Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 57

Wątek: Time-Lapse czyli łączenie zdjęć w film

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dzięki.
    PhotoLapse na razie mi wystarcza i teraz tylko kombinuję jak zmusić mojego Canona s100 do rejestracji odpowiedniej ilości ujęć. CHDK jeszcze nie powstał na s100, pilota-wężyka z sekwencyjnym wyzwalaniem migawki nie ma, telefonem z androidem da rade sterować tylko Canony serii Eos.
    Można to robić poprzez laptopa ale to niezbyt poręczne rozwiązanie ew. trzymać wciśniętą migawkę ale to ma tylko zastosowanie w krótkich i dynamicznych Timelapsach bo do uchwycenia zjawisk naturalnych (zachód słońca) się nie nadaje.

Domyślnie

o kurde kozackie to
    nawet nie pomyślałem że taki problem może wystąpić tylko skąd ten cs 5.5 wziąć
    czyli bez tego raczej o przesuwaniu statywu nie ma szans bo wystapią takkie problemy

A jak myślisz jeśli już przesuwać statyw to co ile sek. czy zdjęć żeby to płynie wyglądało i o jaką odległość

Bywalec Awatar pemstudio
    Miasto
    Piotrków Tryb.

Domyślnie

Adobe to chyba kupić by wypadało albo w wersji 30 dniowej pobrać sobie na próbę.

A teraz o TL;-) musisz odpowiedzieć sobie na pytanie jaki kadr zaczyna a jaki kończy ujęcie. I na podstawie tego zobaczysz odległość którą aparat musi pokonać. Po tym przemyśl ile finalnie ujęcie ma trwać. Mając już te 2 wartości policzysz swobodnie sobie co i jak przestawiać.

Domyślnie

no masz rację zależy od ujęcia :/ no nic będę kombinował muszę opanować ten after effect z tym żeby się nie trzęsło

Bywalec Awatar pemstudio
    Miasto
    Piotrków Tryb.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gudi Zobacz posta
    no masz rację zależy od ujęcia :/ no nic będę kombinował muszę opanować ten after effect z tym żeby się nie trzęsło
    Akurat do tego jest automat w AE.

Domyślnie

pemstudio, już opanowane teraz czekam tylko na pogode i ruszam w plener ... szkoda mi strzelania tylu klatek ale muszę zrobić chodź jednego w życiu Time lapsa

Bywalec Awatar pemstudio
    Miasto
    Piotrków Tryb.

Domyślnie

TL jest fajna techniką tylko trzeba trochę wprawy

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków / Horyniec-Zdrój

Domyślnie

http://klysewicz.pl/ -tu możecie obejrzeć sporo filmów o roztoczu w TL mojego znajomego (muzyka komponowana przez jego brata)

Domyślnie

Jak(w jakim programie) zmienić rozmiar TL żeby pasował rozmiarem do montażu z filmikiem Full HD 1080p?

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów