Dzięki za odpowiedź oraz wsparcie.
Zastanawia mnie tylko program. W moim przypadku (zachód słońca i potem jeszcze trochę czasu jak już całkiem będzie ciemno) chyba odpada "M"
Będę próbował.
gdyby ktoś miał jeszcze jakieś wskazówki to proszę pisać.
Dzięki za odpowiedź oraz wsparcie.
Zastanawia mnie tylko program. W moim przypadku (zachód słońca i potem jeszcze trochę czasu jak już całkiem będzie ciemno) chyba odpada "M"
Będę próbował.
gdyby ktoś miał jeszcze jakieś wskazówki to proszę pisać.
5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2
A moim zdaniem jest głównie "M"![]()
Jaki darmowy program polecacie do łączenia gotowych zdjęć w film? Mam już wykonane kilkadziesiąt zdjęć i potrzebuje je połączyć - słyszałem, ze Sony Vegas Video jest dobry ale to program płatny.
może jestem dziwny, ale ja takie rzeczy robię Lightroomem
PhotoLapse jest darmowy i służy zasadniczo tylko do klejenia time lapse'ów.
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
Dzięki. Ściągnąłem wczoraj VirtualDub ale jeszcze go nie zainstalowałem - wypróbuję zaraz PhotoLapse bo mam większe zaufanie do dedykowanych programów.
VirtualDub sprawdza się fantastycznie i można skleić dobre video HD
a ja mam pytanko odnośnie tych timelapsów
znalazłem dziś bardzo fajny taki filmik
i proszę o pomoc i podpowiedz jak zrobić takie płynne przejście jakby się nie miało slider ale bez slidera(chodzi mi o szyny czy wozki pod aparat które automatycznie przesuwają się gdy robimy zdjęcia) np tak jak w tym filmiku w 36 sek macie jakieś dobra rady
z góry dzięki za pomoc
Ostatnio edytowane przez gudi ; 10-04-2012 o 21:23
Do ruchu zostaje albo slider (manualny lub automatyczny) lub zabawa w programie do składania. Można też statyw lub inny przyrząd do aparatu przesuwać powoli samemu ale nie zawsze daje to zamierzony efekt.
pemstudio, no właśnie chodzi mi bardziej o tą technikę przesuwania statywu ...
ma ktoś jakieś wskazówki jakich błędów unikać tak jak w filmiku który podałem wygląda ta technika świetnie
planuje zrobić to samo na moście boje się że zmarnuje 1000 klapnięć
Sam do czegoś takiego się przymierzałem już kilka razy ale jakoś zawsze ujęcie nie doszło do skutku. Na pewno po wykonani zdjęć nie obejdzie się bez stabilizacji jak tu : Co to reszty to chyba trzeba pilnować momentu przesuwu statywu oraz odległości.