elektroniczną migawkę i lejesz na ilość zdjęć. Canon G12 by się sprawdził bo ma chyba gniazdo na wężyk

Domyślnie

I to jest jeden z powodów, dla których nie kupiłbym używanego aparatu.
    Taki 5D, roczny, okazja. Nic tylko brać. Tylko migawka ma już za sobą 150 000 klapnięć

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Ostrzeszów

Domyślnie

Mój pierwszy filmik w tej technice:
    http://www.youtube.com/watch?v=uboHzA7mOWE

Domyślnie

ładnie.
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotodvd.pl Zobacz posta
    fajowo
    Zastanawiam się, ile jeszcze podobnie idiotycznych postów kolega ma zamiar dzisiaj naprodukować...
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Zastanawiam się, ile jeszcze podobnie idiotycznych postów kolega ma zamiar dzisiaj naprodukować...
    Zapewne tyle żeby umieścić post na giełdzie i zarobić bana na jakiś czas. Aha i tak się nie da bo 3 misiące od rejestracji minie w sierpniu. ;-)

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Coś już napisał Awatar fafinek

Domyślnie

To nic trudnego, też kiedyś spróbowałem, ale w związku na to zużycie migawki w lustrzance odpuściłem sobie już tę zabawę. Ze swojej strony mogę polecić prawdziwe arcydzieło na poziomie klipów ekipy Discovery HD, dla ścisłości dodam, że robił to amator, choć świetnie przygotowany i zajmujący się tym już od jakiegoś czasu

Początki nałogu Awatar patric89
    Miasto
    Kraków / Tarnobrzeg

Domyślnie

Wybieram się niedługo w góry.
    Kupiłem phottixa tr90 do 5dII
    Chciałbym fotografować zachód słońca i potem początek nocy (żeby gwiazdy były widoczne) Wiem że najlepiej uczyć się na błędach ale jadę tylko na 3 dni i boję się że czasu na próbowanie i eksperymenty może nie starczyć.
    Jaki program użyć?
    Czy będzie ok gdy ustawię AV na f8/11, ekspozycję auto ewentualnie z lekką korektą na minus?
    Co z ISO najmniejsze 50, jakieś sensowne wyższe czy auto?
    5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Ja robiłbym na "M".Przypomnieć sobie radzę pojęcie odległości hiperfokalnej ,efekt Schwarchilda.Do zachodów coś o filtrach.
    Stosować bracketing ekspozycji .statyw.Nie czekając na wyjazd ćwiczyć od dzisiaj ,codziennie.Niezależnie od pogody.
    Parametry ekspozycji dostosować do zdjęcia używając głowy w zależnosci od planowanych efektów i możliwości jakie da pogoda i temat.Najlepiej codziennie sprawdzić na monitorze efekty,stosowac RAW-y.
    Nie ma gotowych recept.Jest wiedza poparta pracą i doświadczaniem,przypadek albo...kiszka.

Aha.Jeśli nie będziesz zadowolony z efektów,zacznij od nowa.Góry sa wyrozumiałe dadzą Ci jeszcze ponownie szansę .Powodzenia
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 15-08-2011 o 20:27

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów